Φωτογράφος βάπτισης – Tips

Φωτογράφος βάπτισης - Tips

Επιλογή φωτογράφου βάπτισης

Έφτασε λοιπόν η στιγμή που περιμένατε με ανυπομονησία τόσο καιρό, αυτή της βάπτισης του παιδιού σας. Η ημέρα αυτή είναι γεμάτη χαρά, έντονες συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές που θα τις θυμάστε για όλη σας τη ζωή. Ωστόσο, η οργάνωση που θα χρειαστεί είναι μεγάλη και οι απαραίτητες διαδικασίες πολλές και διάφορες. Συχνά, οργανώνουμε μία βάπτιση με κόπο και χρόνο, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ωστόσο πολλοί ξεχνάμε ένα πολύ βασικό κομμάτι, αυτό της φωτογράφισης και της απαθανάτισης της στιγμής. Η στιγμή αυτή δε διαρκεί για πάντα και οι όμορφες αυτές αναμνήσεις δεν μένουν συχνά στο μυαλό των καλεσμένων. Έτσι, οι μικρές λεπτομέρειες που με τόσο κόπο και όρεξη οργανώσατε και κάνανε τη διαφορά μπορεί σιγά σιγά να σβηστούν από τη μνήμη σας. Έτσι, παρακάτω κάνουμε μία σύντομη αναφορά στον τρόπο επιλογής του φωτογράφου, καθώς και σε μερικές ακόμα πληροφορίες που θεωρούμε απαραίτητες για την απαθανάτιση της στιγμής αυτής.

 

Έρευνα αγοράς

Παλιότερα που οι φωτογραφικές μηχανές ήταν με φιλμ, όλοι γνωρίζαμε τους φωτογράφους της περιοχής μας, καθώς και ποιοι από αυτούς ήταν ποιοτικοί στη δουλειά τους και έδιναν το αποτέλεσμα που θέλαμε στις εμφανίσεις των αγαπημένων μας στιγμών. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση άρχισε να αλλάζει. Πλέον, με τις ψηφιακές φωτογραφίες, η πλειοψηφία από εμάς τις διατηρεί σε έναν σταθερό υπολογιστή, laptop ή ακόμα και σε κινητές συσκευές. Το κλασικό άλμπουμ με τις αναμνήσεις μας στην βιβλιοθήκη δεν υπάρχει πια και έτσι η έρευνά μας ως προς τους φωτογράφους με τις συγκεκριμένες παροχές έγινε πολύ πιο εκτενής. 2 μήνες πριν τη βάπτιση είναι αρκετός χρόνος ώστε να αποφασίσετε με ποιον ειδικό θέλετε να συνεργαστείτε και να προγραμματίσετε την διαδικασία.

 

Συζήτηση με κοντινά μας πρόσωπα

Πριν πάρουμε κάποια απόφαση σχετικά με το κλείσιμο του φωτογράφου για εκείνη τη μέρα, καλό είναι να συμβουλευτούμε τα κοντινά μας πρόσωπα, φίλους και συγγενείς, οι οποίοι είναι άτομα εμπιστοσύνης και με παρόμοιο γούστο με το δικό μας. Αν έχουν βαπτίσει ήδη και το δικό τους παιδάκι, τότε μπορούμε να δούμε και το δικό τους άλμπουμ φωτογραφιών, είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά, ή ακόμα και να τους ρωτήσουμε πληροφορίες σχετικά με το φωτογράφο που προτίμησαν. Έτσι, συγκεντρώνουμε ορισμένα ονόματα και τα κατατάσσουμε στη δική μας λίστα αναζήτησης ώστε να τα επεξεργαστούμε κατάλληλα.

 

Προσωπική διαδικτυακή έρευνα

Πλέον ο χώρος του διαδικτύου είναι γεμάτος με διάφορους επαγγελματίες φωτογράφους όπου μπορείτε να δείτε διαδικτυακά το προϊόν της δουλειάς τους και να αποφασίσετε αν η αισθητική τους ταιριάζει σε εσάς ή όχι. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε προσφορές από διάφορους επαγγελματίες και να συγκρίνετε τις προσφερόμενες τιμές με τις υπηρεσίες που παρέχουν.

 

Επικοινωνία

Εφόσον είμαστε σίγουροι ότι επιλέξαμε τις προσφορές που μας αντιπροσωπεύουν και έχουμε κάνει την έρευνά μας, τότε επικοινωνούμε απευθείας με τον επαγγελματία και κανονίζουμε τη διαδικασία της φωτογράφισης αναλυτικά, ώστε να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για τη μέρα της βάπτισης. Είναι καλό να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ σας. Αυτή είναι η βάση για μια καλή συνεργασία.

