Συχνές Ερωτήσεις

Πως γίνεται η παραγγελία;

Μας δίνετε τα στοιχεία της παραγγελίας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email (κείμενο, ονόματα, εκκλησία κλπ) και μεις σας στέλνουμε το προσχέδιο στο email σας σε μια εργάσιμη για να το ελέγξετε. Από την στιγμή που θα το εγκρίνετε, σε 2-3 εργάσιμες γίνεται από μας η αποστολή με courier. Όταν στέλνετε τα στοιχεία σας μέσω email, θα πρέπει να είναι πεζά, με Ελληνικούς χαρακτήρες και να έχουν τόνους.

Πως γίνεται η πληρωμή των προσκλητηρίων;

Τα προσκλητήρια τα πληρώνετε με αντικαταβολή όταν τα παραλάβετε.

Πρέπει να προκαταβάλω κάποια χρήματα;

Όχι. Προκαταβολή χρειάζεται για παραγγελίες άνω των 70€ και στα προσκλητήρια της σειράς Premium.

Πόσες μέρες χρειάζονται συνολικά μέχρι να παραλάβω τα προσκλητήρια;

Αφού μας δώσετε τα στοιχεία (κείμενο, ημερ/νία, ονόματα, εκκλησία κλπ), χρειάζεται 1 εργάσιμη για τη μακέτα, την οποία σας τη στέλνουμε στο email σας για να την ελέγξετε και 2-3 εργάσιμες για την εκτύπωση. Μαζί με την παραλαβή μπορείτε να υπολογίζετε συνολικά 5-6 εργάσιμες.

Δεν έχω λάβει τη μακέτα παρ' ότι με ενημερώσατε ότι τη στείλατε!

Θα πρέπει να ελέγξετε την ομαδική αλληλογραφία ή τα ανεπιθύμητα, επειδή πολλές φορές τα email καταλήγουν εκεί από φίλτρα προστασίας, ή να μας πάρετε ένα τηλέφωνο.

Μπορώ να έχω κάποια δείγματα προσκλητηρίων ώστε να τα δω από κοντά;

Σας στέλνουμε μέχρι 5 δείγματα με Courier. Για ένα δείγμα χρεώνεστε μόνο το κόστος των  μεταφορικών 3,90€. Το κάθε επιπλέον δείγμα κοστίζει 0,50€ (με φάκελο ή πάπυρος) και 1,00€ (σειρά Premium). Θα πρέπει να μας δώσετε τους κωδικούς που θέλετε και τα στοιχεία του παραλήπτη (ονομ/μο – διεύθυνση – πόλη – Τ.Κ. – κινητό τηλέφωνο). Τα δείγματα είναι τυπωμένα με τυχαία στοιχεία (κείμενο, ονόματα κλπ) και τυχαία χρώματα. Αφού παραλάβετε τα δείγματα και αποφασίσετε να προχωρήσουμε στην παραγγελία, τότε σας στέλνουμε τη μακέτα με τα δικά σας στοιχεία στο email σας ώστε να την ελέγξετε για τυχόν λάθη ή αλλαγές. Αν θελήσετε τυπωμένο δείγμα πριν την παραγγελία με τα δικά σας στοιχεία, χρώματα, κείμενο κλπ, τότε χρεώνεστε την εκτύπωση και αποστολή 16-20€ ανάλογα το προσκλητήριο.

Το χαρτί που τυπώνονται τα προσκλητήρια είναι λεπτό ή παχύ σαν χαρτόνι;

Το χαρτί έχει πάχος χαρτονιού (300 γραμμάρια) και είναι επιχρισμένο μεταλιζέ περλέ πολυτελείας, εξαιρετικής ποιότητας ή το αντίστοιχο ματ γκοφρέ.

Τα προσκλητήρια σε πάπυρο έρχονται έτοιμα τυλιγμένα?

Τα προσκλητήρια έρχονται ανοικτά και το τύλιγμα γίνεται από τον πελάτη.
Τα κορδόνια είναι έτοιμα κομμένα (όπως και οι δαντέλες) και η συναρμολόγηση όπως και σε διάφορα προσκλητήρια της σειράς Premium γίνεται από τον πελάτη. Αν ζητηθούν έρχονται έτοιμα δεμένα μονταρισμένα με το ανάλογο κόστος. Στον πάπυρο αποφεύγουμε την συναρμολόγηση για λόγους συσκευασίας και ασφαλούς μεταφοράς.

