Φωτογράφιση της επόμενης μέρας – Tips

Φωτογράφιση της επόμενης μέρας - Tips
Η φωτογράφιση της επόμενης μέρας θα λέγαμε ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα ενός υπέροχου γάμου. Είναι αυτό που θα βλέπετε μετά από χρόνια και θα αναπαράγετε ξανά τις όμορφες στιγμές στο μυαλό σας με γλυκιά νοσταλγία. Σίγουρα μπορείτε να το αποφύγετε αν συντρέχουν οικονομικοί ή άλλοι λόγοι χωρίς να επηρεάσει ούτε το γάμο σας ούτε τους καλεσμένους, ούτε τίποτα. Αν όμως τελικά επιλέξετε να το κάνετε, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψηφιακό άλμπουμ, που είναι και το πιο συνηθισμένο στις μέρες μας και σε κλασικό τυπωμένο άλμπουμ για τους πιο παραδοσιακούς. Στην πρώτη περίπτωση θα έχετε την δυνατότητα δημοσίευσης των φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του γάμου σας ή στα social media ή ακόμα και την αποστολή τους σε μακρινούς φίλους και συγγενείς. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Φορέστε άνετα αθλητικά

ή casual καθημερινά παπούτσια και πάρτε τα νυφικά παπούτσια στο χέρι. Θα τα χρησιμοποιήσετε μόνο όταν και αν σας πει ο φωτογράφος ότι αρμόζει στην περίσταση.

 

Σκαρφαλώστε σε χαμηλά βράχια,

μπείτε στη θάλασσα, μπείτε σε βάρκα, ξαπλώστε στο γρασίδι, βραχείτε στο συντριβάνι, περπατήστε στην άμμο! Με την καθοδήγηση του σωστού επαγγελματία θα βγάλετε φωτογραφίες μαγικές! Ειδικά αν συνδυαστούν και με τον κατάλληλο φωτισμό (δειλινό, ήλιος, φωτοσκιάσεις κλπ). Μην φοβηθείτε να λερωθείτε και να τσαλακώσετε τα ρούχα σας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Ο φωτογράφος θα βρει πολύ αξιόλογες πόζες για να τις εκμεταλευτείτε. Τα διάφορα σκηνικά που αναφέραμε θα απογειώσουν τις φωτογραφίες σας!

 

Να είστε υπάκουη

σε αυτά που σας λέει ο φωτογράφος. Κάτι παραπάνω ξέρει. Μπορεί εσείς για παράδειγμα να θέλετε να φωτογραφηθείτε σε ένα πάρκο που γνωρίσατε τον σύντροφό σας ή σε κάποια καφετέρια που έχετε τις δικές σας αναμνήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και το αποτέλεσμα καλό. Αν ο φωτογράφος σας προτείνει άλλα μέρη πιο ιδιαίτερα, ακούστε τον. Αυτός έχει ήδη στο μυαλό του εικόνες με σας και τον σύζυγό σας που θα κάνουν την διαφορά! Αν το αντέχει η τσέπη σας βάλτε και εικονολήπτη στο σκηνικό και ακόμα καλύτερα βάλτε και drone. Θα σας χαρίσουν απίστευτες λήψεις που θα λατρεύετε να τις βλέπετε ακόμα και μετά από χρόνια ξανά και ξανά.

 

Φροντίστε να είστε και οι δύο ξεκούραστοι

και χαλαροί και να το απολαύσετε όσο μπορείτε. Αυτό θα φανεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον φακό. Μην πάτε ξενυχτησμένοι και κουρασμένοι. Όσο περισσότερο το απολαύσετε εσείς οι ίδιοι, τόσο καλύτερες θα βγουν και οι φωτογραφίες.

 

Μην φοβηθείτε να βγάλετε συναίσθημα.

Δεν στήνεστε για να διαφημίσετε ένα προϊόν στο Instagram. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. Αυτό που μετράει περισσότερο σε μια φωτογραφία πάνω από όλα είναι το συναίσθημα της στιγμής. Όλοι οι φωτογράφοι προσπαθούν να κανονίσουν την γωνία λήψης, τον φωτισμό, την τοποθεσία και το background, αλλά αυτό που τραβάει την προσοχή στο τέλος πάνω απ΄όλα είναι το βλέμα. Αν το βλέμα είναι κουρασμένο και κρύο ή κενό, όλα τα παραπάνω χάνονται. Αφεθείτε στη μαγεία της στιγμής και αγκαλιάστε τον σύντροφό σας.

 

Χρησιμοποιείστε αγαπημένα αντικείμενα

από τον γάμο σας όπως είναι οι βέρες σας, τα στέφανα, η ανθοδέσμη, τα παπούτσια κλπ. Θα δώσουν μια διαφορετική νότα στο όλο σκηνικό.

 

Διαλέξτε μέρος για την φωτογράφιση

σε συνεννόηση με τον ειδικό. Να είστε ανοιχτόμυαλη. Μην βαρεθείτε να πάτε και σε μέρη πιο μακρινά. Μπορεί να πάτε σε ένα στενό σοκάκι με πλακόστρωτο που θυμίζει γραφικό νησί, ή σε ένα όμορφο συντριβάνι, ή σε έναν ανθοστολισμένο λόφο. Επίσης μπορεί να βρείτε μια ωραία ρομαντική γέφυρα ή μια άμαξα με άλογα ή ακόμα και ένα όμορφο γραφικό ξωκλήσι. Φαντασία και όρεξη να έχετε. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

 

Προσαρμόστε τα σκηνικά

σύμφωνα με τα δικα σας γούστα, αν μπορεί φυσικά να το υποστηρίξει καλιτεχνικά και ο φωτογράφος. Ένας τοίχος με γκράφιτι, μια μουσική σκηνή, ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό κτίριο ή ακόμα κι ένα ιστιοφόρο μπορούν να απογειώσουν το αποτέλεσμα και να δώσουν ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα και ύφος στο τελικό πορτραίτο. Βρείτε κάτι μοναδικό που σας εκφράζει περισσότερο από τα συνηθισμένα και προσπαθείστε να το εναρμονίσετε με τον φωτογραφικό φακό.

 

Μην ξεχάσετε να αφιερώσετε

κάποιες φωτογραφίες και σε κάποια άψυχα αντικείμενα με ιδιαίτερη όμως συναισθηματική αξία για εσάς. Το προσκλητήριο του γάμου σας, οι βέρες, τα στέφανα, ένα κολιέ που σας έκαναν δώρο, αποτελούν μερικές φορές τον καλύτερο επίλογο σε ένα ψηφιακό άλμπουμ με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

–  10 έξοδα για το γάμο που δεν υπολογίζουμε συνήθως