10 Συμβουλές για το ταξίδι του μέλιτος

10 Συμβουλές για το ταξίδι του μέλιτος

10 Συμβουλές για το ταξίδι του μέλιτος

Ήρθε η όμορφη στιγμή του γαμήλιου ταξιδιού σας. Ωστόσο, οι επιλογές είναι πολλές, ο χρόνος περιορισμένος και εσείς σίγουρα έχετε να σκεφτείτε πράγματα σχετικά με το ταξίδι σας. Ωστόσο, μη ξεχνάτε ότι αυτή η στιγμή είναι μόνο δική σας. Έτσι, παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά 10 Συμβουλές για το ταξίδι του μέλιτος σας. Από την Ελλάδα και τη Γερμανία, μέχρι τα νησιά Φίτζι και το Dubai, οι συμβουλές αυτές θα σας βοηθήσουν ώστε να περάσετε πραγματικά υπέροχα και ερωτικά, ξεφεύγοντας από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας.

Οργανωθείτε μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες, τα μέρη πολλά και οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε κάθε μέρος αμέτρητες. Έτσι, καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο, όπου θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα, κόπο και κυρίως, αρκετό χρόνο. Τα ταξιδιωτικά γραφεία θα σας βοηθήσουν ώστε να οργανώσετε το ταξίδι σας όπως το επιθυμείτε, θα σας παρουσιάσουν τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε ώστε να μείνετε ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες δραστηριότητες και κυρίως θα σας ΄΄ξελασπώσουν΄΄ από μία αναπάντεχη στιγμή, όπως π.χ. ακύρωση πτήσης, πρόβλημα με το κατάλυμα, κλπ. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα για όλους, αλλά κυρίως για αυτούς που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο!

Τι να πάρετε μαζί σας

Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που σίγουρα το αντιλαμβάνεται διαφορετικά ο καθένας. Εκτός από τα βασικά (ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, έγγραφα κλπ), υπάρχουν πολλά ακόμα που θα θελήσετε να βάλετε στις βαλίτσες σας. Το θέμα που εύλογα προκύπτει είναι κατά πόσο χωράνε στις βαλίτσες σας και κατά πόσο θα σας χρειαστούν. Το να πάρετε μαζί σας κάμερα ή φωτογραφική μηχανή και να επενδύσετε στο κομμάτι της καταγραφής του ταξιδιού σας, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε. Το να γεμίσετε τις βαλίτσες με πράγματα που ίσως δεν σας χρειαστούν μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά. Αν θελήσετε να πάρετε 3 και 4 κοστούμια ή φορέματα για τις βραδινές σας εξόδους ή διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια για όλες τις περιστάσεις, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Εκτός που θα σας δημιουργήσει πρόβλημα με την χωρητικότητα και το μέγεθος των βαλιτσών που επιτρέπεται να έχετε στο αεροπλάνο, μπορεί να δημιουργήσει και τριβές μεταξύ σας. Σκεφτείτε καλά την καθημερινότητα που θα έχετε στο μέρος που θα βρίσκεστε και πάρτε τα απαραίτητα.

Απαραίτητη επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού

Μη ξεχνάτε ότι το ταξίδι του μέλιτος είναι κάτι που αφορά και τους δύο σας. Αν ωστόσο, μόνο ο ένας είναι αυτός που παίρνει όλες τις αποφάσεις, τότε ο άλλος μπορεί να αισθανθεί αποκλεισμένος και παραμερισμένος από τη λήψη αποφάσεων. Επιπλέον, αν κάτι δεν έρθει έτσι όπως το περιμένατε αλλά στραβώσει κάπου στην πορεία, τότε οι τύψεις θα βαρύνουν μόνο τον έναν. Έτσι, καλό θα είναι να επιλέξετε μαζί το ταξίδι των ονείρων σας και να βρείτε έναν προορισμό που εκφράζει τις επιθυμίες και τα θέλω όχι του ενός, αλλά γενικότερα του ζευγαριού.

Προετοιμάστε νωρίς το ταξίδι σας

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε την προετοιμασία του ταξιδιού σας, τόσο το καλύτερο για εσάς και τον σύντροφό σας. Θα έχετε χρόνο ώστε να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τις τοποθεσίες που σας ενδιαφέρουν και θέλετε να επισκεφθείτε, το γραφείο που προτιμάτε να αναλάβει την οργάνωση του ταξιδιού σας, όσο και να οργανώσετε το budget και τη λίστα με τα πράγματα που θα έχετε μαζί σας. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι σε πολυσύχναστους προορισμούς, καθώς και σε μήνες που η ταξιδιωτική κίνηση είναι ανεβασμένη, οι τιμές θα είναι και αυτές λίγο πιο ακριβές. Έτσι, έχετε το αυτό υπόψιν σας όταν θα προγραμματίζετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας.

