Μπομπονιέρες Γάμου- Τι να προσέξω

Μπομπονιέρες Γάμου- Τι να προσέξω
Μπομπονιέρες Γάμου- Τι να προσέξω

Έφτασε η στιγμή που τόσο καιρό περιμένατε, ενώ η μέρα του γάμου σας και οι προετοιμασίες έχουν για τα καλά ξεκινήσει. Επιλογή εκκλησίας, στολισμός, προσκλητήρια, νυφικό και άλλα πολλά είναι μερικές από τις υποχρεώσεις που έχετε για εκείνη την ημέρα. Βέβαια, μία από αυτές είναι και οι μπομπονιέρες γάμου, ένα μοναδικό στολίδι που θα δώσει μία ιδιαίτερη πινελιά και φινέτσα στο γάμο σας. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η συγκεκριμένη υποχρέωση, παρ΄ όλο που εκ΄ πρώτης όψεως φαίνεται απλή και εύκολη, καταλήγει να αποτελεί μία δύσκολη και ιδιαίτερα στρεσογόνα κατάσταση. Έτσι και εμείς σας παραθέτουμε παρακάτω μερικές βασικές πληροφορίες που οφείλετε να γνωρίζετε για τις μπομπονιέρες γάμου, ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες.

Το σχέδιο της μπομπονιέρας

Η μπομπονιέρα είναι κάτι που θα αποτυπωθεί στο μυαλό των καλεσμένων και είναι αυτό που θα κρατήσουν οι παρευρισκόμενοι, ως ένα μικρό αναμνηστικό του γάμου σας και της όμορφης δεξίωσης, γι’ αυτό οφείλετε να το επιλέξετε με προσοχή και μπόλικο μεράκι, καθώς αντιπροσωπεύει εσάς και μόνο. Έτσι, καλό θα είναι η μπομπονιέρα να ταιριάζει τόσο με το νυφικό, όσο και με το στολισμό της εκκλησίας και του χώρου ειδικότερα, αλλά  και το γενικότερο ύφος, στιλ και άποψη του γάμου και της δεξίωσης που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Οι επιλογές για τα είδη και το υλικό δημιουργίας της μπομπονιέρας ποικίλουν και έτσι μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές και μοναδικές επιλογές. Κάποια ενδεικτικά είδη κατασκευής αποτελούν: οι Τούλινες, το Πουγκί, το Κουτάκι κ.α.  Από μία απλή μπομπονιέρα με τούλι, μέχρι και πουγκιά από οργάντζα υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια, συνδυασμοί, τιμές και χρώματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για την εκδήλωσή σας. Βέβαια, καλό θα είναι να έχετε γενικότερα στο μυαλό σας την ευρύτερη τάση, η οποία φαίνεται να έχει ως μοναδικό σκοπό της δημιουργίας της μπομπονιέρας την εξυπηρέτηση των καλεσμένων και την πρόκληση συναισθήματος προς το πρόσωπό τους.

Ποσότητα μπομπονιερών

Συνηθίζεται η αναλογία που προτείνεται από τους διακοσμητές και τους διοργανωτές εκδηλώσεων να είναι 2 προς 1, δηλαδή να υφίστανται διπλάσιες μπομπονιέρες συγκριτικά με τα προσκλητήρια του γάμου. Αυτό κυρίως συμβαίνει, καθώς πολλοί καλεσμένοι έχουν την ιδιαίτερη και όμορφη συνήθεια να παίρνουν δυο ή τρεις μπομπονιέρες έτσι ώστε να τις δώσουν σε δικά τους πρόσωπα και ανθρώπους, π.χ. είτε σε μικρά παιδιά που είναι καλεσμένα στο γάμο και λατρεύουν τα κουφέτα, είτε σε άτομα που δεν είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο γάμο για προσωπικούς τους λόγους. Επιπρόσθετα, σίγουρα θα χρειαστεί να δώσετε κάποιες και σε ανθρώπους που δεν καλέσατε στο γάμο, καθώς και σε άτομα του επαγγελματικού σας περίγυρου, όπως συναδέλφους, προϊσταμένους κλπ. Τέλος, καλό είναι να υπάρχει και 1 μικρό περίσσεμα στον αριθμό, καθώς πολλές μπορεί να καταστραφούν κατά τη διάρκεια της ευρύτερης εκδήλωσης.

