Λίστα τραγουδιών γάμου

Λίστα τραγουδιών γάμου

Η μουσική είναι μαγεία, γεννά συναισθήματα, φέρνει αναμνήσεις, αλλάζει το σκηνικό, δημιουργεί ατμόσφαιρα, φτιάχνει διαθέσεις. Όποια διακόσμηση κι αν κάνετε στην αίθουσα δεξιώσεων, όσο και να στολίσετε το κέντρο, χωρίς την κατάλληλη μουσική συνοδεία, θα έχετε χάσει τη μισή από τη μαγεία του γάμου σας. Η μουσική συνοδεύει την είσοδο του ζευγαριού, τον χορό του ζευγαριού και των καλεσμένων, το δείπνο, την ανθοδέσμη και την τούρτα. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να δώσετε μια ιδιαίτερη και μοναδική νότα στο γάμο σας.

Αρχικό πλάνο

Οι πρώτες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε είναι σχετικά με το είδος της ορχήστρας που θα έχετε. Αν έχετε DJ, τότε σε συνεργασία μαζί του θα του αναθέσετε να επιμεληθεί την σειρά και τα είδη των τραγουδιών. Αν έχετε ορχήστρα, τότε σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερες επεμβάσεις από σας και τους υπεύθυνους του κέντρου. Ποιά τραγούδια θα μπουν πρώτα, τι είδους τραγούδια θα βάλετε για τον κυρίως χορό των καλεσμένων κλπ.

Επιλογή συνεργάτη

Μπορεί να ακούσατε σε κάποιον γάμο που πήγατε, μια λίστα τραγουδιών που σας άρεσε και θέλετε κι εσείς κάτι παρόμοιο. Ρωτάτε απλά το ζευγάρι να σας συστήσει στον υπεύθυνο του γάμου τους. Μπορείτε ενναλακτικά να ψάξετε στο ίντερνετ ή σε κάποιο γραφείο που οργανώνει γάμους για να σας παρουσιάσει κάποιες προτάσεις. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε φίλους σας που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε καλή χημεία με τον επαγγελματία που θα αναλάβει το γάμο σας. Να μπορείτε να προσαρμόσετε μαζί την λίστα των τραγουδιών, το σωστό timing, την τιμή και τυχόν άλλα εξτρά που μπορεί να προκύψουν είτε από παραγγελιές καλεσμένων είτε από άλλους παράγοντες όπως είναι η ακουστική του κέντρου, ο εξοπλισμός κλπ.

Σειρά τραγουδιών

Είναι πολύ σημαντικό για την ομαλή εξέλιξη της βραδιάς, να έχετε ορίσει ένα πλάνο με την σειρά των τραγουδιών και την σειρά των αντίστοιχων συμβάντων. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το τραγούδι της εισόδου, το τραγούδι για την κοπή της τούρτας, να ακολουθήσει ο πρώτος χορός, μετά ο χορός πατέρα νύφης και μετά να ακολουθήσει το full πρόγραμμα. Η σειρά της διαδιακασίας αναλυτικά είναι συνήθως η εξής:
Είσοδος του ζευγαριού στο χώρο και πρόποση. Σερβίρισμα φαγητού για το νυφικό και άνοιγμα μπουφέ ή σερβίρισμα των καλεσμένων. Χαιρετισμός των καλεσμένων, κοπή τούρτας, πρώτος χορός του ζευγαριού, χορός πατέρα νύφης και έναρξη κυρίως προγράμματος. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσει το κυρίως πρόγραμμα με ακούσματα του δικού σας γούστου (ξένα, blues κλπ) και να περάσετε σιγά σιγά σε πιο παραδοσιακά ή γλεντζέδικα Ελληνικά.

Ακολουθούν προτάσεις με τραγούδια ανά είδος σύμφωνα με το συμβάν της στιγμής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Το τραγούδι της εισόδου έχει την δική του ξεχωριστή σημασία. Προϊδεάζει τους καλεσμένους και σηματοδοτεί την έναρξη του πάρτυ. Μπορεί να γίνει με ανεβασμένη ένταση στα ηχεία και οπτικά εφέ και να συνοδεύεται από ένα αντίστοιχο ροκ τραγούδι ή κάτι άλλο που να ταιριάζει στο στυλ σας.

– Τραγούδια για την είσοδο του ζευγαριού

Get the Party started – Pink
Marry you – Bruno Mars
Rock you like a hurricane
I gotta feeling – Black eyed peas
Beautiful day – U2
Sugar – Maroon
Send me an angel – Scorpions
Hot stuff
Someone like you – Adele
Μέχρι το τέλος του κόσμου – Ρέμος
Μαζί σου – Αργυρός
Βαλ΄το τέρμα – Οικονομόπουλος
Καλοκαιρινά ραντεβού – Δυτικές Συνοικίες
Γαμήλιο πάρτυ – Locomondo
Εσένα θέλω – Αργυρός
Ομορφαίνεις τη ζωή μου – Σχοινάς
Ως τον ουρανό – Κιάμος

ΠΡΩΤΟΣ ΧΟΡΟΣ

Αυτός ο χορός θα σας μείνει αξέχαστος. Μπορεί να είναι ανάλαφρος και άτσαλος ή πιο επιτηδευμένος και καλλιτεχνικός. Σημασία έχει να σας αντιπροσωπεύει, να το χαρείτε και να ζήσετε την κάθε στιγμή. Θα το βλέπετε σε βίντεο μετά από πολλά χρόνια και θα αναπολείτε ευχάριστα με νοσταλγία.

