10 must για έναν αξέχαστο γάμο

10 must για έναν αξέχαστο γάμο

Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε ότι είναι σημαντικό για έναν αξέχαστο γάμο. 10 must για έναν αξέχαστο γάμο που πρέπει να προσέξετε στον γάμο σας. Πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά.

Δεξίωση

Ένας όμορφος και πετυχημένος γάμος πρέπει να τελειώσει με μια υπέροχη δεξίωση, γιατί συνήθως οι τελευταίες εντυπώσεις είναι αυτές που μετράνε περισσότερο. Είτε επιλέξετε κάποιο κτήμα είτε κάποιο κέντρο εκδηλώσεων είτε κάποια ταβέρνα, μπορείτε να φροντίσετε να περάσουν καλά οι καλεσμένοι σας τηρώντας κάποιες βασικές αρχές.

Η σωστή κατανομή των καλεσμένων στα τραπέζια τους, η κατάλληλη επιλογή τραγουδιών, η ποικιλία και η επαρκής ποσότητα στα είδη και την ποσότητα των φαγητών, όπως και ένας υπέροχος στολισμός της αίθουσας, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεχωρίσετε και να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεν διαφωνεί κανείς ότι ένα κτήμα θα δώσει άλλη αίγλη και άλλο στυλ στην δεξίωση, λόγω του χώρου και της διαμόρφωσης, αλλά υπάρχει και το ανάλογο τίμημα.

Αν δεν έχετε να ξοδέψετε αυτό το ποσό, μπορείτε προσέχοντας τα παραπάνω να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες σε όποιον χώρο και να επιλέξετε ώστε οι φίλοι σας και οι συγγενείς σας να έχουν ένα υπέροχο βράδυ και να γεμίσετε κι εσείς τις καρδιές σας με γλυκές αναμνήσεις.

Στολισμός γάμου

Κάντε μια έρευνα αγοράς και πάρτε ιδέες από περιοδικά και σελίδες στο ίντερνετ. Σίγουρα ψάχνοντας θα δείτε χιλιάδες εικόνες που θα σας κάνουν κλικ. Ξεχωρίστε κάποιες από αυτές τις εικόνες και κρατήστε ένα ηλεκτρονικό αρχείο. Αφού καταλήξετε ποιές σας εντυπωσίασαν περισσότερο, δείτε μαζί με τον σύντροφό σας με ρεαλισμό ποιές από αυτές είναι εφικτό να υλοποιηθούν, πάντα μέσα στα όρια του προϋπολογισμού σας. Αν θέλετε για καλύτερα αποτελέσματα ρωτήστε και τη γνώμη κάποιου επαγγελματία που σίγουρα θα σας δώσει και κάποιες ιδέες παραπάνω.

Προσκλητήρια γάμου

Το προσκλητήριο είναι η πρώτη εικόνα που θα έχουν οι καλεσμένοι σας από το γάμο σας. Δεν χρειάζεται όμως να ξοδέψετε μια περιουσία για να τους εντυπωσιάσετε. Δείτε στο ίντερνετ για εικόνες και προσκλητήρια που σας αρέσουν
και καλέστε στα καταστήματα αυτά για να σας στείλουν δείγματα να τα δείτε από κοντά. Αφού τα δείτε και καταλήξετε, πάρτε προσφορές και προχωρήστε. Στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να βρείτε ιδιαίτερα και όμορφα προσκλητήρια σε πολύ προσιτές τιμές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις μπομπονιέρες σας.

Εδώ έχετε την δυνατότητα αν θέλετε και έχετε λίγο χρόνο παραπάνω και μια μικρή βοήθεια, να πάρετε τα υλικά από το εμπόριο και να φτιάξετε τις μπομπονιέρες μόνες σας. Αν το κάνετε με μεράκι και γούστο, δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτές του εμπορίου.

Νυφικό

Μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο για σχεδιαστές μόδας ή να πάτε εσείς η ίδια σε κάποιους καλούς οίκους νυφικών για να τα δείτε από κοντά. Υπάρχουν πολλά νυφικά υψηλής ραπτικής που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αισθητική τους. Οι τιμές τους ποικίλουν από κατάστημα σε κατάστημα. Αφού πρώτα πάρετε μια ιδέα πως περίπου θα είναι το νυφικό που θέλετε και καταλήξετε σε τρία-τέσσερα σχέδια, μιλήστε με κάποιον επαγγελματία μήπως μπορεί να γίνει ένα custom νυφικό έτσι όπως το θέλετε και ξεκινήστε την επεξεργασία. Αυτό γίνεται ακόμα και ηλεκτρονικά.

Υπάρχουν πολλά καταστήματα που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη διαδικασία. Μπορείτε να δείτε πολλές από τις αλλαγές που θέλετε στο νυφικό σας πρώτα ηλεκτρονικά πριν προχωρήσετε. Ακόμα και έτοιμο να επιλέξετε πάντως, να ξέρετε ότι μπορεί να το βρείτε σε πολλά μαγαζιά με διαφορετικές τιμές. Τώρα αν σε κάποιο μαγαζί σας λένε ότι είναι φτιαγμένο και ραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέξει την ταλαιπωρία που θα υποστεί, μην σας τρομάζει. Έτσι κι αλλιώς για μία μέρα θα το βάλετε. Μπορείτε να ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας αν η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη. Προτιμήστε καλύτερα Ελληνικό κατάστημα ώστε να έχετε το πλεονέκτημα της επικοινωνίας και της διαρκούς συνεννόησης αν κάτι δεν πάει καλά.

