Συμβουλές για έναν καλύτερο γάμο (Part 1)

Συμβουλές για έναν καλύτερο γάμο (Part 1)
Συμβουλές για έναν καλύτερο γάμο (Part 1)

Για τους περισσότερους ανθρώπους η ημέρα του γάμου τους θεωρείται ως μία μοναδική στιγμή αγάπης, ένωσης και ευτυχίας, που θα τους συνοδεύει για τα επόμενα χρόνια της κοινής ζωής τους. Βέβαια, όσο κι αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ΄΄μυστικές΄΄ συνταγές για έναν όμορφο και πετυχημένο γάμο, υπάρχουν ωστόσο κάποια βασικά πράγματα που εξασφαλίζουν τη συνεννόηση και τη σωστή επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού. Έτσι, τους επιτρέπει να έχουν μία ισορροπημένη ζωή, μακριά από πολλές εντάσεις και δυσάρεστες καταστάσεις και γεμάτες με αγάπη, πάθος, χαμόγελα και ζεστές αγκαλιές. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές-κλειδιά, ώστε να κάνετε το γάμο σας ανθεκτικό εις βάθος χρόνου και να καλλιεργήσετε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, αγάπης και ουσιαστικής κατανόησης τόσο για εσάς όσο και σε αλληλεπίδραση με τα παιδιά σας.

Εκφραστείτε

Προσπαθήστε να εκφράζεστε και να μην τα συσσωρεύετε μέσα σας

Συνήθως, όποια συναισθήματα συσσωρεύονται μέσα στους ανθρώπους με τον καιρό δηλητηριάζουν τις σχέσεις και δημιουργούν ένα κλίμα έντασης και τοξικότητας. Έτσι συνίσταται, αν κάτι σας ενοχλεί έντονα, να προσπαθήσετε να το συζητήσετε με τον/την σύντροφό σας. Μπορεί οι άντρες συνήθως να μην τα πηγαίνουν καλά με τους συναισθηματισμούς, λατρεύουν όμως να είναι στοχευμένοι και συγκεκριμένοι, καθώς επίσης και όταν καταπιάνονται με μία θεματική να προσπαθούν να βρουν μία άμεση λύση. Έτσι, καλό θα είναι να μιλήσετε στον άντρα σας και να του προτείνετε ορισμένες λύσεις, ώστε να ξέρει και αυτός τι είναι αυτό που σας απασχολεί και ποιες επιλογές έχει ως προς την επίλυσή του στο άμεσο μέλλον.

Άνεση και ασφάλεια

Και οι δύο άνθρωποι μέσα σε έναν γάμο οφείλουν να αισθάνονται ασφάλεια και άνεση.

Μία σωστή και ολοκληρωμένη σχέση οφείλει να βασίζεται στον συμβιβασμό μεταξύ των δύο μελών, καθώς και στην αμοιβαία και ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ του ζευγαριού. Θα πρέπει δηλαδή ορισμένες φορές ο ένας από τους δύο συντρόφους να παραμερίζει τις δικές του ανάγκες και να προσπαθεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες του άλλου. Έτσι, όταν σε μία σχέση δίνουν και οι δύο άνθρωποι, τότε χτίζονται γερά και ανθεκτικά θεμέλια για το μέλλον, δημιουργώντας ένα ιδανικό κλίμα συμβίωσης, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τα παιδιά τους.

Ανεξαρτησία

Προσπαθήστε να κρατήσετε παράλληλα την ανεξαρτησία σας, αλλά και την αλληλεπίδρασή σας με το σύντροφό σας μέσα στα πλαίσια του γάμου.

Μέσα στο γάμο πολλές φορές χάνεται η ατομικότητα και η ανεξαρτησία του ενός από τους δύο ανθρώπους και έτσι καταλήγει ο ένας να ΄΄υποσκιάζεται΄΄ από τον άλλον και να έρχεται σε 2η μοίρα μέσα στη σχέση. Έτσι, ο κάθε ένας οφείλει να εκφράζεται και να δείχνει στο σύντροφό του πόσο τον-την χρειάζεται και τον-την αγαπά, πόσο όμορφα περνάει μαζί του-της και κυρίως πόσο ωραία νιώθει όταν βρίσκεται δίπλα του-της. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μη ξεχνάει κανείς από τους δύο να διατηρεί την ατομικότητά του μέσα στο γάμο και να μη ΄΄γαντζώνεται΄΄ από τον σύντροφό του, δημιουργώντας του αισθήματα άγχους και πίεσης. Ο συνδυασμός της ατομικότητας και της δοτικότητας στα πλαίσια του γάμου είναι το κλειδί για μία μακροχρόνια και υγιή σχέση.

Τιμωρία

Η τιμωρία του-της συντρόφου σας με το παραμικρό δεν είναι αποδοτικό και δε βοηθάει στην προαγωγή της σχέση σας στο μέλλον.

Πολλές φορές μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα αν του-της βάζουμε δύσκολα και ΄΄απαιτητικά΄΄ πράγματα μέσα στη σχέση με απώτερο σκοπό την εξέλιξή μας σαν ζευγάρι. Ωστόσο, με τον τρόπο αυτόν πολλές φορές πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Έτσι, εξωθούμε τις καταστάσεις στα άκρα και προκαλούμε προστριβές χωρίς ουσιαστικό και σημαντικό λόγο, δημιουργώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας. Μία πιο διπλωματική τακτική στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να επαινεί ο κάθε ένας μέσα στη σχέση τον σύντροφό του και να τον κάνει να νιώθει όμορφα και δημιουργικά, σταματώντας να εστιάζει στα κακά και αρνητικά σημεία και επαναπροσδιορίζοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχέσης.

Οικονομικό

Συνήθως το οικονομικό αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις σχέσεις που επικρατούν στη ζωή του ζευγαριού

Σε πολλά ζευγάρια σε κάθε γωνιά της γης το οικονομικό μεταξύ των ατόμων αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που καθορίζει την ευτυχία και την ευημερία στο γάμο τους. Συχνά προκαλούνται προβλήματα εξαιτίας της υφιστάμενης κακής οικονομικής διαχείρισης και προστριβές που συχνά οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις στο γάμο. Έτσι, καλό είναι να υπάρχει ένας σωστός τρόπος διαχείρισης του προϋπολογισμού του ζευγαριού και παράλληλα ορθή χρήση των οικονομικών του πόρων, καθώς έτσι διασφαλίζεται η ευημερία και η ηρεμία μεταξύ τους αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παιδιά

Αν έχετε παιδιά, μοιραστείτε από κοινού τη φροντίδα τους

Τα παιδιά σε μία σχέση αποτελούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα σχετικά με την ποιότητα της ευημερίας και της ευτυχίας του ζευγαριού. Έτσι, φροντίστε να μοιράζεστε την ευθύνη της φροντίδας του παιδιού σας, ακόμη και αν νομίζετε ότι ο σύντροφός σας δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο εσείς. Είναι πολύ σημαντικό για την ορθότερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας να παίρνετε και οι δύο γονείς μέρος στην ανατροφή τους όσο περνάν τα χρόνια, καθώς έτσι δημιουργείται ένα κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και κυρίως ομαδικότητας μεταξύ αυτών και σε εσάς.

Δείτε επίσης:
Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.