Συχνές Ερωτήσεις

Μας δίνετε τα στοιχεία της παραγγελίας μέσω email ή από την φόρμα παραγγελιών του προϊόντος. Εκεί αναγράφετε τα στοιχεία (κείμενο, ονόματα, εκκλησία κλπ) καθώς και την ποσότητα και τον κωδικό του προσκλητηρίου κι εμείς σας στέλνουμε το προσχέδιο στο email σας σε μια εργάσιμη για να το ελέγξετε. Από την στιγμή που θα το εγκρίνετε, σε 2-3 εργάσιμες γίνεται από μας η αποστολή με courier. Τα στοιχεία που στέλνετε θα πρέπει να είναι πεζά, με Ελληνικούς χαρακτήρες και να έχουν τόνους.

Αφού σας στείλουμε τη μακέτα στο email σας και την εγκρίνετε, είτε κάνετε μία κατάθεση του 50% μέσω τραπέζης και το υπόλοιπο το πληρώνετε με αντικαταβολή, είτε κάνετε εξόφληση όλο το ποσό. Η αντικαταβολή κοστίζει  2€ επιπλέον..

Ναι, προκαταβάλετε τουλάχιστον το 50% αφού δείτε τη μακέτα που σας στέλνουμε και την εγκρίνετε.

Αφού μας δώσετε τα στοιχεία (κείμενο, ημερομηνία, ονόματα, εκκλησία κλπ), χρειάζεται 1 εργάσιμη για τη μακέτα, την οποία σας τη στέλνουμε στο email σας για να την ελέγξετε και 2-3 εργάσιμες για την εκτύπωση. Μαζί με την παραλαβή μπορείτε να υπολογίζετε συνολικά 5-6 εργάσιμες.

Υπάρχει ελάχιστη ποσότητα επανεκτύπωσης 20 τεμαχίων. Το κόστος ανά τεμάχιο είναι πολύ μεγαλύτερο της αρχικής σας παραγγελίας επειδή το εκτυπωτικό κέρδος μοιράζεται σε λίγα τεμάχια. Καλό θα ήταν από την αρχή να υπολογίσετε κάποια προσκλητήρια παραπάνω (αν έχετε αμφιβολίες για την ποσότητα) παρά να ξαναχρεωθείτε εκτυπωτικά και μεταφορικά.

Ο πελάτης αφού έχει δει και έχει ελέγξει τη μακέτα που του έχουμε στείλει στο email του ολοκληρωμένη, είναι ο τελικός αποδέκτης και υπεύθυνος για την ορθότητα των στοιχείων και του κειμένου. Παρ΄ όλα αυτά και λειτουργώντας πάντα με καλή πίστη, στην επανεκτύπωση δεν ξαναχρεώνεστε όλα τα εκτυπωτικά έξοδα εξ΄ ολοκλήρου αλλά κατά περίπτωση τα πάγια λειτουργικά έξοδα και το κόστος του χαρτιού. Επιπλέον επιβαρύνεστε με τα μεταφορικά έξοδα και το ΦΠΑ.

Σας στέλνουμε μέχρι 5 δείγματα με Courier. Για ένα δείγμα χρεώνεστε μόνο το κόστος των  μεταφορικών 3,90€. Το κάθε επιπλέον δείγμα κοστίζει 0,50€ (με φάκελο ή πάπυρος) και 1,00€ (σειρά Premium). Θα πρέπει να μας δώσετε τους κωδικούς που θέλετε και τα στοιχεία του παραλήπτη (ονομ/μο – διεύθυνση – πόλη – Τ.Κ. – κινητό τηλέφωνο). Τα δείγματα είναι τυπωμένα με τυχαία στοιχεία (κείμενο, ονόματα κλπ) και τυχαία χρώματα. Αφού παραλάβετε τα δείγματα και αποφασίσετε να προχωρήσουμε στην παραγγελία, τότε σας στέλνουμε τη μακέτα με τα δικά σας στοιχεία στο email σας ώστε να την ελέγξετε για τυχόν λάθη ή αλλαγές. Αν θελήσετε τυπωμένο δείγμα πριν την παραγγελία με τα δικά σας στοιχεία, χρώματα, κείμενο κλπ, τότε χρεώνεστε την εκτύπωση και αποστολή 16-20€ ανάλογα το προσκλητήριο.

