35 αξέχαστες και μοναδικές προτάσεις γάμου

35 αξέχαστες και μοναδικές προτάσεις γάμου
Πως να πρωτοτυπήσετε και να κάνετε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας.
Έχετε αποφασίσει να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να σας παντρευτεί και ψάχνετε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Παρακάτω ακολουθούν 35 αξέχαστες και μοναδικές προτάσεις γάμου που θα κάνουν την διαφορά. Κάποιες είναι χρονοβόρες και πολυέξοδες. Κάποιες άλλες είναι απλές και κλασικές και πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα. Η επιλογή είναι δική σας. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα ή να αυτοσχεδιάσετε βάζοντας τις δικές σας πινελιές.
Εξάλλου το μόνο που μετράει είναι να πει το ναι…

1. Escape room

Μπορείτε να νοικιάσετε μια αίθουσα για να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι στο escape room ή να την (τον) παροτρύνετε να το δοκιμάσει για πρώτη φορά. Συννενοηθείτε με τον ιδιοκτήτη ώστε να μπορέσετε να κρύψετε στα δωμάτια τα στοιχεία που θα την οδηγήσουν στο δαχτυλίδι. Φροντίστε να είναι εμφανή τα στοιχεία και στο τέλος αν μπορείτε να καταγράψετε τη στιγμή με μια κάμερα. Μοναδική πρόταση που θα θυμάστε για πάντα!

2. Αγαπημένο σας μέρος

Επιλέξτε ένα αγαπημένο μέρος σας που έχει ιδιαίτερη σημασία για σας. Θα μπορούσε να είναι η τοποθεσία που γνωριστήκατε ή το μέρος που φιληθήκατε για πρώτη φορά. Όταν βρεθείτε εκεί ζητήστε από κάποιον κοντινό σας να σας τραβήξει μια φωτογραφία μαζί αγκαλιά.

Αντί να ποζάρετε γονατίστε και κάντε την πρόταση γάμου. Ταυτόχρονα αποθανατίστε και την ξεχωριστή αυτή στιγμή με μια υπέροχη φωτογραφία.

3. Προσκλητήριο γάμου

Δημιουργήστε ένα προσκλητήριο γάμου ή αναθέστε το σε έναν γραφίστα και τυπώστε ένα προσκλητήριο για να το στείλετε στον σύντροφό σας ή να της το δώσει στο χέρι κάποιος κοινός σας φίλος. Μπορεί να αφορά κάποιο γνωστό σας ζευγάρι ώστε να γίνει πιο πιστευτό.
Όταν θα το ανοίξει αντί για πρόσκληση σε γάμο θα έχει τυπωμένη την πρόταση γάμου που θα της κάνετε.

4. Photo Album

Δημιουργείστε ένα Photo Album σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα δίνοντας τις φωτογραφίες σας και κάποια δικά σας προσωπικά στοιχεία για να το στολίσετε, όπως η ημερομηνία της γνωριμίας σας ή κάποιες προσωπικές στιγμές ή οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό και για τους δυο σας ως ζευγάρι. Στην τελευταία σελίδα γράψτε την πρόταση γάμου είτε με μια απλή πρόταση-ερώτηση είτε με κάποια γραφικά σκετς ή σχεδιάκια. Πολύ ιδιαίτερη και μοναδική πρόταση που χρειάζεται σχετικά μικρή προετοιμασία.

5. Πρώτο ραντεβού

Μπορείτε να κάνετε μια αναπαράσταση του πρώτου σας ραντεβού ή της αρχικής σας γνωριμίας, προσπαθώντας να στήσετε όλο το σκηνικό και το μέρος όπως ήταν τότε. Μια πολύ ρομαντική χειρονομία που θα της μείνει αξέχαστη.

6. Καρικατούρα.

Βρείτε κάποιον καλό σκιτσογράφο σε έναν δρόμο που συνηθίζετε να πηγαίνετε βόλτα. Περάστε από εκεί δήθεν τυχαία και κανονίστε να σας σκετσάρει το πορτραίτο σας. Φυσικά θα έχετε συννενοηθεί με τον ζωγράφο να σας φτιάξει μια καρικατούρα που θα αναπαριστά
εσάς να γονατίζετε και να της κάνετε πρόταση γάμου. Μπορείτε να προσθέσετε και δυο συννεφάκια που θα γράφουν (θα με παντρευτείς?) και δίπλα (Ναι!!!). Μια πολύ πρωτότυπη πρόταση που πραγματοποιείται εύκολα, ανέξοδα και προπάντων θα την κρατήσετε ως ζωντανή ανάμνηση για το υπόλοιπο της ζωής σας.