 

Μέρα της βάπτισης

Λίγο πριν από τη βάπτιση, όταν συναντηθούμε με το φωτογράφο, του αναφέρουμε τα πρόσωπα εκείνα όπου θέλουμε να δώσει ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, ώστε ακόμα και αν εμείς εκείνη την ώρα αφαιρεθούμε ή είμαστε απασχολημένοι. Τέλος, θα πρέπει την ώρα του μυστηρίου να ακολουθούμε τις οδηγίες του, καθώς είναι ειδικός πάνω στο θέμα των βαπτίσεων και θα μας βοηθήσει και εμάς να έχουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θα αποτυπωθεί έντυπα και ηλεκτρονικά για πάντα.

 

Ψηφιακά άλμπουμ

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, τη σημερινή εποχή είναι πλέον της μόδας οι φωτογραφίες από το γάμο και τη βάπτιση να αποτυπώνονται σε ηλεκτρονική μορφή και να απεικονίζονται είτε σε κάποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε ακόμα και στο κινητό τηλέφωνο. Έτσι, σε κάποια πακέτα υπηρεσιών θα βρείτε για τα ψηφιακά άλμπουμ. Ένα ψηφιακό άλμπουμ δημιουργείται έπειτα από την προσωπική επιλογή του πελάτη σχετικά με το ποιες φωτογραφίες θα βρίσκονται σε αυτό, καθώς το πλήθος που θα απεικονίζονται. Υπάρχουν 2 κατηγορίες ψηφιακών άλμπουμ: Τα Photo Books και τα Offset Books.
Photo Books: Εκτυπώνονται κυρίως σε χαρτί υψηλής ποιότητας, απεικονίζοντας σε υψηλή ανάλυση τις εικόνες και τα χρώματά τους. Είναι ιδανικά για τα άτομα που επιθυμούν μία υψηλή ποιότητα και αισθητική, διατηρώντας παράλληλα την ανάλυση και τα χρώματα των φωτογραφιών σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Το χαρτί που χρησιμοποιείται έχει πάχος 270 γραμμάρια και η τιμή ποικίλει ανάλογα το πλήθος των φωτογραφιών, καθώς και ορισμένων ακόμα παραμέτρων που αναφέρονται παρακάτω.

Offset Books

Οι φωτογραφίες που θα επιλέξετε θα εκτυπωθούν σε πιο λεπτό χαρτί από αυτό του Photo Book, αλλά τα χρώματα και η εικόνα παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Βέβαια, δεν έχει την ίδια ποιότητα συγκριτικά με το Photo Book, αλλά παραμένει μία εξίσου καλή επιλογή και συνάμα πιο οικονομική και ελκυστική για περισσότερα άτομα.
Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν και την τελική τιμή των ψηφιακών άλμπουμ είναι:
-Η εργασία του φωτογράφου
-Η διάσταση των φωτογραφιών
-Το πλήθος των αντιτύπων που θα επιλέξετε να δημιουργηθούν
-Το μέγεθος του άλμπουμ
-Η επεξεργασία των φωτογραφιών
-Το είδος του εξωφύλλου (δέρμα, ξύλο, συνθετικό κλπ.) που θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διαδικασία εκτύπωσης του άλμπουμ σας

Ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να έχουμε φροντίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι, είναι να επιλέξουμε από πριν τις φωτογραφίες που θέλουμε να αποτυπωθούν στο άλμπουμ μας, είτε ηλεκτρονικό είτε έντυπο. Και αυτό, γιατί θα υπάρχει και το DVD από την εκδήλωση όπου θα αποτυπώνονται όλες οι στιγμές εκείνες που έλαβαν χώρα τη μέρα αυτήν. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες φωτογραφίες, οι οποίες δεν πρέπει να απουσιάζουν από το άλμπουμ σας.
1)Ο σταυρός
2)Τα βαπτιστικά
3)Τα παπούτσια του μωρού
4)Η εκκλησία, εξωτερικά και εσωτερικά
5)Το μωράκι ξεντυμένο
6)Ο νονός/νονά που κρατάει το βρέφος
7)Το λάδωμα
8)Η βουτιά του μωρού στην κολυμπήθρα
9)Το μωράκι ντυμένο αγκαλιά με το νονό
10)Το κόψιμο των μαλλιών του μωρού
11)Το μωράκι αγκαλιά με τους γονείς

Προαιρετικά, αν θέλετε να διαφημίσετε τους ανθρώπους που σας βοήθησαν, μπορείτε να αποτυπώσετε: 1) Το στολισμό της εκκλησίας πιο αναλυτικά, 2) Το χώρο της δεξίωσης που θα ακολουθήσει 3) Το στολισμό της κολυμπήθρας 4) Τα προσκλητήρια βάπτισης και τις μπομπονιέρες των καλεσμένων.

 

Δείτε επίσης:

 

Τι πρέπει να γράφει ένα προσκλητήριο βάπτισης

Βάπτιση και Συμβουλές για τη Μαμά

Τι να προσέξω στη βάπτιση – Τα πιο συνηθισμένα λάθη

Προσκλητήρια Βάπτισης – Προσφορά

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.