Παρανυφάκια – οι μικροί πρωταγωνιστές

Παρανυφάκια - οι μικροί πρωταγωνιστές
  Μπορεί την ημέρα του γάμου σας να είστε εσείς οι κύριοι πρωταγωνιστές του όμορφου αυτού παραμυθιού, όμως τα παρανυφάκια είναι και αυτά εδώ ώστε να κλέψουν λίγο από τη λάμψη και τη χαρά σας. Το πόσο μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά μπορείτε να προσφέρετε σε αυτούς τους μικρούς μας φίλους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βρίσκονται στο γάμο σας, δε μπορείτε να το καταλάβετε. Τα παιδιά συνηθίζεται να βιώνουν τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους πιο έντονα, με αποτέλεσμα να συγκινούνται και παράλληλα να χαίρονται με την καρδιά τους κάθε φορά που βιώνουν θετικά ερεθίσματα. Έτσι, τη μέρα αυτήν, ζούνε και αυτά με τη σειρά τους το δικό τους παραμύθι και το βλέπουν να γίνεται πραγματικότητα μέσα από τα δικά τους μάτια. Στέκονται δίπλα στη νύφη, την όμορφη αυτή πριγκίπισσα της μέρας αυτής και γεμίζουν τη σκηνή με χαμόγελα, λάμψη και θετική ενέργεια, μεταφέροντας την ενέργεια αυτήν και στους καλεσμένους τους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του συγκεκριμένου άρθρου, τα Παρανυφάκια.

 

  Στους περισσότερους γάμους που λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε κάθε μεριά της Ελλάδας, τα παρανυφάκια συνηθίζεται να είναι από 2 μέχρι 6 το μέγιστο, καθώς μετά ενδέχεται να δημιουργηθεί σύγχυση και φασαρία στο γάμο σας. Συνηθίζεται επίσης τα παρανυφάκια να είναι παιδιά στενών φίλων ή συγγενών του ζευγαριού, ωστόσο την τελική επιλογή την κάνει φυσικά το ίδιο το ζευγάρι σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς των παιδιών. Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές που το ζευγάρι επιλέγει και ορισμένες φίλες τους για παράνυφες. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό συμβαίνει περισσότερο σε περιοχές του εξωτερικού, ενώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι γάμοι γίνονται με τη συνοδεία των καθιερωμένων εθίμων, δηλαδή κυρίως με τη συνοδεία από τα παρανυφάκια.

 

  Η επιλογή ωστόσο, ορισμένες φορές μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το ζευγάρι ενδέχεται να έχει έναν ευρύ κύκλο φιλικών προσώπων, με αποτέλεσμα να μη μπορεί πραγματικά να επιλέξει ποια παιδάκια θα είναι αυτά που θα τους ακολουθήσουν τη μέρα του γάμου τους. Έτσι, συνηθίζεται η επιλογή ορισμένες φορές να γίνεται και με κριτήρια προσωπικότητας. Το ζευγάρι προσπαθεί δηλαδή να διαλέξει παρανυφάκια που να μην είναι ιδιαιτέρως κινητικά, ντροπαλά ή αδιάφορα, καθώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα τελευταίας στιγμής και να χαλάσει η ατμόσφαιρα του γάμου. Επιπλέον, σχετικά με τα αντικείμενα που πρέπει να κρατάνε, αυτά είναι συνήθως καλαθάκια γεμάτα με ροδοπέταλα και ρύζι, ώστε και να το μοιράσουν στους καλεσμένους, αλλά και να το πετάξουν στο ζευγάρι όταν αρχίσει να ακούγεται το τραγούδι ΄΄Ησαΐα΄΄, ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο τη στιγμή.

 

  Τέλος, αναφερόμαστε στα ρουχάκια και την εμφάνιση των παιδιών αυτών, καθώς η φύση της ημέρας αυτής φέρει και ιδιαίτερο ντύσιμο. Στους περισσότερους γάμους συνηθίζεται η νύφη να φροντίζει για την εμφάνισή τους, η οποία συνήθως είναι ξεχωριστή και μαγευτική όπως και της ίδιας. Τέτοια μέρα, επιβάλλει και από το ζευγάρι το ανάλογο ντύσιμο, ένα στυλ που θα συναρπάσει και θα αφήσει τους καλεσμένους να παραμιλούν. Το ίδιο ισχύει και για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι συνηθίζεται να φορούν φορέματα από μετάξι, ακριβά υφάσματα, κοστούμια και τούλια, σε συνδυασμό με ένα στεφάνι λουλουδιών στο κεφάλι τους ή ότι άλλο ταιριάζει με το στυλ και το κλίμα του γάμου που έχετε επιλέξει.
Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, τα παρανυφάκια στέκονται πίσω από το ζευγάρι και όταν ξεκινήσει ο χορός του Ησαία ακολουθούν το ζευγάρι σε κάθε τους βήμα. Αν είναι πολύ μικρά σε ηλικία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βήματα και στον χορό, κρατάνε απλά ένα μικρό μπουκετάκι από λουλουδάκια, στη θέση τους.
Καλό θα ήταν όλα τα παιδάκια να φορούν τα ίδια ρούχα. Αν όμως αυτό είναι δύσκολο, μπορείτε να τα στολίσετε με τα ίδια αξεσουάρ. Για παράδειγμα ίδιες γραβάτες ή παπιγιόν για τα αγοράκια ή ίδια στεφανάκια και κορδέλες στη μέση για τα κοριτσάκια.
Παραδοσιακά, τα κοριτσάκια φθάνουν μαζί με τη νύφη ενώ τα αγοράκια περιμένουν με τον γαμπρό στα σκαλιά της εκκλησίας.

Το οικονομικό κόστος είναι του ζευγαριού και αυτό περιλαμβάνει την ενοικίαση ή το ράψιμο των φορεμάτων και των κοστουμιών, τα στεφανάκια, τις ανθοδέσμες και τα καλάθια με τα ροδοπέταλα που θα βαστάνε.

Διαβάστε επίσης:

Προσκλητήρια Γάμου

 Γάμος – Ποιός πληρώνει τι