Γάμος α λα COVID

Γάμος α λα COVID

Ο γάμος αποτελεί μια από τις ομορφότερες στιγμές ενός ζευγαριού και όχι άδικα. Ωστόσο οι προετοιμασίες ενός γάμου εύκολα μπορούν να περιγραφούν με το ρητό «όλα του Γάμου δύσκολα». Μάλιστα τα πράγματα ήρθαν να γίνουν ακόμη δυσκολότερα εν μέσω πανδημίας. Ο Covid-19 δυστυχώς ήρθε και έμεινε για αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα αρκετά ζευγάρια να αλλάξουν ημερομηνίες, να αναβάλουν μέχρι νεωτέρας ή ακόμη και να ακυρώσουν το γάμο τους.

Ωστόσο, εάν είστε και εσείς ένα από τα ζευγάρια που παρά τις δυσκολίες και το όλο θέμα του κορωνοϊού, αποφασίσατε να τελέσετε το όμορφο Μυστήριο του γάμου, παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να το καταφέρετε με τον βέλτιστο τρόπο.

Πως θα κάνω τον γάμο μου εν μέσω πανδημίας;

Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τα ζευγάρια είναι το πώς θα κάνουν το γάμο τους εν μέσω πανδημίας. Όχι άδικα άλλωστε αφού τα διαρκώς αυξανόμενα μέτρα της Κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει μια αβεβαιότητα και μία ελλιπή ενημέρωση στο τι ακριβώς ισχύει. Προκειμένου να σας γλιτώσουμε από περεταίρω αναζήτηση και χάσιμο χρόνου, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα ολοκληρώσετε τον γάμο σας εν μέσω Covid.

Η αλήθεια είναι ότι ο γάμος σας δεν θα είναι ακριβώς όπως το περιμένατε, αφού τα μέτρα περιορίζουν αρκετά τον αριθμό των καλεσμένων σας. Πάμε να δούμε όμως τι συμβαίνει ακριβώς στο θέμα των καλεσμένων.

Μέχρι πόσα άτομα μπορώ να καλέσω στον γάμο μου εξαιτίας του COVID19;

Σύμφωνα με μια σειρά Κοινών Υπουργικών αποφάσεων, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παραβρεθεί σε μια κοινωνική εκδήλωση, σε έναν γάμο ακόμη και μια βάπτιση είναι τα 50 άτομα. Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό αυτό, αφού τα πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι αρκετά υψηλά. Ειδικότερα, ο διοργανωτής της εκδήλωσης και στην προκειμένη  περίπτωση εσείς που διοργανώσατε τον γάμο, τιμωρείτε με διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. Μάλιστα, τα πρόστιμα δεν σταματούν εκεί, αφού πρόστιμο θα κληθούν να πληρώσουν και οι παρευρισκόμενοι και συγκεκριμένα 150 ευρώ ο καθένας.

Όπως καταλαβαίνεται, η λίστα των καλεσμένων σας θα πρέπει να περιοριστεί αρκετά. Ωστόσο τα 50 άτομα είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός, προκειμένου να παραβρεθούν οι κοντινοί σας συγγενείς και οι φίλοι.

Ποια μέτρα υγιεινής πρέπει να τηρηθούν λόγω κορωνοϊού;

Η αλήθεια είναι ότι οι γάμοι όπως τους ξέραμε έχουν προ πολλού περάσει. Δυστυχώς οι τετ α τετ χοροί με τις ώρες έρχονται να δώσουν την θέση τους σε αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι και ο χορός στην πίστα με σειρά προτεραιότητας και γάντια. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και δυστυχώς θα πρέπει να τηρηθούν από όλους ανεξαιρέτως, αφού τα πρόστιμα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα τσουχτερά σε όσους δεν τα τηρήσουν.

Γαμήλιο τραπέζι και κορωνοϊός

Το γαμήλιο τραπέζι σας θα πρέπει λοιπόν να τηρεί όλους τους ανωτέρω περιορισμούς, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Κατανοούμε ότι ένα γάμος εν μέσω κορωνοϊού μπορεί να μην φαντάζει και ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η τελετή και λιγότερη το γλέντι μετά. Άλλωστε δεν σας περιορίζει κανένας να κάνετε ένα γλέντι αργότερα όταν τα πράγματα επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Εμείς αυτό που θα σας ευχηθούμε είναι «βίον ανθόσπαρτον» και πάντα με υγεία!

Δεν παραγγείλατε ακόμη τα προσκλητήρια του γάμου σας;  Προσφορές Προσκλητηρίων γάμου