Πως να φτιάξω μόνη μου προσκλητήριο βάπτισης

Πως να φτιάξω μόνη μου προσκλητήριο βάπτισης

Πως να φτιάξω το προσκλητήριο της βάπτισης μόνη μου.

 

Η ημερομηνία για την βάπτιση του μωρού σας ορίστηκε και αρχίζετε να βάζετε σιγά – σιγά τα πράγματα σε μία σειρά. Κλείσατε εκκλησία, συνεννοηθήκατε με τους νονούς, βρήκατε μπομπονιέρες, ρουχαλάκια, παπουτσάκια, στολισμό, λουλούδια, καλάθια, μαρτυρικά, τα πάντα. Το μόνο που έμεινε είναι τα προσκλητήρια. Σας απασχολεί αρκετά και θέλετε να φτιάξετε κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Δεν σας πειράζει να βγει λίγο πιο ακριβό ή να αφιερώσετε τον χρόνο σας γι΄αυτό, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό! Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να ξεχωρίσετε? Μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ένα χειροποίητο προσκλητήριο με δικά σας υλικά και δικό σας σχέδιο.

Θέμα Βάπτισης

Για αρχή θα πρέπει να επιλέξετε το θέμα της βάπτισης. Αν για παράδειγμα έχετε θέμα προσκλητήριο βέσπα, τότε θα πρέπει σαν πρώτο βήμα να ψάξετε να βρείτε διακοσμητικά με το θέμα σας για να δείτε πως θα τα χρησιμοποιήσετε και να βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμα. Έπειτα θα πρέπει να ψάξετε για ιδέες και να δείτε αν μπορείτε να τις υλοποιήσετε. Υπάρχουν στην αγορά χιλιάδες διακοσμητικά για μπομπονιέρες τα οποία τα κρεμάτε με ένα κορδονάκι στην άκρη από το προσκλητήριο. Αντί για φάκελο μπορείτε να αγοράσετε μία λινάτσα ή ένα καμβά ή ένα ανακυκλωμένο χαρτόνι στην διάσταση που θέλετε και να το διπλώσετε στη μέση σαν φάκελο. Μέσα βάζετε το προσκλητήριο βάπτισης που φτιάξατε. Από έξω τυλίγετε ένα χρωματιστό κορδονάκι που να ταιριάζει με τον φάκελο και στην άκρη από το κορδόνι κρεμάτε το διακοσμητικό σας (π.χ. μια μεταλλική ασημένια βέσπα που κρεμάνε και στα μπρελόκ) και το καρτελάκι που θα γράφετε πάνω την οικογένεια που το δίνετε.

Διακοσμητικά – Συνοδευτικά

Εναλλακτικά μπορείτε αντί για κορδόνι να βρείτε μία τυπωμένη κορδέλα δύο ή τριών εκατοστών με σχεδιάκια που να ταιριάζουν με την πρόσκληση. Σαν παραλλαγή μπορείτε να βρείτε έτοιμα αυτοκολλητάκια με θέμα βέσπα για να τα κολλήσετε έξω από τον φάκελο ή να στολίσετε τον φάκελο με μία δαντέλα για να δώσετε έναν τόνο πιο vintage στο προσκλητήριό σας. Μπορείτε επίσης να δέσετε δύο κορδόνια μαζί σαν πλεξούδα ή να τρυπήσετε το προσκλητήριο στην άκρη με έναν διακορευτή εγγράφων και να περάσετε από εκεί τα κορδονάκια σας. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε γυάλινα μπουκαλάκια, να βάλετε μέσα λίγο τριμμένη χρωματιστή κιμωλία, να τυλίξετε το προσκλητήριό σας σε ρολό και να το βάλετε μέσα σε μπουκαλάκι. Ειδικά αν έχετε θέμα ναυτικό και το συνδυάσετε με ένα κορδονάκι τύπου σχοινί και κρεμάσετε στην άκρη και μία μικρή άγκυρα, τότε σίγουρα θα κλέψετε τις εντυπώσεις. Το μπουκαλάκι μπορείτε να το τυλίξετε με μία λουρίδα καμβά.

