Πως να επιλέξω αίθουσα δεξιώσεων

Πως να επιλέξω αίθουσα δεξιώσεων

Ξεκινήσατε την οργάνωση του γάμου σας και έχετε αποφασίσει ότι θα κάνετε τραπέζι σε κάποια αίθουσα εκδηλώσεων ή σε κάποια ταβέρνα. Ότι και να επιλέξετε κάντε πρώτα την έρευνά σας με την ησυχία σας, αφού υπάρχει πληθώρα κέντρων για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. Μόνο να ξεκινήσετε νωρίς το ψάξιμο, γιατί συνήθως τα περισσότερα καλά μέρη είναι πιασμένα αρκετούς μήνες νωρίτερα. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κοντά στην εκκλησία

Να προσέξετε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην εκκλησία, για να διευκολύνετε τον κόσμο κατά την μετακίνησή του από την εκκλησία προς το κέντρο.

Λίστα καλεσμένων

Να έχετε πρώτα συμπληρώσει την λίστα των καλεσμένων σας και μετά να αρχίσετε να ψάχνετε, ώστε να διαπιστώσετε αν χωράνε οι καλεσμένοι σας σύμφωνα με τον τελικό αριθμό που έχετε. Αν έχετε για παράδειγμα 200 καλεσμένους, μην κλείσετε κέντρο χωρητικότητας 150 ή 170 ατόμων, με σκοπό να τους βολέψετε σε εξτρά τραπεζάκια. Θα κλείσουν οι διάδρομοι, δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος για να χορέψετε, δεν θα υπάρχει σωστός εξαερισμός και φυσικά καθόλου άνεση κινήσεων. Το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.

Πάρκινκ

Να έχει αν είναι δυνατόν πάρκινκ, για ευνόητους λόγους.

Καλό φαγητό

Το πιο βασικό. Για φαγητό θα πάτε εξάλλου. Δοκιμάστε τα πιάτα τους για να διαπιστώσετε αν η γεύση είναι καλή και αν έχουν καλή ποιότητα και ποσότητα. Μην ξεχάσετε να διευκρινήσετε ποιά και πόσα πιάτα θα εμφανιστούν στο τραπέζι (σαλάτες, ορεκτικά κλπ). Η ποικιλία και η ποιότητα είναι αυτά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Διακόσμηση

Φροντίστε να βρείτε χώρο που να υποστηρίζει την διακόσμηση που έχετε στο μυαλό σας. Είναι πολύ σημαντικό και αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με διακοσμητή ακόμα καλύτερα.

Ορχήστρα

Κοιτάξτε αν υπάρχει δυνατότητα ορχήστρας ή DJ ώστε να καλύπτει τα μουσικά σας σχέδια. Αυτό προϋποθέτει φυσικά και τον ανάλογο χώρο αλλά και τις ηλεκτροακουστικές εγκαταστάσεις που να το υποστηρίζουν.

Πίστα

Ελέγξτε αν υπάρχει πίστα ή ειδικά διαμορφωμένος χώρος που προσφέρεται για χορό. Σίγουρα δεν θέλετε να χορεύουν οι καλεσμένοι σας ανάμεσα στα τραπέζια και να δημιουργείται αναστάτωση στους υπόλοιπους καλεσμένους.

Επιπλέον χρεώσεις

Μιλήστε αναλυτικά για όλα αυτά που περιλαμβάνονται στο μενού (ορεκτικά, σαλάτες κλπ) ανά 2 ή 4 άτομα και διευκρινείστε σε ποιά είδη υπάρχει επιπλέον χρέωση και ποιά είναι αυτή. Για παράδειγμα τι ποτά θα συμπεριλάβετε στο μενού, πόσο χρεώνονται τα επιπλέον πιάτα κλπ. Τα παλιότερα χρόνια υπήρχαν διάφορα προβλήματα αλλά τώρα πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι επαγγελματίες του χώρου κάνουν πιο σοβαρή και πιο ποιοτική δουλειά.

Καλή επικοινωνία

Δώστε σημασία στην καλή επικοινωνία που θα έχετε με τον υπεύθυνο του κέντρου. Μπορεί να χρειαστούν προσαρμογές στο μενού ή στο χώρο ή στη μουσική, οπότε παίζει ρόλο η ελαστικότητα και η κατανόηση από την πλευρά τους για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Καλύτερα να έχετε μια καλή συνεργασία με κάποιον παρά καλύτερη τιμή αλλά προβληματική επικοινωνία.

Συμφωνητικό

Τέλος, καλύτερα να υπογράψετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό αν γίνεται με όλες τις παροχές που έχετε συμφωνήσει, ώστε να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι την τελευταία στιγμή. Να αναφέρονται μέσα αναλυτικά και ξεκάθαρα όλες οι υποχρεώσεις που θα έχουν αναλάβει βάσει της συμφωνίας σας.

Δείτε επίσης:
Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.