Wedding trends για το 2021

Wedding trends για το 2021

Το 2020 ήταν μια χρονιά ριζικών αλλαγών για τη βιομηχανία του γάμου, με κάθε παραδοσιακό στοιχείο των γάμων να επαναπροσδιορίζεται από την πανδημία του Κορωνοϊού. Από τις στιλιστικές επιλογές έως την αγορά των λουλουδιών, την φωτογράφιση, τα προσκλητήρια γάμου και την διακόσμηση, ο Covid-19 έφερε μια τεράστια αλλαγή σε έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους. Η στάση μας απέναντι στους γάμους, ο τρόπος με τον οποίο παίρνουμε τις αποφάσεις και πολλά ακόμη έχουν επηρεαστεί και θα συνεχίσουν και την χρονιά που μας έρχεται.

Ποιες είναι λοιπόν οι νέες τάσεις που φέρνει η πανδημία; Πάμε να δούμε τα wedding trends για το 2021

Ποια θα είναι τα wedding trends το 2021;

Ο γάμος αποτελεί κάτι εντελώς προσωπικό και δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος γάμου που να ταιριάζει σε όλους. Ο καθένας αναζητά λύσεις που να βασίζονται στα προσωπικά του γούστα και μπορεί να διαφέρουν ως προς το catering, τα προσκλητήρια γάμου, την διακόσμηση και πολλά άλλα.  Εμείς συγκεντρώσαμε τις απόψεις από διάφορους wedding specialists ώστε να σας δώσουμε μια εικόνα για το τι περίπου θα επικρατήσει το 2021 στους γάμους που θα τελεστούν.

Λίγοι και καλοί

Οι μικροί γάμοι, αυτοί δηλαδή στους οποίους παρευρίσκεται ένας μικρός αριθμός καλεσμένων, για κάποιους ήταν εδώ και χρόνια η ιδανική επιλογή. «Λίγοι και καλοί» λέει το ρητό και η αλήθεια είναι ότι επιλέγοντας μόνο τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους θα συμβάλει στην μέγιστη διασκέδαση την σημαντική αυτή ημέρα.

Την νέα χρονιά που μας έρχεται, οι περισσότεροι γάμοι θα περιλαμβάνουν λίγα μόνο άτομα, είτε λόγω των περιορισμών που επικρατούν, είτε γιατί οι περισσότεροι θα έχουν υιοθετήσει την συγκεκριμένη συμπεριφορά ακόμη και μετά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Επιπρόσθετα, όσο μικρότερος αριθμός καλεσμένων παρευρεθεί στον γάμο σας, τόσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο μπορείτε να περάσετε με τον καθέναν από αυτούς.

Γάμος τώρα, δεξίωση μετά

Ένα από τα βασικότερα wedding trends για το 2021 θα είναι η επιλογή διαφορετικής ημερομηνίας για την τελετή του γάμου και διαφορετική για την δεξίωση. Τους πρώτους μήνες του νέου έτους, είναι δεδομένο ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα ισχύουν ακόμη. Έτσι, αρκετά ζευγάρια ήδη σκέφτονται να τελέσουν τον γάμο τους κανονικά στην ημερομηνία που έχουν ορίσει και να αναβάλουν την δεξίωση για κάποιους μήνες αργότερα. Αν και μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει κουραστικό ή περίεργο, σκεφτείτε ότι η σημαντικότερη μέρα της ζωής σας δεν θα είναι μόνο μία μέρα!

Wedding trends στο θέμα της διακόσμησης

Η διακόσμηση είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός γάμου. Το κάθε ζευγάρι έχει την δυνατότητα να επιλέξει τα χρώματα και τα διακοσμητικά που εκφράζουν καλύτερα τη σχέση τους. Ωστόσο σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει το 2020 το πράσινο χρώμα και μια πιο φυσική νότα διακόσμησης στους γάμους, με φύλα, λουλούδια κλπ. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι το πράσινο είναι ένα από τα χρώματα που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε είδος γάμου και διακόσμησης.

Μια επίσης τάση στους γάμους του 2021 θα είναι και ο υπερβολικός φωτισμός. Η συγκεκριμένη τάση έχει αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια, αλλά οι experts του χώρου αναμένουν να κορυφωθεί την προσεχή χρονιά. Φυσικά στο θέμα του φωτισμού δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, αφού το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει όμορφα φωτιστικά, led ταινίες για στολισμό των τραπεζιών και τις πίστες και πολλά ακόμη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τάση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις δεξιώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους.

Προσκλητήρια γάμου

Τα προσκλητήρια γάμου αποτελούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία ενός γάμου. Είναι η πρώτη επαφή του καλεσμένου με τον γάμο σας και μια ιδέα για το τι να περιμένει από αυτόν. Φυσικά η επιλογή προσκλητηρίων αποτελεί επίσης κάτι τελείως υποκειμενικό. Ωστόσο οι τάσεις τα wedding trends για το 2021 κάνουν λόγο για χειροποίητα προσκλητήρια βάση των προτιμήσεων του ζευγαριού. Ένα χειροποίητο προσκλητήριο γάμου μπορεί να προσφέρει μια μοναδική νότα στην ημέρα του γάμου σας.

Ψάχνετε για εντυπωσιακά προσκλητήρια που θα κλέψουν τις εντυπώσεις; Δείτε τα Προσκλητήρια Γάμου Premium.

Live Streaming Γάμοι

Ένα από τα θετικά στοιχεία της πανδημίας είναι η εξοικείωση του κόσμου, ακόμη και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, με την τεχνολογία και την πραγματοποίηση Live streaming τηλεδιασκέψεων. Κάτι που φυσικά θα παίξει σημαντικό ρόλο και στους γάμους του 2021. Άλλωστε, δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα εξελιχτεί το όλο θέμα, κάτι που φυσικά θα οδηγήσει σε αρκετά συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή δεν μπορούν να μετακινηθούν, να παρευρεθούν στο γάμο σας μέσω μιας οθόνης. Μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο της πίστας και ένας σύντομος χαιρετισμός από άτομα που δεν μπόρεσαν να έρθουν, θα αποτελέσει κάτι βασικό στους επερχόμενους γάμους.

Wedding trends για το 2021 – Συμπέρασμα

Όπως βλέπετε, οι τάσεις στους γάμους αλλάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επόμενη χρονιά και όχι αδίκως. Ολόκληρη η καθημερινότητά μας και η νοοτροπία μας άλλαξε το χρονικό διάστημα που μας πέρασε. Είναι πολύ λογικό λοιπόν κάτι τέτοιο να επηρεάσει και τους γάμους. Εσείς, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να οργανώσετε τον γάμο σας με τέτοιο τρόπο ώστε να τον απολαύσετε στο μέγιστο. Σίγουρα οι τάσεις που αναμένονται μπορούν να σας δώσουν μερικές όμορφες ιδέες για τον δικό σας γάμο, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα δικά σας θέλω.

Διαβάστε επίσης: Γάμος α λα Covid