Γάμος και βάπτιση μαζί

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο πελάτης κάνει παράλληλα τις εκδηλώσεις του γάμου και της βάπτισης του παιδιού του;

Αρκετά συχνά είθισται από πολλούς συνανθρώπους μας να κάνουν παράλληλα και το μυστήριο του γάμου αλλά και τη βάπτιση του παιδιού τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προσφέρονται συνήθως δύο διαφορετικές μπομπονιέρες, μία παιδική, που προορίζεται για το μυστήριο της βάπτισης και μία γαμήλια, που προορίζεται για το μυστήριο του γάμου αντίστοιχα. Συνήθως οι παιδικές είναι πιο παιχνιδιάρικες, χρωματιστές και γεμάτες με σχέδια, καθώς απευθύνονται σε διαφορετικό πληθυσμό, ενώ οι γαμήλιες έχουν ένα διαφορετικό ύφος.

Επαρχία και μεταφορά

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που κάθε χρόνο παντρεύονται στην επαρχία. Ωστόσο, εάν ένα ζευγάρι παντρεύεται στην επαρχία και δεν αγοράσει τις μπομπονιέρες του γάμου του από την ίδια πόλη, τότε θα πρέπει περίπου 20-25 μέρες πριν το γάμο να γίνει η παραγγελία από το εκάστοτε κατάστημα, ώστε να προλάβουν να ετοιμαστούν,  να συσκευαστούν και να αποσταλούν κατάλληλα με την ένδειξη εύθραυστον, στον τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο του γάμου. Επιπλέον, αν υπάρχει η δυνατότητα από τη μεριά του ζευγαριού, μπορεί να τις παραλάβει είτε το ίδιο είτε κάποιος συγγενής με ΙΧ ή άλλο όχημα μετακίνησης από το σημείο αποστολής. Τέλος, μόλις τις έχετε πλέον στην κατοχή σας, τότε θα πρέπει αμέσως να τις αποθηκεύσετε σε ένα κατάλληλο μέρος, ώστε να αποφευχθεί τυχόν φθορά και ζημία του προϊόντος.

Πόσα κουφέτα πρέπει να βάλω

Η συγκεκριμένη ερώτηση αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες. Τα κουφέτα στη μπομπονιέρα είναι πάντα μονός αριθμός. Μπορείτε δηλαδή να βάλετε είτε τρία, είτε πέντε είτε και επτά κουφέτα. Αυτό κυρίως συμβαίνει, διότι τα κουφέτα συμβολίζουν το αδιαίρετο του ζευγαριού και την μονοδιάστατη ύπαρξη της σχέσης τους, την ένωση, την ευημερία και τη γονιμότητά τους.

Πόσο καιρό πριν το γάμο είναι καλό να τις έχω;

Οι μπομπονιέρες ετοιμάζονται κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή, δηλαδή την τελευταία εβδομάδα πριν από το ξεχωριστό μυστήριο του γάμου. Ωστόσο, υπάρχουν και ζευγάρια που θέλουν να τις προμηθεύονται νωρίτερα, ώστε να μην έχουν το άγχος και το τρέξιμο της τελευταίας στιγμής. Ωστόσο, κάτι παρόμοιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ποιότητα του κουφέτου ανάλογα πάντα την ποιότητα, τη θερμοκρασία και το είδος φύλαξής τους.

Που και Πως φυλάσσονται τα κουφέτα;

Τα κουφέτα φυλάσσονται κυρίως σε δροσερό και σκιερό μέρος, τουλάχιστον είτε μέχρι να παραδοθούν στο ζευγάρι ή απευθείας στην εκκλησία της συντέλεσης του μυστηρίου. Αν παραδοθούν στο σπίτι του ζευγαριού ή των γονέων τους, πρέπει οι συνθήκες φύλαξης να είναι υποχρεωτικά οι ίδιες με τις προαναφερθέντες. Τα κουφέτα συνήθως διατηρούνται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκεί να μην βρίσκονται σε σημείο με υγρασία, αλλά να είναι σε ένα δροσερό και παράλληλα σκιερό χώρο, καθώς η έκθεσή τους στον ήλιο έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της ποιότητας και της γεύσης τους. Κλείνοντας, ιδιαίτερη προσοχή οφείλετε να δώσετε στα σοκολατένια κουφέτα και κάθε ένα που περιέχει κάποιο παράγωγο σοκολάτας, διότι κυρίως η σοκολάτα λιώνει με μεγάλη ευκολία και αλλοιώνεται κατά τους θερινούς μήνες του χρόνου!

Δείτε επίσης:
Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.