7. Κεριά με κατεύθυνση

Φτιάξτε έναν διάδρομο με κεριά που οδηγούν σε ένα κύκλο από κεριά. Στη μέση τοποθετείστε το κουτί με το δαχτυλίδι. Περιμένετε με κλειστά φώτα πριν έρθει η αγαπημένη σας στο σπίτι και ανάψτε τα λίγο πριν χωρίς να της πείτε τίποτα. Προαιρετικά μπορεί να παίζει μουσική υπόκρουση το αγαπημένο σας τραγούδι. Τα κεριά θα την κατευθύνουν στον κύκλο που θα της κάνετε την πρόταση. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να βάλετε ψηλά κεριά με κηροπήγια. Ακόμα και μικρά στρόγγυλα θα την κάνουν την δουλειά τους και με περισσότερη ασφάλεια. Μια πολύ ιδιαίτερη και ρομαντική πρόταση που στήνεται εύκολα και θα μείνει αξέχαστη και στους δύο σας.

8. Μπλουζάκια με γράμματα

Βρείτε ένα κατάστημα που τυπώνει μπλουζάκια. Διοργανώστε ένα πάρτυ με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας. Δώστε σε όλους να φορέσουν από ένα μπλουζάκι που θα εικονίζει ένα γράμμα. Σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που εσείς νομίζετε ότι είναι η κατάλληλη,
δώστε τους το σύνθημα να στηθούν στη σειρά με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζεται η πρόταση (Θα με παντρευτείς?). Φροντίστε ώστε να καταγράφει κάποιος την στιγμή με το κινητό του.

9. Λουλούδια

Μια πρόταση με διαχρονική αξία που αγγίζει πάντα τις ψυχές των ανθρώπων. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την συγκίνηση που νιώθει μια γυναίκα όταν δέχεται μια αγκαλιά από τα αγαπημένα της λουλούδια. Μπορείτε να το οργανώσετε στο διαμέρισμά σας ή σε ένα πάρκο ή σε κάποιο δικό σας αγαπημένο μέρος ή μαγαζί που συχνάζετε. Μπορείτε να φτιάξετε με τα λουλούδια μια μεγάλη καρδιά ή να τα στοιβάξετε στο πάτωμα ή ακόμα και να τα κάνετε να σχηματίζουν μια κατεύθυνση που θα οδηγούν σε ένα κύκλο πάλι από λουλούδια
που θα υπάρχει στη μέση το κουτί με το δαχτυλίδι. Ότι και να επιλέξετε θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό και θα την συγκινήσει βαθύτατα.

10. Χορωδία-μπάντα-συγκρότημα

Αν έχετε κάποιο δικό σας αγαπημένο τραγούδι ως ζευγάρι, μπορείτε να βρείτε μία μικρή μπάντα ή έναν πλανώδιο καλό τραγουδιστή για να το ερμηνέψει. Περάστε από εκεί τυχαία και κάντε νόημα για να ξεκινήσει το τραγούδι σας. Ταυτόχρονα γονατίστε με το δαχτυλίδι για να κάνετε την πρότασή σας. Εναλλακτικά μπορείτε να το κανονίσετε σε ένα μπαράκι ή σε μια ταβέρνα με μουσική. Tip* Μπορείτε να ζητήσετε από τον τραγουδιστή να συμπεριλάβει στο τραγούδι το όνομά της αγαπημένης σας.

11. Courier

Φτιάξτε ένα όμορφο κουτί με κορδέλα και χαρτί περιτυλίγματος και στο εσωτερικό βάλτε μία όμορφη κάρτα με την πρόταση γάμου ή ακόμα και το δαχτυλίδι που θα της δώσετε. Γράψτε από έξω ότι αυτό που είναι μέσα στο κουτί είναι ένα δώρο που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή. Της το στέλνετε με μία εταιρία courier κατά προτίμηση με παράδοση Σάββατο πρωί ώστε να έχετε την ευκαρία να το γιορτάσετε το βράδυ.

12. Διακοπές σε γραφικό νησί

Δεν υπάρχουν ομορφότερα και πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο από τα Ελληνικά νησιά μας. Ψάξτε για ένα γραφικό στενάκι με πλακόστρωτο, ένα ειδυλιακό ηλιοβασίλεμα, ένα εκκλησάκι, ένα γαλάζιο σπιτάκι με λουλούδια, μια όμορφη γέφυρα ή ένα μικρό λοφάκι με δέντρα και θάλασσα. Ότι και να επιλέξετε θα δημιουργήσετε μια ανάμνηση αξέχαστη. Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε μια μουσική νότα από ένα πλανόδιο τραγουδιστή ή κάποιον φίλο σας μουσικό για να στολίσετε περισσότερο αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή.

