Τα πιο συνηθισμένα λάθη στην οργάνωση του γάμου

Τα πιο συνηθισμένα λάθη στην οργάνωση του γάμου
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει ένα ζευγάρι στη διοργάνωση του γάμου του και πως να τα αποφύγετε.
Ο γάμος ενός ζευγαριού θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μέρες της ζωή του, καθώς πλέον ξεκινά και επίσημα η κοινή πορεία και ο κοινός βίος της ζωής τους. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις που έρχονται στην επιφάνεια εξαιτίας της πραγματοποίησής του και το άγχος που κυριαρχεί για την ημέρα αυτή, οδηγούν αρκετές φορές το ζευγάρι σε βιαστικές κινήσεις και λάθη που πιθανόν να εμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη και ροή του γάμου τους. Μερικά από αυτά είναι τα επιπλέον έξοδα, η ελλιπής λίστα καλεσμένων και το βιαστικό κλείσιμο του χώρου της δεξίωσης. Ωστόσο, για να αποφευχθεί ένα τέτοιου είδους σενάριο, παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικότερα ορισμένα από τα πιο συχνά λάθη ώστε να προλάβετε να τα αναγνωρίσετε και να τα αποφύγετε εγκαίρως.

Ενδεχόμενο βροχής και κακοκαιρίας

Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους να πραγματοποιήσουν τη μοναδική αυτή τελετή με ηλιόλουστο καιρό και καλή παρέα. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι γάμοι και βαπτίσεις, γίνονται την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Ωστόσο, πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα ονειρευόμαστε. Μια ψιχάλα ή ακόμα και μια δυνατή ολιγόλεπτη μπόρα είναι ικανά να σας καταστρέψουν τη μοναδική αυτή στιγμή και να βρεθείτε προ εκπλήξεως, μη μπορώντας να σκεφτείτε πως να αντιδράσετε για να προλάβετε την αναστάτωση. Έτσι, καλό είναι να έχετε προγραμματισμένο ένα Plan B, έστω κι ας μην χρειαστεί να το εφαρμόσετε! Συγκεκριμένα, σας προτείνουμε να έχετε μιλήσει εξ αρχής με τον εκάστοτε ναό και κέντρο εκδηλώσεων για την πιθανή παρουσία του συγκεκριμένου φαινομένου και να έχετε κάποια εναλλακτική λύση.

Πλάνο βάση χρημάτων

Το μυστήριο του γάμου είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Ωστόσο, η πραγματοποίησή του και η ολοκλήρωση της ονειρικής αυτής στιγμής χρειάζεται μία οικονομική δυνατότητα και σίγουρα να ξοδέψετε ένα ποσό που έχετε στην άκρη! Έτσι, είναι σημαντικό να μην ξεφεύγετε από τις οικονομικές σας δυνατότητες, καθώς η εκάστοτε οικονομική κατάσταση είναι υποκειμενική και ξεχωριστή για το κάθε ζευγάρι. Για τον κατάλληλο προγραμματισμό των υποχρεώσεών σας καλό είναι να κάνετε εξαρχής μία λίστα με τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε και να γράψετε όλες τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν, ώστε να έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα των εξόδων σας και να αποφύγετε τις ενδεχόμενες επιπλέον χρεώσεις που θα σας ξαφνιάσουν.

Βίντεο και Φωτογραφίες

Την εποχή του 21ου αιώνα οι φωτογραφίες και τα βίντεο στο γάμο έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Ωστόσο, πιστεύουμε πως είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε από το δικό σας, καθώς η μοναδική αυτή στιγμή στη ζωή σας έρχεται μόνο μία φορά. Και αυτό γιατί θα υπάρξουν μέρες μελλοντικά όπου θα κάθεστε με τον σύντροφό σας και θα περνάτε χρόνο μαζί βλέποντας τις αναμνήσεις αυτές μέσω των βίντεο και των φωτογραφιών και θα αναπολείτε τις ξέγνοιαστες και ανέμελες στιγμές που ζήσατε τη μέρα αυτήν. Έτσι, ένας καλός και έμπειρος φωτογράφος είναι σε θέση να σας προσφέρει ακριβώς αυτό που έχετε σχεδιάσει και ονειρευτεί, αποθανατίζοντας τις ομορφότερες και σημαντικότερες στιγμές της ημέρας σας. Έτσι, το έξοδο αυτό θεωρείται απαραίτητο, καθώς το υλικό θα σας μείνει για πάντα.