Με τι είδους φάκελλο συνοδεύονται τα προσκλητήρια βάπτισης;

Τα προσκλητήρια βάπτισης συνοδεύονταιμε απλό χρωματιστό φάκελλο (οπαλίνα 90 γραμμαρίων) σε γαλάζιο, λαχανί, ροζ, κίτρινο και πορτοκαλί, ή ακουαρέλλα σε χρώμα λευκό,κρεμ, κόκκινο και μπλε σκούρο, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην τιμή. Ενναλακτικά μπορείτε να διαλέξετε άλλο φάκελλο επιχρισμένο από την σελίδα με τους φακέλλους.

Με τι είδους φάκελλο συνοδεύονται τα προσκλητήρια γάμου;

Τα προσκλητήρια γάμου συνοδεύονταιμε φάκελλο ματ ακουαρέλλα (120 γραμμαρίων) σε χρώμα λευκό, ιβουάρ, κρεμ, κόκκινο και μπλε σκούρο, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην τιμή. Ενναλακτικά μπορείτε να διαλέξετε άλλο φάκελλο επιχρισμένο από την σελίδα με τους φακέλλους.

Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στα προσκλητήρια? Τι να προσέξω?

Ο πιο συχνός λόγος για επανεκτύπωση είναι τα ορθογραφικά λάθη στα ονόματα. Πολλές φορές οι πελάτες μας στέλνουν τα στοιχεία τους με email χωρίς να έχουν βάλει τόνους στα ονόματα. Όταν εμείς σας στέλνουμε το προσχέδιο για να το ελέγξετε
οφείλετε να κάνετε δύο σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι να κάνετε εσείς έναν έλεγχο για ορθογραφικά και το δεύτερο είναι να στείλετε τη μακέτα στους κουμπάρους-νονούς και στους γονείς σας, ώστε να ελέγξουν κι αυτοί την ορθότητα των ονομάτων τους. Ακόμα και ορθογραφικά λάθη να μην υπάρχουν, μπορεί να θέλουν να αλλάξουν την σειρά των ονομάτων ή να προσθέσουν ένα άλλο επίθετο ή να γράψουν το βαπτιστικό τους κλπ.

Γίνονται αποστολές στο εξωτερικό; Πως γίνεται η πληρωμή και πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά; Πόσες ημέρες χρειάζονται για την παράδοση;

Ναι γίνονται αποστολές και στο εξωτερικό. Στην Κύπροτα δέματα στέλνονται με μεταφορική εταιρία, πληρώνονται με αντικαταβολή και τα μεταφορικά έξοδα είναι ανάλογα με το βάρος. Ο χρόνος παράδοσης είναι περίπου μία βδομάδα. Στις υπόλοιπες ευρωπαΐκές χώρες τα δέματα στέλνονται με το ταχυδρομείο, τα μεταφορικά έξοδα είναι ανάλογα με την ογκομέτρηση και η πληρωμή γίνεται μέσω τραπέζης, σ’ έναν από τους λογαριασμούς που υπάρχουν στη σελίδα της επικοινωνίας.

Μπορεί να γραφτεί το κείμενο για το τραπέζι που ακολουθεί, μέσα στο προσκλητήριο; Κοστίζει παραπάνω;

Ναι, το κείμενο για το τραπέζι μπορεί να τυπωθεί μέσα στο προσκλητήριο σε όσα τεμάχια θέλετε χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Αρκεί να ξέρετε πόσα τεμάχια θα είναι με τραπέζι και πόσα χωρίς. Αν θελήσετε χωριστά καρτελάκια, τα 50 τεμ. κοστίζουν 8€ και τα 100 τεμ. 12€.

Αν διαλέξω άλλη γραμματοσειρά ή άλλο κείμενο επηρεάζει την τιμή;

Όχι, μπορείτε να διαλέξετε όποια γραμματοσειρά και όποιο κείμενο θέλετε, αρκεί να χωράει στην συγκεκριμένη διάσταση του προσκλητηρίου. Αν το κείμενο που διαλέξετε δεν χωράει σε κάποιο προσκλητήριο, τότε πάμε σε μεγαλύτερη διάσταση προσκλητηρίου, ή αλλάζουμε το κείμενο.

Υπάρχει η δυνατότητα να τυπωθεί το προσκλητήριο σε ψιλό χαρτί, ώστε να τυλιχθεί σε ρολό με κορδέλα; Μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο ώστε να τυλιχθεί σε σοκολάτα;

Ναι, μπορεί να τυπωθεί σε ψιλό επιχρισμένο χαρτί της ίδιας άριστης ποιότητας, ώστε να τυλίχθεί με κορδέλα ή να τυλιχθεί γύρω από σοκολάτα.

