Οι 6 πιο συχνοί λόγοι διαφωνίας λίγο πριν το γάμο

Οι 6 πιο συχνοί λόγοι διαφωνίας λίγο πριν το γάμο
Όταν ξεκινάτε την προετοιμασία του γάμου σας προκύπτουν κάποιες διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο που θέλει ο καθένας να χειριστεί τα έξοδα. Προσπαθείτε από κοινού να καταστρώσετε ένα σχέδιο αλλά αναπόφευκτα προκύπτουν διαφωνίες. Πως μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε καλύτερα ώστε να αποφύγετε τυχόν συγκρούσεις και καυγάδες? Ακολουθούν οι λόγοι του προβλήματος και κάποιες συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν.

Το οικονομικό

Έχετε ορίσει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, έχετε βάλει ταβάνι στο τελικό budget και καταγράψατε όλα τα έξοδα αναλυτικά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα προκύπτει αν εσείς θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα στο νυφικό για παράδειγμα, που έτσι κι αλλιώς το ονειρευόσασταν από μικρή, ενώ ο σύζυγός σας θέλει να ξοδέψει περισσότερα στο γαμήλιο τραπέζι ή στο Bachelor που θα κάνει με τους φίλους του. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση? Θα πρέπει να υπολογίσετε ποιός από τους δύο έχει μεγαλύτερο μερίδιο στα χρήματα λόγω εισοδημάτων και άρα δικαιωματικά μεγαλύτερο περιθώριο για να ξοδέψει?  Όχι, κατηγορηματικά! Το ταμείο είναι πλέον κοινό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να τα βρείτε μεταξύ σας, όπως και σε κάθε μικρό και μεγάλο από τα χιλιάδες ζητήματα που θα προκύπτουν από δω και πέρα στην υπόλοιπη ζωή σας. Αν κανένας δεν υποχωρεί από την θέση του και δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω, σίγουρα η συνέχεια ακόμα και μετά το γάμο δεν θα είναι και τόσο καλή. Ο καθένας θα πρέπει να βάζει τον εαυτό του στη θέση του άλλου και να φέρεται στον σύντροφό του με τον ίδιο σεβασμό, διαλλακτικότητα  και ανεκτικότητα που θα ήθελε να φερθούν και στον ίδιο. Αυτό είναι ένας απαράβατος κανόνας που θα έπρεπε να ισχύει πάντα και για όλους και θα έκανε την ζωή όλων μας πολύ καλύτερη.

Οι οικογένειες

Μπαμπάδες, μαμάδες, πεθερές, αδέρφια και θείες, μπορεί να παρέμβουν σε διάφορα στάδια της διοργάνωσης εκφράζοντας την άποψή τους. Μερικές φορές αυτό δημιουργεί εντάσεις και διαφωνίες, ειδικά όταν το ζευγάρι υποστηρίζει ο καθένας τα άτομα από το σόι του. Είναι φυσικό ο καθένας να έχει άποψη για πολλά ζητήματα του γάμου αλλά κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί διακριτικά και να μην επιβαρύνει το ζευγάρι με υποδείξεις και οδηγίες. Επειδή όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα, θα πρέπει το ζευγάρι να το χειριστεί όσο καλύτερα μπορεί. Είτε θα πρέπει από την αρχή να βάλει κάποια όρια στο ποιός μπορεί να επέμβει και σε τι, ή να φερθεί όσο πιο διπλωματικά μπορεί χωρίς να τους χαλάσει την καρδιά. Εξάλλου δεν μετράει μόνο το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί θα συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στα έξοδα του γάμου, αλλά και το γεγονός ότι αυτό το κάνουν από αγάπη και ενδιαφέρον για το ζευγάρι. Ρίξτε λοιπόν λίγο νερό στο κρασί σας και αγκαλιάστε τους σαν να είναι δική σας οικογένεια.

Γιατί να τα κάνω όλα εγώ

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα σε μία σχέση είναι να αισθάνεται ο ένας από τους δύο ότι αναλαμβάνει πάντα όλες τις δουλειές και όλες τις ευθύνες. Πολύ περισσότερες από όσες του αναλογούν κι έτσι αισθάνεται αδικημένος. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ετοιμασίες του γάμου, όπου παραδοσιακά η γυναίκα αναλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Η λύση όπως πάντα είναι στον διάλογο και την καλή επικοινωνία. Μην κρατάτε μέσα σας κάτι που σας ενοχλεί. Έτσι και το πρόβλημα θα διογκώνεται αλλά και η ψυχολογία σας θα χειροτερεύει. Μιλήστε καθαρά και λογικά γι΄αυτά που σας απασχολούν και ζητήστε την ανάλογη συμμετοχή από κοινού και βοήθεια. Αυτό φυσικά θα είναι και η βάση για μια υγιή σχέση και μετά το γάμο, όπου οι υποχρεώσεις με την δουλειά, το σπίτι και τα παιδιά θα είναι πολλές και δύσκολες. Μια χρυσή τομή στον καταμερισμό των υποχρεώσεων και των ευθυνών θα ήταν να αναλαμβάνει ο καθένας σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται αυτά που του ταιριάζουν ή του αρέσουν περισσότερο και τα καταφέρνει καλύτερα.