Κουτάκια

Μια ακόμα εξίσου καλή ιδέα είναι να αγοράσετε κουτάκια από χαρτόνι, να βάλετε μέσα το προσκλητήριο που ετοιμάσατε μαζί με το τούλι και τα κουφέτα της μπομπονιέρας σας και να το τυλίξετε όλο μαζί με ένα κορδονάκι. Ακόμα, μπορείτε να τυλίξετε το προσκλητήριό σας σε πάπυρο, να το τυλίξετε με το κορδόνι και στο ίδιο κορδόνι αφήνοντας μία μικρή απόσταση 10 εκατοστών να τυλίξετε την μπομπονιέρα σας και μετά από δέκα εκατοστά να τυλίξετε ένα διακοσμητικό και στο τελείωμα ένα ακόμα ή το καρτελάκι με τα ονόματα. Αν έχετε θέμα με προσκλητήριο πεταλούδα μπορείτε να κρεμάσετε ή να κολλήσετε μία χάρτινη ή μία μεταλλική πεταλούδα στο εξωτερικό μέρος.

Χειροποίητο

Επίσης ένα πρωτότυπο προσκλητήριο θα ήταν να βρείτε μπλε σκούρο χαρτόνι και να το διπλώσετε στη μέση σαν τετράδιο και να το στολίσετε στην ράχη του με ένα διπλό κορδονάκι. Φυσικά μέσα θα ταίριαζε πολύ να τυπώσετε μια λευκή σελίδα τετραδίου με το κείμενο της βάπτισης σας με παιδική γραμματοσειρά ή ακόμα και ανορθόγραφο όλο το κείμενο για να μοιάζει σα να το έγραψε το μωράκι σας. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν να πάρετε μία λινάτσα και αντί να την διπλώσετε στη μέση όπως αναφέραμε στην αρχή για να την κάνετε φάκελο, να την τυλίξετε σαν πάπυρο (ρολό) αφού πρώτα την κολλήσετε με το προσκλητήριο σας. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε λίγες σταγόνες κόλλα για να ενώσετε τον πάπυρο με την λινάτσα και θα το τυλίξετε όλο μαζί.

Ζωγραφιά

Αν έχετε και ένα μεγαλύτερο παιδάκι, μπορείτε να το βάλετε να ζωγραφίσει κάτι με τους μαρκαδόρους του σχετικό με το θέμα της βάπτισης και μετά να το σκανάρετε και να το χρησιμοποιήσετε σαν background για να γράψετε το κείμενο του προσκλητηρίου. Σε όλα τα παραπάνω, αν έχετε θέμα βάπτισης προσκλητήριο πριγκίπισσα κορώνα ή καραβάκι, μπορείτε να ψάξετε να βρείτε ξύλινα διακοσμητικά ή καρφίτσες που σε συνδυασμό με την λινάτσα ή τον καμβά θα δώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μπορείτε ακόμα αν θέλετε να βρείτε στο εμπόριο και έτοιμα χειροποίητα προσκλητήρια σε σχήμα παζλ για παράδειγμα ή σε στρόγγυλο cd-βινύλιο ή σε κάποιο άλλο ιδιαίτερο σχήμα και καλούπι.

Υλικά

Τώρα για να ξεκινήσετε την διαδικασία θα πρέπει πρώτα να μαζέψετε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε, λινάτσα, χαρτόνια, εσωτερικά χαρτιά για εκτύπωση, κορδονάκια, διακοσμητικά κλπ. Έπειτα θα πρέπει να σχεδιάσετε το προσκλητήριό σας σύμφωνα με το μέγεθος των χαρτονιών όταν αυτά θα είναι διπλωμένα.
Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε με ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα όπως το Photoshop ή να δημιουργήσετε ένα απλό PDF με το σχέδιο και το κείμενο ή να ζητήσετε από ένα κοντινό σας τυπογραφείο να το ετοιμάσει και να το τυπώσει για σας, αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις. Μετά ζητήστε από κάποια φίλη σας ή τους γονείς σας μια μικρή βοήθεια για την συναρμολόγηση (κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη) μια και η διαδικασία είναι αρκετά απαιτητική και χρονοβόρα. Εξοπλιστείτε με ψαλίδια, κόλλες και πολύ υπομονή και ξεκινήστε. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Θα έχετε φτιάξει ένα προσκλητήριο τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό
που θα ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα και θα το θυμάστε για πολλά χρόνια!

Δείτε επίσης:

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.