Καλεσμένοι και χώρος δεξιώσεων

Πριν κλείσετε οποιονδήποτε χώρο δεξιώσεων, καλό είναι να έχετε μία πρώτη εικόνα σχετικά με το πλήθος των καλεσμένων σας. Έτσι, θα αποφύγετε τυχόν βιαστικές κινήσεις όσον αφορά το χώρο του μυστηρίου και της εκδήλωσης και ενδεχομένως να γλυτώσετε και ορισμένα περιττά έξοδα. Όσο πιο ολοκληρωμένη εικόνα έχετε για τον αριθμό των καλεσμένων, τόσο καλύτερα για εσάς. Ωστόσο, αφήστε και ένα μικρό περιθώριο για το τέλος. Πάντα υπάρχουν και οι ΄΄εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής΄΄.

Αποφύγετε το Overthinking

΄΄Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά΄΄. Το ρητό αυτό εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλούς τομείς της ζωής μας, ωστόσο τη μέρα του γάμου καλό είναι να περιοριστεί σε έναν μικρό βαθμό ή ακόμη καλύτερα και να εξαλειφθεί πλήρως. Όσο περισσότερο εστιάζετε στις λεπτομέρειες, τόσο περισσότερο άγχος θα σας δημιουργηθεί, κάνοντάς σας να μη μπορείτε να την απολαύσετε και να τη βιώσετε στο έπακρον. Ωστόσο, μη ξεχνάτε ότι η μέρα αυτή σας ανήκει και τίποτα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία σας. Οι λεπτομέρειες μπορούν να περιμένουν!

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Καταλαβαίνετε ότι παρ΄ όλο που ονειρεύεστε αυτή τη στιγμή όσο καλύτερα και πιο μαγικά μπορείτε και ελπίζετε για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, η πραγματικότητα ενδέχεται να είναι λίγο διαφορετική. Μην έχετε τρομερές απαιτήσεις, επιδιώκοντας τον τέλειο γάμο, όπως βλέπετε σε εξώφυλλα περιοδικών και site γάμου. Η μέρα αυτή είναι ξεχωριστή για κάθε ζευγάρι και το αποτέλεσμα ποικίλλει από πολλούς παράγοντες, προβλεπόμενους και μη. Έτσι, προσπαθήστε να απολαύσετε τη στιγμή όσο περισσότερο μπορείτε και να μην αφήσετε τις υψηλές προσδοκίες να σας περιορίσουν. Εξάλλου, οι τέλειες φωτογραφίες βρίσκονται στο Instagram και όχι στην πραγματική ζωή.

Προσκλητήρια γάμου

Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε κάποια παραπάνω για τυχόν προσκλητήρια που θα χρειαστούν την τελευταία στιγμή οι κουμπάροι ή οι οικογένειές σας. Επίσης να γράψετε μέσα στο προσκλητήριο μια ειδοποίηση να σας ενημερώσουν έγκαιρα για την προσέλευσή τους στο γλέντι, ώστε να φροντίσετε να συμπεριληφθούν στα τραπέζια. Αν έχετε υπεράριθμους καλεσμένους θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο κέντρο. Δεν είναι κι ότι καλύτερο να προσθέτετε καρέκλες και τραπέζια την τελευταία στιγμή και να δημιουργηθεί αναστάτωση.