13. Φωσφοριζέ αυτοκόλλητα

Ψάξτε για φωσφοριζέ αυτοκόλλητα με τα γράμματα που σχηματίζουν την πρότασή σας και κολήστε τα στο ταβάνι πάνω από το κρεβάτι σας. Το βράδυ που θα ξαπλώσετε μαζί και θα σβήσετε τα φώτα θα εμφανιστεί η πρόταση σας.

14. DJ – Club

Βγείτε το βράδυ με την συντροφό σας για χορό ή για ποτό σε ένα αγαπημένο σας κλαμπ. Αφού το έχετε κανονίσει με τον DJ βάλτε να παίζει ένα αγαπημένο σας τραγούδι και πάρτε το μικρόφωνο για να της κάνετε την πρόταση, κατά προτίμηση στη μέση του χώρου ή της πίστας.

15. Θεατρική παράσταση

Αν έχετε την δυνατότητα πείστε κάποιον θεατρικό παραγωγό ή ιδιοκτήτη θεάτρου να σας βοηθήσει να το στήσετε στην σκηνή του θεάτρου. Αφού τελειώσει η παράσταση και κλείσουν οι κουρτίνες ανεβαίνετε στο σανίδι πριν σηκωθεί ο κόσμος και κάνετε την πρότασή σας.
Ακόμα καλύτερα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο έντυπο πρόγραμμα της παράστασης ώστε να προλογίζει το μοναδικό αυτό γεγονός, χωρίς να ξέρει η σύντροφός σας ότι πρόκειται γι΄αυτήν.

16. Περιοδικό ή εφημερίδα

Καταχωρείστε σε μια σελίδα περιοδικού ή εφημερίδας μια ολοσέλιδη διαφήμιση με την πρόταση γάμου σας αναφέροντας το ονοματεπώνυμο της συντρόφου σας. Αφήστε την σελίδα ανοικτή καθώς παίρνετε το πρωινό σας ώστε να σιγουρευτείτε ότι θα το δει και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή γονατίστε μπροστά της. Εναλλακτικά μπορείτε να το καταχωρήσετε σαν αγγελία.

17. Ραδιοφωνικός σταθμός

Καλέστε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό την ώρα που είστε σίγουρος ότι η σύντροφός σας θα ακούει και κάντε την πρότασή σας στον αέρα. Μπορεί να ρισκάρετε ότι δεν θα σας ακούσει αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε. Εξάλλου μπορείτε να το δοκιμάσετε ξανά και ξανά αν αποτύχει την πρώτη φορά.

18. Στο αεροπλάνο

Προγραματίστε ένα ταξίδι για δύο. Όταν θα είστε στον αέρα κανονίστε να ακουστεί από τα μεγάφωνα η πρόταση γάμου που θα της κάνετε. Θα πρέπει φυσικά να έχετε συννενοηθεί με το προσωπικό του αεροπλάνου.

19. Στην παραλία

Κατά την διάρκεια των διακοπών σας, προτείνετε στην κοπέλα σας να χτίσετε μαζί ένα κάστρο στην άμμο αν τα καταφέρνετε με τις κατασκευές. Την ώρα που θα τελειώνετε σε κάποια στιγμή που αυτή δεν θα κοιτάει, τοποθετείστε το δαχτυλίδι στην κορυφή του κάστρου
και κάντε την πρότασή σας. Μην ξεχάσετε να αποθανατίσετε το γεγονός με μια ωραία φωτογραφία. Εναλλακτικά μπορείτε να σχεδιάσετε στην άμμο την πρόταση γάμου και να την φωνάξετε να την δει.

20. Γκράφιτι

Μπορείτε να βρείτε έναν graffiti artist και να σχεδιάσετε ένα όμορφο γραφικό που να απεικονίζει την πρότασή σας σε έναν τοίχο που προσφέρεται γι΄αυτό. Μετά περνάτε από κει δήθεν τυχαία ώστε να το δει και κάνετε επιτόπου την πρότασή σας.
Αν δεν μπορείτε να το οργανώσετε σωστά, τότε γράψτε το με κιμωλία σε έναν τοίχο της γειτονιάς σας.

21. Μαυροπίνακας

Αν είστε εσείς ή η σύντροφός σας εκπαιδευτικός, πηγαίνετε στην αίθουσα που διδάσκει και γράψτε την πρότασή σας με κιμωλία στον πίνακα. Όταν θα μπει στην αίθουσα, αφού θα έχετε “δασκαλέψει” τους μαθητές να συνεργαστούν μαζί σας, κάντε την πρότασή σας.