Κοστούμι Γαμπρού

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να διαλέξει κοστούμι ένας άνδρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είναι καλοντυμένος. Θα πρέπει να επιλέξει ένα κοστούμι που να είναι καλοραμμένο και να ταιριάζει στο σωματότυπό του. Δεν χρειάζεται να δώσε μια περιουσία, ούτε να επιλέξει κάποιο πολύ εξεζητημένο ύφασμα που δεν πρόκειται να ξαναφορέσει αργότερα στη ζωή του. Μπορεί να συνδυάσει ένα καλό ύφασμα με κλασικό κόψιμο και ωραία γραμμή που να τον κάνει να ξεχωρίζει.

Νυφικό χτένισμα

Σίγουρα θα δείτε πολλές εικόνες από χτενίσματα όταν θα αρχίσετε την έρευνά σας στο ίντερνετ και πολλές θα σας μπερδέψουν. Μπορεί να σας σαγηνεύσουν χτενίσματα και στυλ που στο τέλος να μην ταιριάζουν στο δικό σας πρόσωπο. Θα είναι προτιμότερο να δείξετε αυτό που θέλετε σε κάποιον επαγγελματία και να ζητήσετε συμβουλές. Θα είναι πολύ χρήσιμες για την συνέχεια ακόμα και αν δεν ταιριάζουν με τις δικές σας προτιμήσεις. Αυτός σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω. Μην προσπαθήσετε να αντιγράψετε κάτι που είδατε επειδή είναι της μόδας ή επειδή σας το είπε μία φίλη σας. Κάθε φυσιογνωμία είναι διαφορετική. Βρείτε κάτι που να ταιριάζει σε σας προσωπικά και επενδύστε πάνω σ΄αυτό. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το μακιγιάζ.

Προσοχή στις λεπτομέρειες

Δεν σας λέμε να τα περνάτε όλα από κόσκινο, ούτε να αγχώνεστε με το παραμικρό που ίσως να μην πηγαίνει όπως το προγραματίζετε. Απλά μπορείτε να προσέξετε κάποιες λεπτομέρειες που ίσως κάνουν τη διαφορά. Ένα κλασικό και όμορφο προσκλητήριο, ένα σικ και elegant χτένισμα, ένα φινετσάτο νυφικό και ένας ωραίος στολισμός με σωστή επιλογή σε διακοσμητικά και καλό συνδυασμό χρωμάτων, είναι όλα αυτά που κάνουν την διαφορά.

Αποφύγετε τις υπερβολές

Προσπαθείστε να μην τα φορτώνετε όλα τόσο πολύ. Σίγουρα θα βρείτε χιλιάδες προτάσεις διακόσμησης και άλλες τόσες επιλογές σε φορέματα και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ που συνθέτουν έναν γάμο. Μην πέσετε στην παγίδα να θέλετε να τα αγοράσετε όλα. Συγκρατηθείτε και φτιάξτε ένα πλάνο προσπαθώντας να μην παρεκλίνετε πολύ. Μην παρασυρθείτε από την πληθώρα που υπάρχει διαθέσιμη. Σε κανέναν δεν θ΄αρέσει ένας κιτσάτος στολισμός ή ένα πολύ φορτωμένο προσκλητήριο ή μια αίθουσα εκδηλώσεων που θυμίζει υπερπαραγωγή bollywood. Λίγα και καλά.

Θετική διάθεση

Το τελευταίο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε για να έχετε έναν πετυχημένο γάμο, είναι να είστε ξεκούραστοι και θετικοί εκείνη τη μέρα. Ακόμα και να μην έχουν πετύχει όλα τα βήματα που είχατε οργανώσει με τον τρόπο που θέλατε, αυτό που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στις καρδιές των καλεσμένων είναι το χαμόγελό σας και η χαρά σας. Προσπαθείστε να αφεθείτε και να απολαύσετε όσο μπορείτε κάθε στιγμή της μεγάλης αυτής μέρας και να περάσετε καλά.

Εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων

Σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε ένα γραφείο οργάνωσης γάμων. Υπάρχουν σε μια εταιρία πολλοί διαφορετικοί επαγγελματίες που γνωρίζουν πολύ καλά πως να δώσουν το καλύτερο (και πολλές φορές πιο φθηνό) αποτέλεσμα, ο καθένας στον τομέα του. Αναλογιστείτε πόσο δύσκολο θα είναι για σας να βρείτε τον κατάλληλο φωτογράφο, κομμωτή, μακιγιέρ, τυπογράφο, αίθουσα εκδήλωσης, στολισμό, μουσικούς, μπομπονιέρες, αξεσουάρ, κοσμήματα κλπ, και όλα αυτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικά αν δουλεύετε ταυτόχρονα, θα πρέπει ίσως να παρατήσετε και την δουλειά σας για κάποια διαστήματα για να αφοσιωθείτε στο ψάξιμο και στην σωστή τακτοποίηση όλων των παραπάνω υποχρεώσεων. Κι όλα αυτά χωρίς να έχετε εγγυήσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα θα ήταν πιο βολικό να έχετε να κάνετε με έναν μόνο άνθρωπο που θα σας κατατοπίζει σε όλα τα βήματα και θα σας προσφέρει όλα αυτά που ζητάτε. Ίσως στο τέλος να σας βγει πιο φθηνά και πιο καλά από όλες τις απόψεις.