Όλοι μονιασμένοι

Τη μέρα του γάμου σας θα έχετε κοντά σας όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, φίλους, συγγενείς, ακόμα και άτομα που ενδεχομένως να έχετε να δείτε καιρό. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε το εξής: Η μέρα αυτή σας ανήκει. Κανένας άλλος δεν είναι προτεραιότητα τη στιγμή αυτή παρά μόνο εσείς και το άλλο σας μισό. Έτσι, καλό είναι να επικεντρωθείτε σε εσάς, ζώντας την κάθε στιγμή με ένταση και πάθος και σταματήστε να ανησυχείτε για τους καλεσμένους σας. Άλλωστε και αυτοί είναι εκεί για εσάς, να σας στηρίξουν και να χαρούνε με τη χαρά σας. Οι τσακωμοί και οι παρεξηγήσεις δεν έχουν χώρο σε μία τέτοια μέρα. Έτσι, οι τυχόν προστριβές που μπορεί να υπάρχουν με κάποιους από αυτούς πρέπει να μπούνε στην άκρη και να επικεντρωθείτε σε εσάς και μόνο, καθώς η βραδιά σας ανήκει!

Εμπιστοσύνη η λέξη κλειδί

Οι επαγγελματίες που έχετε επιλέξει να συνεργαστείτε έπειτα από προσεκτική και εκτενή έρευνα, έχουν ως αρχικό τους στόχο να σας κάνουν να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι, καλό είναι να τους δείξετε την αντίστοιχη εμπιστοσύνη και να μην είστε καχύποπτοι σε κάθε τους βήμα. Αντιθέτως, αφήστε τους να δουλέψουν και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει.

Παραδόσεις με μέτρο

Αρκετά είναι τα ζευγάρια που τη σημερινή εποχή διακατέχονται από πολύ ισχυρά ήθη, έθιμα και παραδόσεις όσον αφορά το μυστήριο του γάμου. Άλλοι πάλι έχουν αποποιηθεί αυτά τα έθιμα, ο καθένας για τους δικούς του υποκειμενικούς λόγους, έχοντας αποφασίσει να κάνουν έναν γάμο ξεχωριστό από όλους τους άλλους. Σε όποια κατηγορία και να βρίσκεστε, εσείς πρέπει να πράττετε σύμφωνα με τις δικές σας προσωπικές απόψεις και αντιλήψεις και να μην επηρεάζεστε από άλλα ζευγάρια, πεθερικά, οικογένειες κλπ.  Άλλωστε, εσείς παντρεύεστε και όχι αυτοί, οπότε η δική σας γνώμη και άποψη είναι στο προσκήνιο και μετράει περισσότερο. Έτσι, μη φοβηθείτε να ξεφύγετε ενδεχομένως από τα αυστηρά ήθη, έθιμα και τα  όρια της περιοχής σας.

Δίαιτες και στρες

Την εποχή της εικόνας και των social media, πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται καθημερινά από διάφορα πρότυπα ανδρών και γυναικών. Έτσι, πολλές γυναίκες παραγγέλνουν το νυφικό των ονείρων τους σε μικρότερο μέγεθος ώστε να προλάβουν να αδυνατίσουν μέχρι τη μέρα του γάμου τους για να νιώσουν καλύτερα. Η δίαιτα που επιθυμείτε να κάνετε, καλό είναι να περιμένει και να μην σας γίνει εμμονή, καθώς η στιγμή αυτή είναι ήδη από μόνη της ξεχωριστή και δεν χρειάζεται περίσσιο άγχος και πίεση να σας καταβάλλει και να καταστρέψει την ημέρα του γάμου σας.

Γονείς

Στην Ελλάδα, τα παλαιότερα κυρίως χρόνια συναντούσαμε γάμους όπου οι γονείς αποφάσιζαν εξ΄ ολοκλήρου για το γάμο των παιδιών τους. Έτσι, τα παιδιά δεν ήταν κυριολεκτικά ελεύθερα να αποφασίσουν από μόνα τους, καθώς πολλές αποφάσεις για τη διαδικασία του γάμου λαμβάνονταν από τους γονείς. Σήμερα, η διαδικασία αυτή έχει περιοριστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, καθώς τα παιδιά έχουν μάθει να περιορίζουν τους γονείς τους και να είναι πιο αποφασιστικά όσον αφορά τη διεξαγωγή του γάμου τους. Άλλωστε, είναι η δική τους μέρα και τους αξίζει το καλύτερο!

