Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Γαμήλιο Ταξίδι στη Σαντορίνη

Η Ελλάδα από την αρχαιότητα φημίζονταν για τις όμορφες παραλίες, τη μεσογειακή διατροφή της και κυρίως τον Ελληνικό τουρισμό. Πληθώρα Ελληνικών νησιών έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο και πλέον η Ελλάδα θεωρείται ως ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των ξένων. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που προτιμούν να ταξιδέψουν εντός της χώρας τους και να επισκεφθούν και αυτοί έναν παρόμοιο προορισμό για μία ξεχωριστή στιγμή ηρεμίας και ζεστασιάς. Η Μύκονος, Η Σάμος, η Κεφαλλονιά και η Σαντορίνη αποτελούν μερικούς από τους πιο διάσημους και όμορφους προορισμούς που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στην Ελληνική επικράτεια. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την περιοχή της Σαντορίνης, καθώς την προτείνουμε για ένα ξεχωριστό γαμήλιο ταξίδι.

Εάν είστε ένα ζευγάρι που αναζητά κυρίως ρομαντικές στιγμές για το γαμήλιο ταξίδι του, αν θέλετε να περάσετε τις πολύτιμες και ξεχωριστές στιγμές της ζωής σας μακριά από πλήθος τουριστών και έντονων καλοκαιρινών περιπετειών σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ενός ήρεμου και γραφικού νησιού της Ελλάδας, τότε η Σαντορίνη είναι μια από καλύτερες επιλογές που θα μπορούσατε να επιλέξετε. Bρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος και συγκεκριμένα στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και αποτελείται από περίπου 20.000 μόνιμους κατοίκους. Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά και η έκταση του νησιού είναι κοντά στα 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

O γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε είναι αεροπορικώς, καθώς πτήσεις υποστηρίζονται από τους αερολιμένες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο δεύτερος τρόπος είναι φυσικά με πλοίο, καθώς περιτριγυρίζεται από το Αιγαίο πέλαγος. Η Σαντορίνη εξυπηρετείται με πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς και από τα λιμάνια των γύρω νησιών, όπως της Ίου, της Μυκόνου, της Πάρου, της Νάξου κ.α. Ακόμη, μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί με πλοίο από την Κρήτη, καθώς και όλα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σχετικά με την ώρα, αν θελήσετε να ταξιδέψετε με ένα απλό ferry boat, θα χρειαστείτε περίπου 4-8 ώρες, ενώ με High speed ferries η ώρα μειώνεται αισθητά περίπου στις 3.30-6 ώρες. Δρομολόγια πλοίων υπάρχουν καθημερινά όλο το χρόνο και το καλοκαίρι αυξάνονται λόγο του τουρισμού, μιας και ο πληθυσμός το καλοκαίρι στο νησί μπορεί να αγγίξει με ευκολία τους 250.000 κατοίκους.

Στη Σαντορίνη έχετε τη δυνατότητα να αγναντέψετε καταπληκτικά – ΄΄παραμυθένια΄΄ τοπία σε μικρά χωριά, καθώς και δεκάδες εκκλησιές με τους διάσημους και εκθαμβωτικούς γαλάζιους τρούλους. Ακόμη, μπορείτε να απολαύσετε τον καθαρό αέρα καθώς και την πληθώρα θεαματικών παραλιών που περιτριγυρίζουν το νησί και μπορεί κανείς να αντικρύσει από σκούρα βότσαλα μέχρι και λευκές ή και κόκκινες αμμουδιές. Επιπλέον, οφείλετε να κάνετε μία σύντομη στάση και να δοκιμάσετε την καταπληκτική τοπική κουζίνα της Σαντορίνης με τις πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, οφείλετε να πάρετε μία γεύση από τα παραδοσιακά πιάτα της Σαντορίνης, που δεν είναι άλλα από την αθερινόπιτα, το απόχτι, την κοπανιά, το κουφέτο, τους ντοματοκεφτέδες και τη σαντορινιά σαλάτα (τα υπόλοιπα σας τα αφήνουμε κρυφά ώστε να τα ανακαλύψετε από κοντά!). Τέλος, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η θέα του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης είναι το καλύτερο αξιοθέατο ολόκληρου του νησιού και έτσι πολλά ζευγάρια καταφθάνουν κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο με σκοπό να αποθανατίσουν τη μοναδική αυτή στιγμή. Σχετικά με τη διαμονή σας στο ξεχωριστό αυτό νησί, θα βρείτε άριστης ποιότητας ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολυτελείς γαμήλιες σουίτες σε χαμηλές τιμές και με πλούσιες παροχές για κάθε απαιτητικό πελάτη.

