Πως να επιλέξω νυφικό

Πως να επιλέξω νυφικό

Επιτέλους, πλησιάζει η στιγμή που ονειρευόσασταν τόσα χρόνια. Σας έχει κυριεύσει ο ενθουσιασμός για το γάμο σας και θέλετε να είστε όσο πιο όμορφη γίνεται. Το νυφικό σας φυσικά είναι αυτό που θα σας κάνει να λάμψετε και να ξεχωρίσετε και το άγχος για την σωστή επιλογή του κάνει την εμφάνισή του. Για να βρείτε όμως το ιδανικό φόρεμα θα πρέπει να είστε όσο πιο ψύχραιμη και συγκρατημένη γίνεται. Ηρεμήστε λοιπόν και απολαύστε την διαδικασία. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να ακολουθήσετε και κάποια σημεία που θα πρέπει να αποφύγετε και θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Επιλογή στυλ

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το στυλ και την όψη που θέλετε να έχει το νυφικό σας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεφυλλίσετε περιοδικά γάμου και να μπείτε σε ιστοσελίδες με νυφικά φορέματα όπως το Pinterest, το Instagram και διάφορα blog γάμου. Άσχετα από το αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τις τάσεις της μόδας ή να κινηθείτε σε κάτι πιο κλασικό, το βασικό είναι να σας κάνει αμέσως κλικ αυτό που θα ξεχωρίσετε. Αφού κατασταλάξετε σε ένα ή περισσότερα σχέδια, προχωράτε στο δεύτερο βήμα.

Προϋπολογιμός budget

Αφού θα έχει ήδη προηγηθεί ο υπολογισμός των γενικών εξόδων του γάμου σας και θα έχουν οριστεί συγκεκριμένα ποσά για το κάθε έξοδο, έτσι θα πρέπει να οριστεί και ένα ταβάνι στο ποσό που θα ξοδέψετε για το νυφικό φόρεμα.

Έρευνα Αγοράς

Αφού επιλέξατε στυλ και γνωρίζετε και το ανώτερο ποσό που θα ξοδέψετε, αρχίστε την έρευνα αγοράς. Εννοείται ότι το ίντερνετ είναι ο πρώτος σας σύμμαχος για να πάρετε ιδέες και να δείτε τιμές και μαγαζιά πριν προχωρήσετε σε δοκιμές από κοντά. Ξεχωρίστε κάποια καταστήματα που έχουν αυτό που ζητάτε και ξεκινήστε τις δοκιμές.

Όμορφο από παντού

Σιγουρευτείτε ότι το φόρεμα σας φαίνεται όμορφο επάνω σας από όλες τις πλευρές. Μην ξεχνάτε ότι θα σας φωτογραφήσουν, θα σας βιντεοσκοπήσουν και θα σας δει ο κόσμος από εμπρός, από πίσω και από το πλάι. Αν το φόρεμα σας έχει κάποιες ατέλειες ή αναδυκνείει κάποιο αδύναμο σημείο του σώματός σας, τότε ξανασκεφτείτε το.

Άνεση και σιγουριά

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας εκτός από την εμφάνιση είναι φυσικά η άνεση. Αν νιώθετε καλά φορώντας το και μπορείτε να περπατάτε, να χορεύετε και να κάθεστε χωρίς ενοχλήσεις, τότε είστε εντάξει. Αν σας περιορίζει σε κάποιες κινήσεις ή σας κάνει και νιώθετε έστω και μικρή δυσφορία, τότε να είστε σίγουρες ότι το πρόβλημα αυτό θα διογκωθεί την ημέρα του γάμου σας προκαλώντας σας δυσάρεστα συναισθήματα.

Διακόσμηση και αξεσουάρ

Τώρα ήρθε η ώρα για τις τελικές πινελιές που θα το αναδείξουν ακόμα περισσότερο και θα απογειώσουν το αποτέλεσμα. Το βέλος, το χτένισμα, το κολιέ, τα σκουλαρίκια, τα γάντια, οι αλυσίδες και το μακιγιάζ είναι αυτά που θα κάνουν την διαφορά. Όλα αυτά θα πλαισιώσουν την τελική εικόνα σας και θα σας χαρίσουν αυτήν την μαγευτική λάμψη που ονειρεύεστε. Ο συνδυασμός των κοσμημάτων και ο κατάλληλος συνδυασμός χρωμάτων και σχεδίων είναι το παν.

Εσώρουχα

Μην ξεχάσετε να προνοήσετε για τα εσώρουχα που πρόκειται να φορέσετε την ημέρα του γάμου σας από την αρχή που θα ξεκινήσετε τις δοκιμές των νυφικών. Δεν θα πρέπει μόνο να είναι άνετα αλλά και να μην βγάζουν παραφωνίες κάτω από το φόρεμα.

