Η κατάλληλη προετοιμασία για αγορά προσκλητηρίων γάμου

Η κατάλληλη προετοιμασία για αγορά προσκλητηρίων γάμου

Η ώρα του γάμου σας επιτέλους έφτασε. Ξεκινήσατε την λίστα σας με όλες τις ετοιμασίες που δεν είναι και λίγες. Θα πρέπει λοιπόν να κλείσετε εκκλησία και κέντρο για το γλέντι, να διαλέξετε νυφικό, να οργανώσετε τον στολισμό. Καθώς επίσης και να μαζέψετε τα απαραίτητα έγγραφα για τις άδειες του γάμου, να κάνετε λίστα καλεσμένων για την εκκλησία και για το τραπέζι, να βρείτε φωτογράφο, να προβείτε στην αγορά προσκλητηρίων γάμου και μπομπονιέρων. Και πόσα ακόμα θα βγουν στην πορεία.

Σίγουρα μια κουραστική διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Αφού λοιπόν οργανωθείτε με τις βασικές προετοιμασίες, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να παραγγείλετε είναι τα προσκλητήρια γάμου.

Η σημασία των προσκλητηρίων γάμου

Η πρώτη εικόνα που θα έχουν οι φίλοι και οι συγγενείς σας από την χαρμόσυνο αυτό γεγονός, θα είναι το προσκλητήριο γάμου που θα τους στείλετε. Το κάθε προσκλητήριο είναι ξεχωριστό και φανερώνει πολλά για σας και την τελετή. Το ύφος του προσκλητηρίου, το χαρτί, τα χρώματα, ο φάκελος, τα συνοδευτικά καρτελάκια, τα περιφερειακά διακοσμητικά. Όλα μαρτυρούν και κάτι από το στυλ του γάμου σας και προϊδεάζουν για την γενικότερη εικόνα σας.

Σίγουρα οι επιλογές που υπάρχουν στην αγορά είναι πολλές και πολύ λογικό να σας μπερδέψουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε τόσο με την αγορά προσκλητηρίων γάμου όσο και με τις υπόλοιπες αγορές σας, ώστε να τα βάλετε σε μια σωστή σειρά και να μείνετε εντός προϋπολογισμού.

Budget για αγορά προσκλητηρίων, μπομπονιέρων διακοσμητικών κλπ

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, θα πρέπει να ορίσετε το budget για την αγορά προσκλητηρίων γάμου αλλά και για όλες τις υπόλοιπες αγορές σας. Αν δεν το κάνετε και αρχίσετε να αγοράζετε χωρίς να έχετε ορίσει την υψηλότερη τιμή σε όσα χρειάζεστε, σίγουρα θα βγείτε πολύ εκτός προϋπολογισμού.

Αφού ορίσετε τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε και αφού έχετε και μια γενική εικόνα των καλεσμένων και του συνολικού αριθμού των προσκλητηρίων, τότε επιλέγετε ένα αρχικό γενικό στυλ στο οποίο θα κινηθείτε.

Για παράδειγμα αν αποφασίσετε να δώσετε μια πιο ανάλαφρη νότα στο γάμο σας και επιλέξετε κάποιο αστείο και χιουμοριστικό προσκλητήριο, τότε αυτόματα περιορίζετε κατά πολύ τις επιλογές σας. Αφού με την συγκεκριμένη αγορά προσκλητηρίων γάμου, εξαιρείτε πολλές κατηγορίες. Να έχετε όμως υπ’ όψιν σας ότι από το στυλ του προσκλητηρίου εξαρτάται άμεσα και η τιμή του.

Αν για παράδειγμα επιλέξετε να κάνετε έναν πιο elegant γάμο και επιλέξετε ένα προσκλητήριο Laser Cut με κοπή και χάραξη ή ένα προσκλητήριο με χρυσοτυπία και ανάγλυφα γράμματα, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ένα προσκλητήριο Laser Cut ξεκινάει στην καλύτερη περίπτωση από 1,50€ και πάνω, κάτι βέβαια που εξαρτάται και από την ποσότητα των προσκλητηρίων. Άλλη τιμή θα βρείτε ας πούμε στα 50 προσκλητήρια και άλλη στα 350.

