Catering Βάπτισης – Tips και συμβουλές

Catering Βάπτισης, Tips και συμβουλές

Συνήθως, στις περισσότερες βαπτίσεις το concept είναι αυτό που καθορίζει και το θέμα του catering και της γενικότερης διακόσμησης. Υπάρχουν πολλά και διάφορα θεματικά που εφαρμόζονται συνήθως στα πλαίσια μίας βάπτισης, ανάλογα τις προτιμήσεις των γονέων και το φύλο του παιδιού. Πειρατές, σούπερ ήρωες, λουλούδια, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, αρκουδάκια, μικρά λούτρινα ζωάκια, χαμογελαστά emoticons, κύκνοι, κουκλόσπιτα, στολίδια κλπ. είναι μερικά από τα σχέδια και τις επιλογές που εφαρμόζονται στις βαπτίσεις και στις δεξιώσεις που ακολουθούν. Έτσι, το catering οφείλει να ακολουθεί τις τάσεις του θέματος που εφαρμόζεται και να συμβαδίζει με αυτό, τόσο από άποψη διακόσμησης όσο και περιεχομένου. Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι να αναδείξουμε τις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις, τόσο στα γλυκά, όσο και τα αλμυρά εδέσματα που σερβίρονται, όσο και στη διακόσμηση του χώρου και των εδεσμάτων αυτών, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θα συναρπάσει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας. Έτσι, σας αναφέρουμε ορισμένα tips που είναι σημαντικό να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας και που θα σας βοηθήσουν στη διακόσμηση και την οργάνωση του catering της βάπτισής σας.

Ορίστε τον αριθμό των καλεσμένων σας

Συχνά ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που διοργανώνουν τη βάπτιση του παιδιού τους και δεν έχουν υπολογίσει σωστά το πλήθος των καλεσμένων τους, αφήνοντας ανοιχτές εκκρεμότητες τελευταίας στιγμής, με αποτέλεσμα να τους καταβάλλει το άγχος και η αγωνία. Έτσι, είναι σημαντικό να γίνεται σωστή καταμέτρηση και οργάνωση των καλεσμένων, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να ξεχάσετε κάποιον ή ακόμα και να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας. Άλλωστε, τη στιγμή αυτή δε θα θέλατε να ξεχάσετε κάποιον πολύ δικό σας άτομο και μετά να έχετε τη μουρμούρα του τηλεφώνου…

Ορίστε σωστά το budget σας

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ορίσει από πριν το συνολικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για τη βάπτιση του παιδιού σας και κυρίως για το catering που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς αν δεν υπάρχει σαφής οργάνωση των οικονομικών σας, είναι πολύ εύκολο να ξεφύγετε από το budget. Βέβαια, για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα δε χρειάζεται απαραίτητα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, παρά να έχετε άφθονη διάθεση, φαντασία και δημιουργικότητα. Εδώ να αναφέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι η εταιρεία ή ο ιδιώτης που θα συνεργαστείτε πληροί τα προ απαιτούμενα υγειονομικά στάνταρ, να κατέχει, δηλαδή, πιστοποιητικό τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Με το να παραθέσετε τη διαχείριση του catering σε άτομο το οποίο δεν κατέχει τέτοιο πιστοποιητικό για την οικονομική σας διευκόλυνση, βάζετε σε κίνδυνο την εκδήλωση, μη γνωρίζοντας την ποιότητα των εδεσμάτων καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτών. Έτσι, καλό είναι να έχετε κάνει την προ απαιτούμενη έρευνα που χρειάζεται ώστε να είστε καλυμμένοι από κάθε άποψη. Εξάλλου, το οικονομικό δε συνεπάγεται απαραίτητα με το ποιοτικό.