– Τραγούδια πρώτου χορού

Perfect – Ed Seeran with Beyonce
Shallow – Lady Gaga
All of me – John Legend
Stand by me – Ben E King
You are beatiful – James Blant
My heart will go on – Celine Dion
Just the way you are – Bruno Mars
I don’t want to miss a thing – Aerosmith
Unchained Melody
Wind of change
Το βαλς του γάμου – Ελένη Καραΐνδρου
Είσαι το ταίρι μου
Πάρε με αγκαλιά και πάμε – Ελευθερία Αρβανιτάκη
Θες – Μητροπάνος
Όταν έχω εσένα – Μητροπάνος
Έμεινα εδώ – Ρόκκος
Γιατί έχω εσένα – Πλούταρχος
Η πρώτη μας φορά – Κότσιρας
Ότι ονειρευόμουν – Βανδή
Φίλα με ακόμα – Μουζουράκης

ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Το πέταγμα της ανθοδέσμης είναι ένα ευχάριστο διάλλειμα και μια ευκαρία για την μετάβαση της μουσικής και του προγράμματος από ένα είδος μουσικής σε ένα άλλο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με κάτι Pop και να περάσετε σε κάτι πιο κλασικό ή παραδοσιακό.

– Τραγουδια για την ανθοδέσμη

Single Ladies – Beyonce
Girls just want to have fun
Put your hands up
Ladies Night
Only Girl
Χέρια ψηλά – Χατζηγιάννης
Πιο ψηλά – Vegas
Γαμήλιο πάρτυ – Locomondo

ΤΟΥΡΤΑ

Πολλές φορές περνάει σε δεύτερη μοίρα και συχνά τα ζευγάρια επιλέγουν να μην μπουν στην διαδικασία να κόψουν τούρτα. Σε κάποια κέντρα με περιορισμένο χώρο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το στήσιμο και όλα τα σχετικά. Αν είστε σε κάποιο κτήμα ή σε κέντρο με αρκετό διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο ανάλαφρο και ουδέτερο που δεν θα επισκιάζει τα τραγούδια που ακούστηκαν πριν.

– Τραγούδια για την τούρτα

Celebration
Get Lucky
Cut the cake
Sweet Dreams
Could i have this kiss forever
Sugar Sugar
Φίλα με ακόμα
Στη δική μου αγκαλιά
Παραδόθηκα σε σένα

ΠΑΤΕΡΑΣ – ΚΟΡΗ

Μετά την διαφήμιση με το τραγούδι του Μητροπάνου (Θες) το 2016, ξαναήρθε για τα καλά στο προσκήνιο ο χορός του πατέρα με την κόρη του. Υπήρχε και παλιότερα αλλά ξαναέγινε μόδα. Σηματοδοτεί την στιγμή που ο πατέρας εμπιστεύεται πλέον την κόρη του στα χέρια ενός άλλου άντρα που θα την φροντίζει για το υπόλοιπο της ζωής της. Μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή για τη νύφη που μπορεί να την ονειρευόταν για πολλά χρόνια.

Τραγούδια χορού πατέρα-κόρης

Take good care of my baby
Daddy’s little girl
I loved her first
Hero
Daughters
Unforgetable
Φύλακας άγγελος – Κότσιρας
Το βαλς του γάμου
Για ένα ταγκό
Ποτέ να μην χαθείς απ΄τη ζωή μου
Έμεινα εδώ – Ρόκκος
Επειδή σ΄αγαπώ – Μητσιάς

ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – TIPS

Είτε επιλέξετε κάτι παραδοσιακό είτε κάτι πιο μοντέρνο, θα πρέπει να σκεφτείτε και τους καλεσμένους σας. Μπορεί τα δικά σας ακούσματα να είναι διαφορετικά, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπ΄όψην σας ότι πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή και ο κόσμος θα θέλει να διασκεδάσει και να χορέψει. Μπορεί να μην σας αρέσουν τα νησιώτικα ή τα τσιφτετέλια ή τα παραδοσιακά, αλλά η βραδυά ανήκει σε όλους όσους είναι εκεί και σας αγαπάνε. Από την άλλη μην μονοπωλήσετε όλη την βραδιά μόνο με ένα είδος μουσικής γιατί υπάρχει κίνδυνος να βαρεθούν πολλοί καλεσμένοι σας που δεν ασπάζονται το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Μπορείτε να κάνετε ενναλαγές ώστε να καλύψετε όλα τα γούστα. Επίσης δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να κρατήσετε σε όλη την διάρκεια του χορευτικού προγράμματος την ίδια ένταση στα τραγούδια για να ξεσηκώνετε τον κόσμο. Χρειάζονται και έξυπνα διαλλείματα με εναλλαγή των μουσικών ειδών για ανανέωση. Αποφύγετε ακόμα το να εντάξετε στο πρόγραμμά σας ψαγμένα τραγούδια που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Δεν χρειάζεται να κάνετε πειράματα. Τα τραγούδια θα πρέπει να τα γνωρίζει η πλειοψηφία των ηλικιών, οπότε θα ήταν μια καλή ιδέα να συμπεριλάβετε και την χρυσή δεκαετία του 80. Τέλος, φροντίστε ώστε ο DJ να έχει μια ροή και μια συνοχή με ένα δομημένο πρόγραμμα χωρίς μεγάλες αποκλίσεις. Φυσικά θα δεχθεί κάποιες παραγγελίες από τους καλεσμένους σας αν χρειαστεί, αλλά θα πρέπει να τις εντάξει στο μουσικό πλάνο όταν και όποτε ταιριάζουν σ΄αυτό. Οι πολλές παραγγελίες που θα τον μετατρέψουν σε juke box ενέχουν τον κίνδυνο να σας καταστρέψουν το πάρτυ.