Αγορά οικονομικών προσκλητήρια γάμου

Αν από την άλλη πλευρά θελήσετε κάτι πιο οικονομικό, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε την αγορά προσκλητηρίου γάμου σε μορφή παπύρου ή κάτι πιο απλό, κλασικό και λιτό που να συνοδεύεται με έναν ματ φάκελο. Πολλές φορές τα απλά και κλασικά είναι πολύ καλύτερα στο μάτι από κάποια πιο εξεζητημένα προσκλητήρια.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια είναι το προσκλητήριο πάπυρος το οποίο συνοδεύει την μπομπονιέρα σας και το δίνετε τυλιγμένο μαζί, σε κάθε οικογένεια. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε πολλά χρήματα επειδή θα παραγγείλετε τόσες μπομπονιέρες όσα και τα προσκλητήρια. Αν για παράδειγμα έχετε 100 οικογένειες να καλέσετε, θα αγοράσετε 100 μπομπονιέρες, όσα και τα προσκλητήρια. Αλλιώς θα έπρεπε να παραγγείλετε τουλάχιστον 250 μπομπονιέρες, επειδή αναλογούν τουλάχιστον δύο άτομα ανά οικογένεια, συν κάποιες οικογένειες που έχουν και παιδιά.

Το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα στην περίπτωση αυτή, είναι ότι δίνετε προσκλητήριο και μπομπονιέρα μαζί πριν το γάμο και ξεμπερδεύετε από την διαδικασία της μοιρασιάς στην εκκλησία, με ότι αυτό συνεπάγεται (καλάθια για τις μπομπονιέρες, ουρές κλπ).

Επιλογή σχεδίου

Αφού λοιπόν επιλέξετε το αρχικό στυλ του προσκλητηρίου, τότε αρχίζετε και ψάχνετε πιο συγκεκριμένα για σχέδια, χρώματα, γραφικά κλπ. Αν θέλετε να συνδυάσετε τα χρώματα του γάμου σας περιορίζετε κι άλλο τις επιλογές και ελαττώνετε τον πονοκέφαλο. Αν πάλι ακολουθήσετε τις τάσεις της εποχής για την θεματολογία των προσκλητηρίων (προσκλητήρια μοντέρνα, ή προσκλητήρια με λουλούδια floral, ή προσκλητήρια vintage retro) τότε η σπαζοκεφαλιά μειώνεται περισσότερο.

Στην αγορά θα βρείτε άπειρες επιλογές σε θέματα και ιδέες. Προσκλητήρια με το δέντρο της ζωής, προσκλητήρια card postal (post card), προσκλητήρια μεταλιζέ περλέ, προσκλητήρια με βέρες, προσκλητήρια με στεφάνι, με μονογράμματα, καλοκαιρινά, με δαντέλα και κορδονάκια, προσκλητήρια σελιδοδείκτες, με καρδιά, με ημερολόγιο, Laser Cut, με ελιά, με λουλουδάκια φλοράλ και τόσα άλλα.

Αγορά προσκλητηρίων γάμου με αποστολή δειγμάτων

Το δεύτερο βήμα αφού κατασταλάξετε στην επιλογή του προσκλητηρίου είναι να βρείτε το κατάστημα που θα το προμηθευτείτε. Αυτό είναι λίγο πιο σύνθετο γιατί όπως γνωρίζετε υπάρχουν πολλά καταστήματα στην αγορά. Θα πρέπει να επιλέξετε κάποια από αυτά για να αποκτήσετε μία πρώτη εικόνα των προσκλητηρίων ζητώντας να δείτε δείγματα από κοντά. Όλα τα διαδικτυακά καταστήματα πλέον υποστηρίζουν την αποστολή δειγμάτων.

Αφού παραλάβετε τα δείγματα και αποφασίσετε, τότε συνεννοείστε πλέον με το επιλεγμένο κατάστημα για τα διαδικαστικά (μακέτα προσκλητηρίου με τα στοιχεία σας, ποσότητα, κοστολόγηση κλπ). Σε 5-6 εργάσιμες τα παραλαμβάνετε στον χώρο σας χωρίς να χρειαστεί να πάρετε τους δρόμους και να ψάχνετε καταστήματα.

Αυτό ήταν. Το πρώτο βήμα και η αγορά προσκλητηρίων γάμου ολοκληρώθηκε.

Η ώρα η καλή!!

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να προσέξω στο προσκλητήριο του γάμου μου

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.