Ο πιο συχνός λόγος για επανεκτύπωση είναι τα ορθογραφικά λάθη στα ονόματα. Πολλές φορές οι πελάτες μας στέλνουν τα στοιχεία τους με email χωρίς να έχουν βάλει τόνους στα ονόματα. Όταν εμείς σας στέλνουμε το προσχέδιο για να το ελέγξετε
οφείλετε να κάνετε δύο σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι να κάνετε εσείς έναν έλεγχο για ορθογραφικά και το δεύτερο είναι να στείλετε τη μακέτα στους κουμπάρους-νονούς και στους γονείς σας, ώστε να ελέγξουν κι αυτοί την ορθότητα των ονομάτων τους. Ακόμα και ορθογραφικά λάθη να μην υπάρχουν, μπορεί να θέλουν να αλλάξουν την σειρά των ονομάτων ή να προσθέσουν ένα άλλο επίθετο ή να γράψουν το βαπτιστικό τους κλπ.

Τα προσκλητήρια της σειράς Premium όπως και όλα τα χειροποίητα προσκλητήρια έρχονται ανοικτά όπως αναφέρουμε και στην περιγραφή των προϊόντων και η συναρμολόγηση γίνεται από τον πελάτη. Φυσικά τα κορδόνια είναι κομμένα. Τα δείγματα που παραλαμβάνετε είναι έτοιμα συναρμολογημένα για λόγους σωστής αναπαράστασης. Όταν παραγγείλετε τα δικά σας προσκλητήρια, θα πρέπει να τα συναρμολογήσετε όπου αυτό είναι απαραίτητο. Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Το χαρτί έχει πάχος χαρτονιού (300 γραμμάρια) και είναι επιχρισμένο μεταλιζέ περλέ πολυτελείας, εξαιρετικής ποιότητας ή το αντίστοιχο ματ γκοφρέ.

Τα προσκλητήρια έρχονται ανοικτά και το τύλιγμα γίνεται από τον πελάτη.
Τα κορδόνια είναι έτοιμα κομμένα (όπως και οι προαιρετικές δαντέλες) και το τύλιγμα-δέσιμο γίνεται από τον πελάτη. Η συναρμολόγηση στα προσκλητήρια της σειράς Premium επίσης γίνεται από τον πελάτη. Αν ζητηθούν έρχονται έτοιμα δεμένα μονταρισμένα με το ανάλογο κόστος. Στον πάπυρο δεν αναλαμβάνουμε την συναρμολόγηση για λόγους συσκευασίας και ασφαλούς μεταφοράς.

Τα προσκλητήρια βάπτισης συνοδεύονται με απλό χρωματιστό φάκελο (οπαλίνα 90 γραμμαρίων) σε γαλάζιο, λαχανί, ροζ, κίτρινο και πορτοκαλί, ή ακουαρέλα σε χρώμα λευκό, κρεμ, κόκκινο και μπλε σκούρο, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην τιμή. Ενναλακτικά μπορείτε να διαλέξετε άλλο φάκελο επιχρισμένο από την σελίδα με τους φακέλους.

Τα προσκλητήρια γάμου συνοδεύονται με φάκελο ματ ακουαρέλα (120 γραμμαρίων) σε χρώμα λευκό, ιβουάρ, κρεμ, κόκκινο και μπλε σκούρο, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην τιμή. Ενναλακτικά μπορείτε να διαλέξετε άλλο φάκελο επιχρισμένο από την σελίδα με τους φακέλους.

Ναι, το κείμενο για το τραπέζι μπορεί να τυπωθεί μέσα στο προσκλητήριο σε όσα τεμάχια θέλετε χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Αρκεί να ξέρετε πόσα τεμάχια θα είναι με τραπέζι και πόσα χωρίς. Αν θελήσετε χωριστά καρτελάκια, τα 50 τεμ. κοστίζουν 14€ + ΦΠΑ και τα 100 τεμ. 20€ + ΦΠΑ.

Θα πρέπει να ελέγξετε την ομαδική αλληλογραφία ή τα ανεπιθύμητα, επειδή πολλές φορές τα email καταλήγουν εκεί από φίλτρα προστασίας, ή να μας πάρετε ένα τηλέφωνο.