22. Drone

Τα drones έχουν γίνει πλέον πολύ δημοφιλή και είναι και σχετικά οικονομικά στην αγορά τους σε σχέση με παλιότερα. Αγοράστε ένα και αφού μάθετε καλά τον χειρισμό του, τοποθετήστε στην βάση του το δαχτυλίδι και κάντε την παράδοσή του στα χέρια της κοπέλας σας.
Απλά να σιγουρευτείτε για τον καλό χειρισμό και την επάρκεια της μπαταρίας για να αποφύγετε απροόπτες εξελίξεις.

23. Μαγνητάκια με γράμματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε μαγνητάκια με γράμματα και να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο σας. Το πρωί που θα πάει στην κουζίνα ή όταν γυρίσει σπίτι το βράδυ και πάει στο ψυγείο θα δει γραμμένη την πρότασή σας. Μπορείτε επιπλέον να βάλετε μέσα στο ψυγείο και μία τούρτα ή σαμπάνια για να το γιορτάσετε.

24. Δαχτυλίδι στον ύπνο

Φορέστε το δαχτυλίδι της πρότασης στην κοπέλα σας την ώρα που κοιμάται και μετά ξυπνήστε την ετοιμάζοντας ένα πλούσιο στολισμένο με λουλούδια. Αν δεν είναι πρωινός τύπος καλύτερα μην το κάνετε για να αποφύγετε την άρνηση…

25. Κόκκινη κορδέλα

Δέστε μία κόκκινη κορδέλα από το ένα σημείο του σπιτιού σας σε ένα άλλο. Πάνω στην κορδέλα τοποθετήστε χαρτάκια σημειώσεις ή φωτογραφίες με ωραίες στιγμές που περάσατε μαζί. Στο τέλος της κορδέλας μπορείτε να βάλετε το κουτί με το δαχτυλίδι να την περιμένει ή να είστε εσείς γονατισμένος, έτοιμος για να της κάνετε την πρόταση.

26. Παζλ – Scrabble

Βρείτε ένα κατάστημα που να φτιάχνει παζλ κατά παραγγελία και φτιάξτε ένα με ένα γραφικό που να ταιριάζει περιέχοντας μέσα την πρόταση “Θα με παντρευτείς?”. Βρείτε μια αφορμή για να κάτσετε μέσα και να το φτιάξετε και όταν το ολοκληρώσετε και σχηματιστεί η πρόταση γονατίστε και ρωτήστε την. Το ίδιο μπορείτε να το κάνετε και με το Scrabble με παρόμοιο τρόπο.

27. Εστιατόριο – Γεύμα

Κάντε κράτηση σε ένα ακριβό εστιατόριο και κανονίστε με τον σεφ να φτιάξει μία τούρτα ή ένα ωραίο γλύκισμα για επιδόρπιο και να γράψει πάνω με σαντιγύ ή με κάποια άλλη κρέμα ζαχαροπλαστικής την πρόταση γάμου. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε πάνω στην τούρτα και το δαχτυλίδι. Μια ακόμα παραλλαγή θα ήταν αντί για τούρτα να φωνάξετε τον σερβιτόρο για να σας φέρει το σπέσιαλ μενού για επιδόρπιο και να τον βάλετε να διαβάσει την πρόταση από τον κατάλογο αναφέροντας το όνομά της και παίζοντας ταυτόχρονα
και την κατάλληλη μουσική.

28. Γραμμένο στο χιόνι

Αν είστε χειμερινοί τύποι και κάνετε συχνά εξορμήσεις για σκι, γράψτε την πρότασή σας στο χιόνι σε ένα καλό σημείο με τρόπο περίτεχνο και εμφανή και κάντε την πρότασή σας από το τελεφερίκ ή από την αίθουσα με το τζάκι.

29. Ερωτικό τραγούδι

Αν το έχετε με το τραγούδι, δεν υπάρχει καλύτερος και πιο ρομαντικός τρόπος για πρόταση γάμου απ΄το να της το τραγουδήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τραγούδι που αγαπάτε και οι δύο και να αλλάξετε λίγο τα λόγια ή τα ονόματα, ή ακόμα καλύτερα να γράψετε ένα καινούργιο ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Η μουσική θα το στολίσει με τον καλύτερο τρόπο και η ανάμνηση αυτή θα σας συνοδεύει για πάντα. Μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή.