Όλα η νύφη

Συνηθίζεται μία τόσο όμορφη και ξεχωριστή στιγμή η νύφη να θέλει να τα κάνει όλα μόνη της, καθώς ονειρεύεται το τέλειο αποτέλεσμα. Ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο λόγος που πληρώνετε κάποιον ειδικό είναι ότι αυτός αναλαμβάνει τη διακόσμηση, το κλείσιμο των χώρων, καθώς και όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του γάμου και να σας αναστατώσουν. Έτσι, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να μην επιβαρύνεστε επιπλέον από τις δουλειές των άλλων, άλλωστε εσείς έχετε ήδη να ανησυχείτε για το γαμπρό και για το εάν εμφανιστεί στο γάμο!

Έχετε και άλλες ασχολίες εκτός γάμου

Να μη ξεχνάτε ότι εκτός από το γάμο σας έχετε και δουλειά, φίλους, οικογένεια, ανάγκη για ξεκούραση και διασκέδαση. Έτσι, προσπαθήστε να εντάξετε την οργάνωση του γάμου σας στην καθημερινότητά σας χωρίς να παραμελείτε την υπόλοιπη ζωή σας. Χαλαρώστε, πιείτε έναν καφέ και απολαύστε τη διαδικασία παρέα με τους δικούς σας ανθρώπους.

Προσοχή με τα social Media

Ο καλός σας επέλεξε να σας εκπλήξει, κάνοντάς σας πρόταση γάμου σε μια μικρή, ρομαντική σας απόδραση. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι προτού σας συνεπάρει η χαρά και ανεβάσετε πληθώρα φωτογραφιών σε όλα τα social media, βρείτε μερικά λεπτά και καλέστε τους γονείς, τα αδέλφια, τους φίλους και άλλους σημαντικούς συγγενείς και ανθρώπους της ζωής σας. Για αυτούς έχει μεγάλη σημασία να το μάθουν πρώτοι και όχι από μία φωτογραφία ή μία ανάρτηση στα social Media. Μη ξεχνάτε, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι είναι συνηθισμένοι και μεγαλωμένοι αλλιώς, οπότε καλό είναι να τους φερθείτε με τρόπο ξεχωριστό από τους άλλους. Οι υπόλοιποι, ας πατήσουν like!

Διαμόρφωση τραπεζιού καλεσμένων.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους το γάμο με τη χαρά, το γλέντι, το ξεφάντωμα, καθώς και με τη δυνατότητα δημιουργίας νέων γνωριμιών. Άνθρωποι έρχονται κοντά, συνάπτουν νέες σχέσεις, ενώ δυνατή μουσική και άφθονο φαγητό είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ωστόσο, οφείλετε να προσέχετε όσον αφορά τη διαμόρφωση των τραπεζιών. Πρέπει να γνωρίζετε ποιοι θα κάτσουν και που, καθώς μερικοί είτε θα είναι άγνωστοι μεταξύ τους είτε να μην έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι θα είναι ελεύθεροι ενώ άλλοι παντρεμένοι. Καλό είναι να έχετε κάνει μία λίστα από πιο πριν με τα ονόματα ώστε να έχετε τις κατάλληλες πληροφορίες για το ταίριασμα των καλεσμένων στα τραπέζια.

Αντικείμενα πάνω στο τραπέζι

Καλό είναι να μη φορτώνετε το τραπέζι με χίλια δυο αντικείμενα. Οι γυναίκες θέλουν το χώρο τους για τις τσάντες και τα αντικείμενα που θα φέρουν μαζί τους, ενώ οι άνδρες για τσιγάρα και κινητά, ενώ όλοι θα χρειαστούν χώρο για να φάνε και να συζητήσουν με ευκολία και άνεση. Ένα υπερβολικά φορτωμένο τραπέζι, εκτός του ότι θα προκαλέσει πρόβλημα ως προς την επικοινωνία των ανθρώπων και την τοποθέτηση των αντικειμένων τους, θα κοστίσει και ακριβά. Έτσι, οφείλετε να ρυθμίσετε την διαμόρφωση με τρόπο όπου θα εξυπηρετεί τον κόσμο, αλλά και την τσέπη σας.