Bachelor πάρτι

Μερικές φορές τα πάρτι των αγοριών ξεφεύγουν λίγο από τον έλεγχο και είναι φυσικό οι γυναίκες να ανησυχούν λίγο παραπάνω για τις συνέπειες. Τότε μπορεί να προκύψουν διαφωνίες σχετικά με την τέλεση ή μη του πάρτι, τον αριθμό των συμμετεχόντων ή ακόμα και για τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Εδώ υπάρχουν τρεις λύσεις. Η πρώτη είναι να μην πραγματοποιηθεί το πάρτι. Η άμεση συνέπεια θα είναι να μείνει στον σύζυγο μια μόνιμη πικρία και να το ανακαλεί και να σας το χτυπάει σε κάθε καυγά και με κάθε ευκαιρία. Η δεύτερη λύση είναι να γίνει το πάρτι και μάλιστα με την συμμετοχή σας στην διοργάνωσή του. Αυτό θα είναι κάτι που θα σας ανεβάσει πολύ στα μάτια του συντρόφου σας και θα τον κάνετε να σας εκτιμήσει ακόμα περισσότερο για τον χαρακτήρα σας. Η τρίτη λύση (αν η δεύτερη δεν σας εκφράζει ή δεν μπορείτε να την πραγματοποιήσετε) είναι να κάνετε κι εσείς το δικό σας bachelorette πάρτι. Όχι για να του μπείτε στο μάτι, αλλά για να περάσετε κι εσείς καλά και να έχετε μια πολύ καλή ανάμνηση για το υπόλοιπο της ζωής σας. Έτσι δεν θα σας μείνει ούτε χρόνος αλλά ούτε και ενέργεια για να ανησυχείτε και να στεναχωρηθείτε με το πάρτι του συντρόφου σας.

Προγαμιαίο συμφωνητικό

Αυτό είναι ένα ζήτημα που διχάζει την Ελληνική κοινωνία, επειδή είναι παραδοσιακά πιο συντηρητική σε σχέση με άλλα κράτη. Πολλά ζευγάρια το θεωρούν ως απαραίτητο συστατικό ενός πετυχημένου γάμου, που θέτει εξαρχής τις βάσεις για σωστό οικονομικό και οικογενειακό προγραμματισμό. Άλλα ζευγάρια το θεωρούν ως την ταφόπλακα του ρομαντισμού και του αυθορμητισμού που θα έπρεπε να κυριαρχούν σε μια υγιή σχέση. Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και καλό θα ήταν να το συζητήσετε και να κάνετε μια βολιδοσκόπηση για τις απόψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου σας πριν προχωρήσετε σε οποιεσδήποτε ενέργειες. Αν η κοινή σας λογική συμπίπτει στο να το κάνετε και σας βοηθήσει να διευθετήσετε καλύτερα τα οικονομικά σας, τα κληρονομικά σας ζητήματα, τα παιδιά σας και σε ότι άλλο έχει σχέση με τον οικογενειακό σας προγραμματισμό και προϋπολογισμό, τότε προχωράτε και δεν έχετε να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν. Αν πάλι διαφωνείτε μεταξύ σας κάθετα και δεν βλέπετε τρόπο για να βρείτε μεταξύ σας μια κοινή συνισταμένη, τότε κάνετε ένα δυο βήματα πίσω εκεί που νομίζετε ότι υπάρχει έδαφος για υποχώρηση. Αν για παράδειγμα ο ένας από τους δύο συντρόφους έχει μεγαλύτερη περιουσία ή σπίτια και ιδιοκτησίες που κληρονομεί από τους γονείς του, ενώ ο άλλος δεν έχει, τότε η λογική επιβάλλει σε αυτόν που δεν έχει να σεβαστεί αν μη τι άλλο και τις τυχόν ανησυχίες που θα προβάλλουν οι γονείς που τα δωρίζουν όλα αυτά στο παιδί τους και να κάνει πίσω με το να υπογράψει.

Οι πρώην

Ναι το καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι πρώην σύντροφοι δημιουργούν προβλήματα και εντάσεις και μόνο που αναφέρονται στην κουβέντα, πόσο μάλλον να καλεστούν και σε ένα γάμο. Μπορεί όμως να υπάρχουν περιπτώσεις που να συντρέχουν σοβαροί λόγοι στο να καλεστούν. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι η πολύ καλή φιλική σχέση που έχει κρατήσει κάποιος μαζί τους, όσο και να φαίνεται αυτό παράδοξο. Ένας δεύτερος λόγος θα μπορούσε να είναι ότι είναι πολύ καλοί φίλοι με κάποιον κοντινό συγγενή σας, όπως τα αδέρφια σας και οι γονείς σας. Όπως και να΄χει δεν θα έπρεπε αυτό το γεγονός να αποτελεί σε καμιά περίπτωση αφορμή για καυγά. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο σύντροφός σας είναι μαζί σας, ότι αγαπάει μόνο εσάς, ότι το κεφάλαιο εκείνο έχει κλείσει προ πολλού οριστικά και ότι η ζήλεια και η μικροπρέπεια δεν οδηγούν ποτέ και πουθενά. Θα πρέπει να κοιτάτε μόνο το μέλλον σας και να αφήσετε το παρελθόν στην άκρη μια και καλή.
Κι όταν όλα αυτά τελειώσουν και ξεκινήσετε την οργάνωση, επιλέξτε τα πιο όμορφα και οικονομικά προσκλητήρια γάμου που θα βρείτε στο κατάστημά μας.