30. Μπουκάλι με πάπυρο στην παραλία

Αυτό μπορείτε να το οργανώσετε είτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας είτε ένα Σαββατοκύριακο που θα πάτε για μπάνιο. Γράψτε την πρόταση σε ένα παλαιωμένο χαρτί και τυλίξτε το με ένα κορδονάκι σε πάπυρο. Βάλτε τον πάπυρο  σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Μπορείτε να προσθέσε και λίγο άμμο μέσα ή τριμένη κιμωλία για να του δώσετε λίγο χρώμα. Θάψτε το μπουκάλι σε ένα μέρος στην αμμουδιά βάζοντας κάποιο χαρακτηριστικό σημάδι ώστε να το βρείτε αργότερα εύκολα. Πηγαίνετε εκεί το βράδυ για να κάτσετε στην αμμουδιά και ανακαλύψτε δήθεν τυχαία το μπουκάλι.

31. Βόλτα με βάρκα

Είτε είστε σε ταξίδι στη Βενετία είτε στην Ελλάδα σε κάποια ωραία θάλασσα ή λίμνη, η πρόταση γάμου σε βάρκα θα είναι μια πολύ ρομαντική και ιδιαίτερη στιγμή. Θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες με τον έντονο ήλιο, ώστε αν καταφέρετε να αποθανατίσετε την στιγμή με μία κάμερα να είστε ντυμένοι με ωραία ρούχα.

32. Κουταβάκι – Κατοικίδιο

Κάντε έκπληξη στην σύντροφό σας και αγοράστε το κουταβάκι που πάντα θέλατε (αν γνωρίζετε καλά ποιό είναι αυτό και το έχετε συζητήσει) και βάλτε στο λαιμό του σε ένα λουράκι το δαχτυλίδι της πρότασης. Αν ταυτόχρονα είναι και Χριστούγεννα ή κάποια άλλη δική της γιορτή, τότε θα είναι γι΄αυτήν το καλύτερο δώρο αφού ταυτόχρονα θα της κάνετε και την πρόταση.

33. Ιστοσελίδα – Web Site

Αν είστε άνθρωπος ευρηματικός και τα πάτε καλά με την τεχνολογία, δημιουργήστε μία ιστοσελίδα ειδικά για την πρόταση γάμου και φτιάξτε την με τον δικό σας τρόπο που να ταιριάζει στο ύφος σας ή στο ύφος της συντρόφου σας. Μπορεί να περιέχει γραφικά ή τραγούδια ή βίντεο που να παραπέμπουν στο τέλος στην πρόταση γάμου. Μπορείτε να της στείλετε το link με την ιστοσελίδα που φτιάξατε σε μήνυμα χωρίς να ξέρει τι θα ακολουθήσει, λέγοντάς της απλά να τσεκάρει αυτό το site γιατί έχει κάτι πολύ ενδιαφέρον που πρέπει να το δει οπωσδήποτε μέχρι το τέλος.

34. Video clip

Πάρτε μια καλή κάμερα και τους κολλητούς σας φίλους και δημιουργήστε ένα σκετσάκι που να καταλήγει στην πρόταση γάμου. Αυτοσχεδιάστε με ότι σας ευχαριστεί περισσότερο. Μπορείτε να σκηνοθετήσετε μία σκηνή από αγαπημένη σας ταινία ή ένα μουσικό τραγούδι ή ένα διάσημο βίντεο κλιπ. Απλά διασκεδάστε το.

35. Κυνήγι θησαυρού

Αυτό μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα είτε στο σπίτι σας είτε στον χώρο εργασίας σας. Θυμίζει το escape room αλλά θα έχει σίγουρα τον δικό σας τρόπο και θα είναι προσαρμοσμένο περισσότερο στην σύντροφό σας και στα δικά της γούστα και προτιμήσεις. Προσκαλέστε την σε μια βραδιά έκπληξη με κυνήγι θησαυρού και στήστε το σκηνικό με ενδείξεις και στοιχεία που θα την οδηγήσουν σιγά σιγά στο τελικό σημείο του θησαυρού που θα είναι φυσικά το δαχτυλίδι. Μην ξεχάσετε να το συνοδέψετε με μία κάρτα που να αναφέρει
την πρόταση γάμου.
Καλό θα είναι όλες τις παραπάνω προτάσεις να τις καταγράφετε όταν αυτό είναι δυνατό, με μία κάμερα ή με μία φωτογραφική μηχανή ή με ένα κινητό. Και μην ξεχνάτε να αυτοσχεδιάζετε σε κάθε μία από τις παραπάνω προτάσεις αν θέλετε, προσαρμόζοντάς την στα δικά σας δεδομένα, αφού μόνο εσείς ξέρετε τι θα ταίριαζε καλύτερα.