Προσπαθήστε να οργανώσετε το κόστος του ταξιδιού

Καλό θα είναι εξ΄ αρχής να κάτσετε με το σύντροφό σας και να συζητήσετε το ποσό που είστε διατεθειμένοι να δώσετε για το ταξίδι σας. Η σωστή οικονομική οργάνωση θα σας βοηθήσει να οργανώσετε και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων σας στην περιοχή που θα επιλέξετε. Έτσι, θα αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, θα είστε οργανωμένοι σχετικά με το χρόνο και τις δραστηριότητές σας και θα έχετε και τη δυνατότητα να τροποποιήσετε ενδεχομένως κάτι στην πορεία, χωρίς να υπάρξει έντονος οικονομικός προβληματισμός.

Ενημερωθείτε καλά πριν την άφιξή σας στο μέρος που θα έχετε επιλέξει

Αφού έχετε οργανωθεί σωστά και έχετε πλέον κατασταλάξει στο μέρος που θα επισκεφθείτε με το σύντροφό σας, είναι ώρα να κάνετε τη δική σας προσωπική έρευνα. Έτσι, μπορείτε να ανοίξετε το internet και να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το μέρος που πρόκειται να επισκεφθείτε, καθώς οι δραστηριότητες και τα προσφερόμενα μέρη είναι πολλά και έτσι πρέπει να ενημερωθείτε κατάλληλα, ώστε να ξέρετε ποιο θα διαλέξετε και γιατί.

Προσπαθήστε να ηρεμήσετε

Μη ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο ταξίδι είναι μόνο για εσάς. Έτσι, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη διαμονή και τις ώρες με το σύντροφό σας στον προορισμό της αρεσκείας σας, καθώς οι ώρες αυτές είναι πολύτιμες. Καλό φαγητό, διασκέδαση και κυρίως όρεξη για να περάσετε χρόνο μαζί είναι το μυστικό τρίπτυχο που θα σας βοηθήσει να περάσετε όμορφα στο ταξίδι σας και να το απολαύσετε με τη ψυχή σας.

Βρείτε έναν προορισμό μόνο για εσάς

Τα περισσότερα ζευγάρια για το ταξίδι του μέλιτος διαλέγουν κάτι ρομαντικό, όπου θα τους βοηθήσει να περάσουν λίγο χρόνο οι δυο τους. Έτσι, μπορείτε να κανονίσετε να επισκεφθείτε έναν πραγματικά όμορφο και ρομαντικό προορισμό και παράλληλα να απολαύσετε ένα ρομαντικό γεύμα, μία ρομαντική έξοδο, ένα ρομαντικό ποτό και κυρίως ποιοτικό, ρομαντικό χρόνο μαζί, μακριά από τα άγχη της καθημερινότητας. Μπορείτε ακόμη, ανάλογα και με τον προορισμό, να κλείσετε μια μικρή κρουαζιέρα ή κάτι ανάλογο που επιθυμείτε πολύ ή είναι το όνειρό σας και να ζήσετε αυτήν τη μοναδική στιγμή με το σύντροφό σας, με τη συνοδεία ενός κοκτέιλ και όμορφης, χαλαρής μουσικής.

Χιούμορ, Χιούμορ, Χιούμορ

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι το χιούμορ. Αυτό το αναφέρουμε, καθώς σε ένα ταξίδι ακόμα και αν νομίζετε ότι τα έχετε προβλέψει όλα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ξεχάσετε κάτι ή να τροποποιηθεί μία δραστηριότητα για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι, το χιούμορ αποτελεί βασικό συστατικό ώστε να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν δυσκολίες και απρόβλεπτες στιγμές και να σας προσφέρει χαρά, χαμόγελο και ξεγνοιασιά.

Ενημερώστε

τους ανθρώπους του κοινωνικού σας περίγυρου ότι βρίσκεστε σε ταξίδι του μέλιτος. Αρχικά, καλό θα είναι να μην κρύβετε το ταξίδι που θέλετε να πραγματοποιήσετε, αλλά να αφήσετε τον κόσμο γύρω σας να ξέρει ότι πλέον είστε ζευγάρι και σκέφτεστε για το ταξίδι του μέλιτος σας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε φίλους και γνωστούς, αλλά και στα άτομα που θα συναντήσετε στον προορισμό σας. Έτσι, είναι δυνατόν να απολαύσετε αρκετές επιπλέον παροχές, είτε στο ξενοδοχείο, είτε στα εστιατόρια όπου θα δειπνήσετε, αναφέροντας ότι είστε ένα νιόπαντρο ζευγάρι.

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα έγγραφα

Κλείνοντας με τα διαδικαστικά θέματα, σας συνιστούμε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας, ειδικά αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κάπου μακριά και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχετε μαζί σας σίγουρα: Διαβατήριο, Ταυτότητα, Δίπλωμα Οδήγησης, Βίζα και Φωτογραφία σας και κυρίως τα κινητά σας τηλέφωνα ή κάποιο μέσω επικοινωνίας, ώστε να τα έχετε μαζί σας σε τυχόν έλεγχο, καθώς και αν προκύψει μία στιγμή έκτακτης ανάγκης, να μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα και με ασφάλεια με κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

Δείτε επίσης:

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.