Έφτασε τώρα και η στιγμή να κάνουμε λόγο και για τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να απολαύσει. Πραγματοποιώντας το γαμήλιο  ταξίδι σας στη Σαντορίνη, έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε εντυπωσιακά αξιοθέατα και να γνωρίσετε την ιστορία της ξεχωριστής αυτής περιοχής από τα αρχαία κιόλας χρόνια. Η Σαντορίνη είναι πασίγνωστη για την Καλντέρα της και τα ηφαιστειακά νησάκια της που τραβούν την προσοχή χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Εκτελούνται καθημερινά πολλές θαλάσσιες περιηγήσεις και κρουαζιέρες προς το ηφαίστειο και τις θερμές πηγές του νησιού, καθώς και μερικές από αυτές περιλαμβάνουν ακόμη και στάση για να αντικρύσετε το πολυπόθητο ηλιοβασίλεμα, μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Επιπρόσθετα, για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει και η δυνατότητα να κάνει κανείς ανάβαση στον κρατήρα του ηφαιστείου, εμπειρία μοναδικής έντασης και αδρεναλίνης. Μπορείτε ακόμη να κολυμπήσετε στα θεραπευτικά νερά των θερμών πηγών, καθώς και να πραγματοποιήσετε μία στάση στο νησί της Θηρασίας, ένα γαλήνιο μέρος όπου κάποτε ήταν κι αυτό μέρος της Σαντορίνης.

 

Τέλος, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού αποτελεί ο αρχαιολογικός χώρος του Μινωικού οικισμού στο Ακρωτήρι. Πιστεύεται ότι σχετίζεται με το μύθο της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας κι έχει πληθώρα ευρημάτων που μπορούν να σας πληροφορήσουν για την ιστορία της περιοχής, αποτελώντας παράλληλα ένα εντυπωσιακό μέρος για να θαυμάσετε και να χαλαρώσετε.

Επιστρέφοντας στην Αρχαία Θήρα, υπάρχει άλλος ένας εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού όπου μπορείτε να θαυμάσετε ένα συγκρότημα κτισμάτων το οποίο αποτελείται από μία αγορά, στοά, καθώς και άλλα ευρήματα της ιστορικής περιόδου. Γενικότερα το νησί ξεχειλίζει από μοναστήρια, διάφορες εκκλησίες, κάστρα και οικισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε. Στο Ημεροβίγλι μπορείτε να δείτε πλήθος εκκλησιών, εστιατορίων, παραδοσιακών μαγαζιών και σαγηνευτικών τοπίων. Προσπαθήστε να επισκεφθείτε το γραφικό χωριό ΄΄Πύργος΄΄ καθώς και την εκκλησία του ΄΄Παναγία Επισκοπή΄΄, μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες του νησιού που είναι πραγματικά μοναδική και η αρχιτεκτονική της θα σας συναρπάσει και συνάμα θα σας ταξιδέψει. Τέλος, σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε και τα μουσεία της Σαντορίνης, μιας και αντικατοπτρίζουν μία ιστορία γεμάτη ΄΄ένταση΄΄ και ΄΄μοναδικές στιγμές ηρωισμού και τόλμης΄΄. Συγκεκριμένα, ορισμένα από αυτά είναι το Λαογραφικό και το Προϊστορικό μουσείο της Θήρας, καθώς και το Ναυτικό Μουσείο στην Οία.

Δείτε επίσης:
Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.