Ορίστε τη θεματική της εκδήλωσης

Η θεματική της εκδήλωσης αποτελεί ορόσημο για τη συνολική διακόσμηση του χώρου της εκκλησίας και της ενδεχόμενης δεξίωσης που θα ακολουθήσει, καθώς αντιπροσωπεύει τις προσωπικές σας προτιμήσεις, καθώς και το χαρακτήρα του παιδιού σας. Για μία γρήγορη αναζήτηση, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο Youtube, το google, το Pinterest και το Instagram και να μαζέψετε ποικίλες ιδέες πάνω στη διαμόρφωση των βαπτίσεων και των δεξιώσεων που ακολουθούν. Πληκτρολογώντας λέξεις όπως catering, candy bar, vintage, design etc., θα δείτε διάφορες ιδέες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς και έτσι μπορείτε και εσείς να δείτε τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει και που θα επιθυμούσατε να έχετε και στη δική σας βάπτιση. Τέλος, αν δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο για μία τέτοιου είδους έρευνα, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μία εταιρεία υπεύθυνη για το στολισμό δεξιώσεων γάμου και βάπτισης, να τους πείτε περιληπτικά τι έχετε στο νου σας και αφήστε τους ειδικούς να κάνουν τα υπόλοιπα.

Επιλέξτε τα γλυκά που θέλετε να σερβίρονται στο catering

Έφτασε η στιγμή να επιλέξετε τα γλυκά (και πολλές φορές και αλμυρά) που θα υπάρχουν στη δεξίωση και θα σερβίρονται στους καλεσμένους σας. Συχνά, ορίζεται ένα βασικό γλυκό που υπάρχει στο candy bar και διατίθεται για όλους τους καλεσμένους σας ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Βέβαια, στις περισσότερες δεξιώσεις, οι διοργανωτές δεν μένουν μόνο στο γλυκό αυτό, αλλά το συνοδεύουν με ποικιλία άλλων εδεσμάτων, όπως διάφορα μικρά cake, πάστες, μπισκότα, αναψυκτικά, χυμούς, πίτσα κλπ. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζεται ότι δεν υπάρχει ανάγκη να έχετε ίση ποσότητα γλυκών σε όλα τα είδη. Οι καλεσμένοι είναι εκεί για εσάς και για τη μοναδική αυτή στιγμή της βάπτισης, οπότε συνήθως τα γλυκά περισσεύουν και για εσάς μετά στο σπίτι. Βέβαια, καλό είναι τουλάχιστον να έχετε μία ποσότητα που να καλύπτει τις ανάγκες των μικρών μας φίλων που θα παρευρίσκονται στη δεξίωση, καθώς αυτοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και λάτρεις των γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων.

Συστάσεις από φίλους

Ρωτήστε φίλους σας που βάπτισαν πρόσφατα το μωράκι τους για να σας πουν τις εντυπώσεις τους από τους συνεργάτες τους. Αν είχαν καλή συνεργασία μαζί τους τότε κάντε κι εσείς μια επαφή. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η καλή επικοινωνία που θα έχετε με τον υπεύθυνο. Είναι βασικό να μπορείτε να μιλήσετε αναλυτικά για ότι χρειάζεστε και ότι σας απασχολεί και να έχετε την αντίστοιχη εξυπηρέτηση. Μερικές φορές αυτό είναι πιο σημαντικό και από το ίδιο το αποτέλεσμα.

 

Συμβουλές από φίλους

Αν κάποιος φίλος σας έκανε πρόσφατα δεξίωση ή catering σίγουρα θα έχει κάποια πράγματα να σας πει που ίσως σας διαφεύγουν. Λεπτομέρειες που πολλές φορές κάνουν την διαφορά. Αυτές έχουν να κάνουν με το στήσιμο των πάγκων, τον χρόνο διεξαγωγής, το σερβίρισμα και τόσα άλλα. Ακούστε τα, σημειώστε τα και φροντίστε γι΄αυτά.

Βάλτε τη δική σας πινελιά

Πέρα από τις δικές μας συμβουλές, καλό είναι στην εκδήλωση να βάλετε τον προσωπικό σας χαρακτήρα, τις ιδέες και τις προτιμήσεις σας, από τη θεματική που θα έχει η εκδήλωση, μέχρι και τα προσφερόμενα γλυκά. Η μέρα αυτή σας ανήκει, όλοι είναι εκεί για να γιορτάσουν μαζί σας την όμορφη αυτή στιγμή και έτσι δεν πρόκειται να στεναχωρηθούν εάν ενδεχομένως λείψει και μία πάστα από το candy bar. Με την κατάλληλη όρεξη, χαμόγελο και θετική ενέργεια θα μπορέσετε να αναδείξετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα και να χαράξετε τη στιγμή αυτή στο μυαλό κάθε παρευρισκόμενου.