Η μακέτα συμπεριλαμβάνεται μέσα στην τιμή;

Ναι. Η μακέτα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή που υπάρχει στην σελίδα του τιμοκαταλόγου, όπως και τα φάκελλα και τα εκτυπωτικά.

Τι γίνεται σε περίπτωση ορθογραφικού λάθους?

Ο πελάτης αφού έχει δει και έχει ελέγξει τη μακέτα που του έχουμε στείλει στο email του ολοκληρωμένη, είναι ρητά ο τελικός αποδέκτης και υπεύθυνος για την ορθότητα των στοιχείων και του κειμένου. Παρ΄ όλα αυτά και λειτουργώντας πάντα με καλή πίστη, δεν ξαναχρεώνεστε όλα τα εκτυπωτικά έξοδα εξ΄ ολοκλήρου αλλά κατά περίπτωση τα πάγια λειτουργικά έξοδα και το κόστος του χαρτιού. Επιπλέον επιβαρύνεστε με τα μεταφορικά έξοδα και το ΦΠΑ.

Μπορώ να παραγγείλω ακόμη 10 ή 20 τεμ. αν δεν μου φτάσουν;

Υπάρχει ελάχιστη ποσότητα επανεκτύπωσης 20 τεμαχίων. Το κόστος ανά τεμάχιο είναι πολύ μεγαλύτερο της αρχικής σας παραγγελίας επειδή το εκτυπωτικό κέρδος μοιράζεται σε λίγα τεμάχια. Καλό θα ήταν από την αρχή να υπολογίσετε κάποια προσκλητήρια παραπάνω (αν έχετε αμφιβολίες για την ποσότητα) παρά να ξαναχρεωθείτε εκτυπωτικά και μεταφορικά.

Τα δείγματα που παραλαμβάνω έχουν ακριβώς το χρώμα που θα έχουν και τα προσκλητήρια της παραγγελίας?

Τα δείγματα που παραλαμβάνετε έχουν τυχαία χρώματα και γραφικά ώστε να δείτε από κοντά την ποιότητα του χαρτιού και της εκτύπωσης, καθώς και το μέγεθος του προσκλητηρίου και του φακέλου. Σαν γνώμονα και οδηγό για το τελικό αποτέλεσμα έχουμε αποκλειστικά τη μακέτα που σας στέλνουμε στο email σας, όπου εκεί θα ελέγξετε την γραμματοσειρά και το κείμενο, το χρώμα και το είδος των γραφικών και όποιες άλλες τυχόν αλλαγές έχετε ζητήσει. Όπως έχει προαναφερθεί, υπάρχουν κάποιες χρωματικές αποκλίσεις σε σχέση με τα χρώματα που βλέπετε στη μακέτα και στο τελικό τυπωμένο προσκλητήριο. Οι παράγοντες που συντελούν σε αυτό το γεγονός είναι οι χρωματικές αναλύσεις και το color calibration που έχει η κάθε οθόνη, τα διαφορετικά είδη επιφανειών ειδικών χαρτιών (ανάγλυφα, επιχρισμένα, γκοφρέ κλπ) η γυαλάδα της οθόνης και το γεγονός ότι στο χαρτί τα χρώματα απεικονίζονται πάντα ελαφρώς πιο έντονα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αποκλίσεις της τάξης του 5% – 20% ανάλογα την περίπτωση.

Μπορούν να ξεβάψουν τα χρώματα από τα προσκλητήρια και τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

Τα προσκλητήρια δεν ξεβάφουν επειδή μετά την εκτύπωση περνούν από ειδικό φούρνο και τα χρώματα προστατεύονται από ειδικό βερνίκι. Φυσικά αν παραμείνουν στον ήλιο για παρατεταμένη διάρκεια μπορεί να ξεθωριάσουν λίγο όπως και όλα τα υλικά. Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά των προσκλητηρίων. Θα πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος ξηρό και δροσερό. Η διαρκής παραμονή τους στη ζέστη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ξεβάψουν υλικά όπως κορδόνια, λινάτσες, δαντέλες κλπ, τα οποία περιέχουν συνθετικά υλικά και χημικές προσμίξεις όπως πετρέλαιο, λάδι, χρωστικές ουσίες κλπ. Η εταιρία μας δεν ευθύνεται σε περίπτωση που προκύψουν παρόμοια προβλήματα. Η φύλαξη όπως και η συναρμολόγηση και η τακτοποίηση είναι αποκλειστικά ευθύνη του πελάτη.