Όχι, μπορείτε να διαλέξετε όποια γραμματοσειρά και όποιο κείμενο θέλετε, αρκεί να χωράει στην συγκεκριμένη διάσταση του προσκλητηρίου. Αν το κείμενο που διαλέξετε δεν χωράει σε κάποιο προσκλητήριο, τότε πάμε σε μεγαλύτερη διάσταση προσκλητηρίου, ή αλλάζουμε το κείμενο.

Ναι, μπορεί να τυπωθεί σε ψιλό επιχρισμένο χαρτί της ίδιας άριστης ποιότητας, ώστε να τυλιχθεί με κορδέλα ή να τυλιχθεί γύρω από σοκολάτα.

Ναι. Η μακέτα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή που υπάρχει στην σελίδα του τιμοκαταλόγου, όπως και τα φάκελα και τα εκτυπωτικά.

Τα δείγματα που παραλαμβάνετε έχουν τυχαία χρώματα και γραφικά ώστε να δείτε από κοντά την ποιότητα του χαρτιού και της εκτύπωσης, καθώς και το μέγεθος του προσκλητηρίου και του φακέλου. Σαν γνώμονα και οδηγό για το τελικό αποτέλεσμα έχουμε αποκλειστικά τη μακέτα που σας στέλνουμε στο email σας, όπου εκεί θα ελέγξετε την γραμματοσειρά και το κείμενο, το χρώμα και το είδος των γραφικών και όποιες άλλες τυχόν αλλαγές έχετε ζητήσει. Όπως έχει προαναφερθεί, υπάρχουν κάποιες χρωματικές αποκλίσεις σε σχέση με τα χρώματα που βλέπετε στη μακέτα και στο τελικό τυπωμένο προσκλητήριο. Οι παράγοντες που συντελούν σε αυτό το γεγονός είναι οι χρωματικές αναλύσεις και το color calibration που έχει η κάθε οθόνη, τα διαφορετικά είδη επιφανειών ειδικών χαρτιών (ανάγλυφα, επιχρισμένα, γκοφρέ κλπ) η γυαλάδα της οθόνης και το γεγονός ότι στο χαρτί τα χρώματα απεικονίζονται πάντα ελαφρώς πιο έντονα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αποκλίσεις της τάξης του 5% – 20% ανάλογα την περίπτωση.

Ναι γίνονται αποστολές και στο εξωτερικό. Στην Κύπρο τα δέματα στέλνονται με μεταφορική εταιρία, πληρώνονται με αντικαταβολή και τα μεταφορικά έξοδα είναι ανάλογα με το βάρος. Ο χρόνος παράδοσης είναι περίπου μία βδομάδα. Στις υπόλοιπες ευρωπαΐκές χώρες τα δέματα στέλνονται με το ταχυδρομείο, τα μεταφορικά έξοδα είναι ανάλογα με την ογκομέτρηση και η πληρωμή γίνεται μέσω τραπέζης, σ’ έναν από τους λογαριασμούς που υπάρχουν στη σελίδα της επικοινωνίας.

Τα προσκλητήρια δεν ξεβάφουν επειδή μετά την εκτύπωση περνούν από ειδικό φούρνο και τα χρώματα προστατεύονται από ειδικό βερνίκι. Φυσικά αν παραμείνουν στον ήλιο για παρατεταμένη διάρκεια μπορεί να ξεθωριάσουν λίγο όπως και όλα τα υλικά. Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά των προσκλητηρίων. Θα πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος ξηρό και δροσερό. Η διαρκής παραμονή τους στη ζέστη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ξεβάψουν υλικά όπως κορδόνια, λινάτσες, δαντέλες κλπ, τα οποία περιέχουν συνθετικά υλικά και χημικές προσμίξεις όπως πετρέλαιο, λάδι, χρωστικές ουσίες κλπ. Η εταιρία μας δεν ευθύνεται σε περίπτωση που προκύψουν παρόμοια προβλήματα. Η φύλαξη όπως και η συναρμολόγηση και η τακτοποίηση είναι αποκλειστικά ευθύνη του πελάτη.