TIPS

Ακολουθούν κάποια επιπλέον tips για να προσέξετε και κάποια για να αποφύγετε.

Καθρέπτη καθρεπτάκι μου

Προσπάθησε να είσαι αντικειμενική με τον εαυτό σου ώστε να αναδείξεις τα προτερήματα του σώματος σου και να κρύψεις τυχόν ατέλειες. Ένα εξώπλατο, ένα βαθύ ντεκολτέ ή ένα μακρύ σχίσιμο στα καλογυμνασμένα σου πόδια ίσως να κάνουν την διαφορά.

Χρώματα

Άσχετα από τις προσταγές της μόδας, εσείς κοιτάξτε να διαλέξετε ένα χρώμα που σας ταιριάζει. Η επιδερμίδα σας και η φυσιογνωσία σας έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που δείχνει καλύτερα με κάποιους συγκεκριμένους χρωματισμούς.

Επαγγελματίας

Υπάρχουν κάποιοι ειδικοί στυλίστες στον τομέα που εκτός από τον τομέα της διοργάνωσης θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν με την επιλογή του νυφικού. Λόγω εμπειρίας γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για το χρώμα του νυφικού, το ύφασμα, την γραμμή του, το σχέδιο και γενικά διάφορα άλλα μυστικά που ίσως σας διαφεύγουν.

Κορεσμός

Προσέξτε μην πέσετε στην παγίδα της ποικιλίας και αρχίσετε να δοκιμάζετε ότι βρείτε μπροστά σας. Δύο ή τρία νυφικά σε κάθε κατάστημα που θα επισκεφτείτε είναι αρκετά. Από ένα σημείο και μετά θα νιώσετε κορεσμό και ίσως χάσετε τον αρχικό σας ενθουσιασμό και παράλληλα την ικανότητα να βρείτε κάτι που όντως θα σας ταίριαζε.

Right timing

Φροντίστε να ξεκινήσετε το ψάξιμο περίπου 8-10 μήνες πριν το γάμο, ώστε να δώσετε την παραγγελία σας 6-7 μήνες νωρίτερα και να προλάβει να ετοιμαστεί στα μέτρα σας.

Λίγες γνώμες και καλές

Βρες 2-3 φίλες σου που εμπιστεύεσαι την κρίση και το γούστο τους και προσπάθησε να κρατήσεις μακριά τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους. Οι υπόλοιπες γνώμες θα σε μπερδέψουν και ίσως να θολώσουν την κρίση σου.

Θα χάσω κιλά

Όσο και να σου αρέσει ένα φόρεμα και όσο και να πιστεύεις ότι θα αδυνατίσεις και θα χωράς μέσα πριν το γάμο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τα καταφέρεις, με δυσάρεστα αποτελέσματα. Μην υπολογίζεις στο μελλοντικό σου σώμα αλλά στην τωρινή σου κατάσταση. Να έχεις ρεαλιστικούς στόχους για να μην βρεθείς μπροστά σε απρόοπτα.

Μοντέλα

Όλοι παρασυρόμαστε από τις διαφημίσεις των μοντέλων με τα ωραία πρόσωπα και τα υπέροχα σώματα και νομίζουμε ασυναίσθητα αγοράζοντας ένα ρούχο ότι θα μοιάζουμε με αυτά. Μην ξεγελιέστε. Φροντίστε το ρούχο που θα επιλέξετε να ταιριάζει στο δικό σας σωματότυπο και στην δική σας φυσιογνωμία.

Εξωτερικοί παράγοντες

Η εποχή του χρόνου που θα παντρευτείς, ο χώρος της δεξίωσης, το θέμα του γάμου, η θερμοκρασία, η τοποθεσία, το στυλ του γάμου σου και τα φωτογραφικά σκηνικά, είναι κάποιοι παράγοντες που ίσως θα πρέπει να επηρεάσουν την τελική σου απόφαση σε ένα ποσοστό. Οι δαντέλες, τα στράπλες, ο όγκος του νυφικού, το μάκρος του και τα χρώματα θα είναι άμεσα συνυφασμένα με τα παραπάνω. Σε ένα γάμο ρουστίκ για παράδειγμα θα πρέπει να έχεις και την ανάλογη αισθητική.

Καλή επιτυχία!!!

 

Δείτε επίσης:

Οργάνωση γάμου – Λίστα

Γάμος το Χειμώνα – 10 πλεονεκτήματα

Τι πρέπει να γράφει ένα προσκλητήριο γάμου

Λίστα γάμου – συμβουλές

Υποχρεώσεις του κουμπάρου

Γάμος – Ποιός πληρώνει τι

Πως να μειώσεις τα έξοδα του γάμου σου

 

 

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.