Συμβουλές για την επιλογή προσκλητηρίων βάπτισης

επιλογή προσκλητηρίων βάπτισης

Το αγγελούδι σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να πάρει το ονοματάκι του σε ένα από τα ομορφότερα μυστήρια της εκκλησίας. Η ώρα της βάπτισης πλησιάζει και ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τα προσκλητήρια βάπτισης. Πως όμως θα μπορέσετε να ξοδέψετε όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο στην αναζήτηση του κατάλληλου προσκλητηρίου, επιλέγοντας ταυτόχρονα κάτι μοναδικό για το μονάκριβο μωράκι σας;

Παρακάτω ακολουθούν μερικές βασικές οδηγίες, ώστε να μην πελαγώσετε κατά την διαδικασία αυτή, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσετε να αφιερώσετε περισσότερη ώρα στην φροντίδα του μωρού σας.

Επιλογή θεματολογίας της βάπτισης

Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε για το θέμα της βάπτισης που θα έχετε. Η επιλογή θεματολογίας της βάπτισης μπορεί να βασιστεί σε ένα από τα θέματα που είναι στη μόδα την χρονιά που διανύουμε ή σε ένα πιο κλασικό και διαχρονικό θέμα, που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Την φετινή χρονιά στη μόδα ήταν τα προσκλητήρια βάπτισης με θέμα μονόκερο, προσκλητήρια με θέμα κύκνο, ελεφαντάκι, γοργόνα και ουρά, με μουστάκι και παπιγιόν, προσκλήσεις με λουλούδια φλοράλ, με ονειροπαγίδα, με άμαξα, με αερόστατο, με αλογάκια, με μπαλαρίνα και με δεινοσαυράκια. Επίσης ιδιαίτερη ήταν η ζήτηση και σε προσκλητήρια με τροπικό στυλ, όπως επίσης και καρουζέλ, ελικοπτεράκι, μέλισσα κλπ.

Από την άλλη μεριά έχουμε πιο κλασικά σχέδια που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων εδώ και πολλά χρόνια. Τέτοια είναι τα προσκλητήρια βάπτισης με θέμα κορώνα, πρίγκιπας και πριγκίπισσα, στρουμφάκια ή προσκλητήρια με πεταλούδα,

Υπέροχες επιλογές αποτελούν επίσης και το κάστρο με ιππότες, προσκλητήρια για αγοράκια με μηχανάκι, με βέσπα, προσκλητήρια για κοριτσάκια με νεράιδες, προσκλητήρια με ζωάκια του δάσους, με ζωάκια της ζούγκλας, με θέμα αγγελάκια, με αγωνιστικά αμαξάκια και αυτοκίνητα, με πειρατές και άγκυρα, με ναυτικό θέμα και καραβάκια. Ενώ τέλος, εξίσου δημοφιλείς επιλογές είναι και τα καλοκαιρινά προσκλητήρια με ναυτάκια και ψαράκια, προσκλητήρια βάπτισης με τον μικρό πρίγκιπα, με ποδήλατο και αεροπλανάκια, με ελαφάκι, με μπάλα και ποδόσφαιρο, με τρενάκια, με αρκουδάκια και τόσα άλλα…

Έρευνα για προσκλητήρια βάπτισης

Αφού αποφασίσετε για το θέμα της βάπτισης ήρθε η ώρα να κάνετε μία πρώτη έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο. Μπορείτε να επιλέξετε 3-4 καταστήματα που σας αρέσουν τα σχέδια που έχουν στην ιστοσελίδα τους και να τους ζητήσετε να σας στείλουν να δείτε δείγματα από κοντά. Παράλληλα επιβεβαιώνετε μαζί τους τις τιμές των προσκλητηρίων σύμφωνα με την ποσότητα που θα παραγγείλετε και φυσικά αν θα είναι προσκλητήρια με φάκελο ή προσκλητήρια σε πάπυρο που θα τυλιχθούν σε ρολό.

Στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα να παραδίδετε το προσκλητήριο μαζί με την μπομπονιέρα, τυλιγμένο σε πάπυρο και δεμένο μαζί με το διακοσμητικό της μπομπονιέρας. Με αυτόν τον τρόπο παραγγέλνετε λιγότερες μπομπονιέρες αφού δίνετε μία σε κάθε οικογένεια όταν στέλνετε το προσκλητήριο, αντί για δύο ή τρεις που θα δίνατε αν τις μοιράζατε στην εκκλησία. Επίσης έτσι γλιτώνετε και το μοίρασμα των μπομπονιέρων στην εκκλησία, με ότι αυτό συνεπάγεται (καλάθια, ουρές, επιπλέον κόστος κλπ).

Προσφορές προσκλητηρίων βάπτισης

Μια καλή πρόταση θα ήταν να κοιτάξετε και προσκλητήρια βάπτισης σε προσφορά. Σε πολλά καταστήματα με προσκλητήρια βάπτισης, ανά τακτά διαστήματα, προσφέρουν συγκεκριμένα κομμάτια σε προσφορά. Κάποιες φορές οι προσφορές αυτές κρατάνε και για όλη την καλοκαιρινή σεζόν. Τα προσκλητήρια αυτά δεν υστερούν σε τίποτα από τα υπόλοιπα, αφού είναι εξίσου υψηλής ποιότητας και εντυπωσιακά. Μπορεί να είναι στοκ από την προηγούμενη χρονιά ή απλά διαφημιστικό τέχνασμα για αύξηση της πελατείας. Όπως και να έχει εσάς δεν σας πειράζει αφού βγαίνετε διπλά κερδισμένοι.

Κείμενα Προσκλητηρίων βάπτισης και ολοκλήρωση παραγγελίας

Τέλος, αφού επιλέξατε τα προσκλητήρια και είδατε και τα δείγματα από κοντά, σύμφωνα πάντα και με τις οικονομικές δυνατότητες και την θεματολογία σας και καταλήξατε στο κατάστημα που θα προτιμήσετε, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Και δεν είναι άλλο από την παράδοση των στοιχείων σας (κείμενα βάπτισης, ονόματα, εκκλησία ημερομηνία κλπ). Το συγκεκριμένο βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ώστε να φτιαχτεί ένα προσχέδιο και να σας σταλεί ηλεκτρονικά μέσω email, προκειμένου να ελεγχθεί ως προς την ορθότητα των στοιχείων σας.

Και μην ξεχάσετε όταν όλα αυτά τελειώσουν να κρατήσετε ένα προσκλητήριο για ενθύμιο, αφού η βάπτισή του μωρού σας, είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή του.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.