– Dance Songs

 

Can’t stop the feeling
I gotta feeling
Love me again
The tango project
Send Me an Angel
I will always love you
Always Remember Us This Way
Feel feat
Cobrastyle
Stayin alive
Uncained melody
Love of my life
Finally
Time After Time
Get lucky
You’re The One That I Want
Shut up and dance
Someone Like You
Sultans Of Swing
Hot Stuff
Beggin

Καλό θα είναι να φροντίσετε να έχετε μια διαθέσιμη λίστα τουλάχιστον 100 ή 120 τραγουδιών, ειδικά για το κυρίως πρόγραμμα και να συνεννοηθείτε με τον DJ ή την ορχήστρα εκ των προτέρων. Αυτοί θα είναι υπεύθυνοι να χρησιμοποιήσουν και να προσαρμόσουν την λίστα την ώρα του χορού,ανάλογα με τη διάθεση και το ύφος των καλεσμένων. Χωρίστε αν θέλετε την λίστα σας σε κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία μπορείτε να εντάξετε 20 τραγούδια που θέλετε να ακουστούν οπωσδήποτε. Στην δεύτερη κατηγορία να βάλετε 20 τραγούδια που θέλετε να ακουστούν αν είναι δυνατόν και πάει λέγοντας.
Προσπαθείστε να μάθετε τα γούστα των καλεσμένων σας ανοίγοντας μια σελίδα στο Facebook ή στην δική σας ιστοσελίδα του γάμου, αν κάνετε. Βάλτε τους να επιλέξουν από 2 τραγούδια που θα ήθελαν να ακούσουν ή να χορέψουν για να πάρετε μια ιδέα.
Αν υποθέσουμε ότι θα έχουμε όλες τις ηλικίες στο πάρτυ, μπορείτε να εντάξετε κάποια must είδη μουσικής για να τους ικανοποιήσετε όλους και να τους προετοιμάσετε για το γλέντι. Τα είδη αυτά είναι Waltz, Tango, Latin, Disco, Chart Hits, Blues, Rock, Pop, Love songs, Ελληνικά ελαφρολαϊκά, λαϊκά, παραδοσιακά, νησιώτικα, χορευτικά. Η σειρά που θα ακουστούν έχει να κάνει με τις ηλικιακές ομάδες των καλεσμένων και την ροή της γιορτής.

Τα πιο δημοφιλή τραγούδια των τελευταίων χρόνων

Είτε πρόκειται για την είσοδο του ζευγαριού, είτε για την εισαγωγή στον κυρίως πρόγραμμα, υπάρχουν κάποια τραγούδια που προτιμήθηκαν περισσότερο από τα ζευγάρια, που τα συμπεριέλαβαν στο γλέντι τους τα τελευταία χρόνια. Σας παραθέτουμε κάποια από αυτά.

All of Me – John Legend
Uptown Funk – Bruno Mars
I’m Yours – Jason Mraz
Beggin
You’re Beautiful
Φτάνει που ξέρω πως υπάρχεις – Ρέμος
Hero – Enrique Iglesias
Όσο έχω εσένα – Ρόκκος
Το κύμα – Μέλισσες
Everything I Do I Do It For You – Bryan Adams
Αν είσαι ένα αστέρι – Βέρτης
Happy – Pharrell Williams
Όταν έχω εσένα – Μητροπάνος
Φίλα με – Κραουνάκης
Careless Whisper
Με σένα πλάι μου – Δήμος Αναστασιάδης & Στέλιος Ρόκκος
The Power Of Love – Céline Dion
Να το πάρεις το κορίτσι – Κωστής Μαραβέγιας

 

Δείτε επίσης:

Προσκλητήρια Γάμου

Ιδέες για στολισμό γάμου

Πως να επιλέξω νυφικό

Οργάνωση γάμου – Λίστα

Τι πρέπει να γράφει ένα προσκλητήριο γάμου

Λίστα γάμου – συμβουλές

Γάμος Oργάνωση – τι να προσέξω

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.