Τι να προσέξω στη βάπτιση – Τα πιο συνηθισμένα λάθη

Τι να προσέξω στη βάπτιση - Τα πιο συνηθισμένα λάθη
Η ώρα για να βαπτίσετε το μωράκι σας έφτασε. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες βασικές συμβουλές για να μην χαλάσετε την ημέρα της βάπτισης. Κάποια πράγματα μικρά και μεγάλα που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την διαδικασία

με το λιγότερο δυνατό άγχος και να πάρετε παράλληλα την μεγαλύτερη ικανοποίηση. Και φυσικά να το ευχαριστηθείτε εσείς, ο σύζυγός σας και οι καλεσμένοι σας όσο περισσότερο γίνεται.

Τσάντα με προμήθειες

Ετοιμάστε από νωρίς μια τσάντα με διάφορα πράγματα που δεν θέλετε να ξεχαστούν και να πρέπει να τρέχετε για να τα αναπληρώσετε. Βάλτε μέσα στην τσάντα τις ταυτότητες, πιπίλες, αλλαξιές για το μωρό, νεράκι και άλλα αντικείμενα πρώτης ανάγκης που νομίζετε ότι μπορεί να χρειαστείτε.

Πρωί ή μεσημέρι

Επιλέξτε κατά προτίμηση πρωινές ή μεσημεριανές ώρες. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι΄αυτό. Ο πρώτος λόγος είναι ότι τα μωρά είναι πιο ξεκούραστα τις πρωινές ώρες με ότι αυτό συνεπάγεται. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι οι φωτογραφίες βγαίνουν πολύ καλύτερες τις ώρες που υπάρχει φυσικό φως. Αυτό θα φανεί έντονα στον στολισμό και στις φωτογραφίες που θα χρειαστεί να πέσει πάνω σας το φλας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Βροχή

Προνοήστε να υπάρχει ένας ενναλακτικός χώρος που θα σας φιλοξενήσει σε περίπτωση βροχής. Έχουν χαλάσει πολλές τελετές για τον λόγο αυτό.

Κολυμπήθρα

Στολίστε την κολυμπήθρα. Ακούγεται απλό αλλά είναι εξίσου σημαντικό όσο και ο στολισμός της εκκλησίας. Είναι κάτι όμως που θα απογειώσει τις φωτογραφίες του μωρού σας. Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι οι περισσότερες φωτογραφίες αφορούν το μωρό την ώρα που βαπτίζεται, παρά την εκκλησία.

Διοργανωτής

Ανάθεσε τα πάντα σε μια διοργανώτρια. Πολλές μαμάδες κάνουν τα πάντα για να τα προλάβουν όλα και πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο. Αν έχετε την οικονομική ευχέρεια να δώσετε κάτι παραπάνω δεν θα το μετανιώσετε. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο από όλες τις απόψεις, αφού ένας επαγγελματίας

του χώρου ξέρει πολύ καλύτερα πως να συνδυάσει χρώματα, υλικά, έπιπλα, προσκλητήρια, στολισμό, candy bar, μπομπονιέρες και τόσα άλλα. Μια designer επιπλέον, θα σκεφτεί και θα δημιουργήσει πράγματα που εσείς πιθανόν να μην σκεφτόσασταν ποτέ. Και εντέλει, θα βρει και πολύ καλύτερες τιμές στην αγορά από σας, λόγω συνεργασιών που έχει αλλά και λόγω πείρας.

Φωτογράφος

Επέλεξε προσεκτικά τον φωτογράφο που θα καλύψει το γεγονός. Φρόντισε να ελέγξεις προηγούμενες δουλειές του για να τσεκάρεις την ποιότητα και τον επαγγελματισμό του. Γράψτε σε ένα συμφωνητικό τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το πακέτο που θα συμφωνήσετε για να μην έχετε μετά προβλήματα και διαφωνίες. Και το πιο σημαντικό, διάλεξε κάποιον με τον οποίον έχεις καλή χημεία. Η καλή συνεννόηση είναι από τα βασικότερα κομμάτια μιας καλής συνεργασίας. Σίγουρα δεν θες κάποιον που θα σου δημιουργήσει εντάσεις την ημέρα της βάπτισης.

Προσκλητήρια

Να υπολογίσεις λίγα προσκλητήρια παραπάνω πριν την εκτύπωση. Είναι πολύ συνηθισμένο γεγονός να χρειάζονται κάποια προσκλητήρια βάπτισης για συμπλήρωμα αφού δεν έφτασαν τα αρχικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τα πληρώνετε πολύ παραπάνω από ότι αν τα είχατε συμπεριλάβει στην αρχική παραγγελία. Συνήθως ζητάνε τελευταία στιγμή κάποια εξτρά προσκλητήρια οι νονοί, οι γονείς σας ή κάποιος που απλά δεν τον είχατε υπολογίσει στη λίστα σας.

Μαρτυρικά

Μια λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι κάτι που θα το δείτε σε όλες τις βαφτίσεις, αλλά σίγουρα είναι κάτι που θα αφήσει μια πολύ ιδιαίτερη ανάμνηση στους καλεσμένους σας. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, θα δώσετε σε όλους ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό ενθύμιο.

Ύπνος

Φροντίστε το μωράκι σας να έχει κοιμηθεί καλά την ημέρα της βάπτισης και να είναι καλοταϊσμένο.

Χρήματα

Αφήστε κάποια λεφτά στην άκρη για έξοδα της τελευταίας στιγμής που ίσως να μην έχετε υπολογίσει.

Επαγγελματίες

Ρωτήστε τους ειδικούς. Πολλές φορές οι συνεργάτες σας μπορεί να σας συστήσουν επαγγελματίες που τους γνωρίζουν ότι είναι οικονομικοί και καλοί στη δουλειά τους. Αυτές οι συστάσεις μπορεί να σας γλιτώσουν από πολύ χρόνο για ψάξιμο που θα κάνατε αλλά και από πολύ χρήμα.

Παιδιά καλεσμένων

Φροντίστε να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για τα παιδιά των καλεσμένων σας, αν δεν θέλετε να τριγυρνάνε ελεύθερα στην εκκλησία ή στην δεξίωση.

Μακέτα

Μελετήστε καλά το προσχέδιο που θα σας στείλουν από το τυπογραφείο για το προσκλητήριο βάπτισης, με το κείμενο που έχετε επιλέξει και τα στοιχεία σας. Πρέπει να προσέξετε δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι να μην έχει ορθογραφικά-συντακτικά λάθη και να είναι σωστά οι ημερομηνίες, εκκλησία κλπ. Το δεύτερο είναι να προσέξετε για τον σωστό τρόπο που γράφονται τα ονόματα, των οικογενειών και των κουμπάρων-νονών. Καλό θα είναι να τους το στείλετε να το δουν και να το εγκρίνουν κι αυτοί πριν τυπωθούν. Μπορεί για παράδειγμα να είναι λάθος η σειρά των ονομάτων ή να θέλουν να γραφούν ολογράφως ή πιο απλά όπως του αποκαλούν με τα μικρά τους καθημερινά.

Έγκαιρη εκτύπωση

Κάνετε την παραγγελία των προσκλητηρίων τουλάχιστον 2 μήνες πριν την τελετή για να προλάβετε να τα ετοιμάσετε και να τα ταχυδρομήσετε έγκαιρα.
Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.