Λίστα γάμου – συμβουλές

Λίστα γάμου - συμβουλές

Όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς σας που θα έρθουν στο γάμο σας, θα θέλουν σίγουρα να σας κάνουν κάποιο ωραίο δώρο ή να σας δώσουν χρήματα. Οι εποχές όμως που το ζευγάρι στηνόταν σε μια άκρη και ο κόσμος περίμενε στην ουρά για να τους δώσει έναν φάκελο με χαρτονομίσματα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως επίσης έχουν περάσει και οι εποχές που έδιναν στο ζευγάρι δώρα χωρίς να τους ρωτήσουν τι χρειάζονται. Για να μην βρεθείτε λοιπόν με 5 ηλεκτρικές σκούπες και 12 τοστιέρες, καλό θα είναι να ακολουθήσετε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.

Λίστα γάμου σε τράπεζα

Μπορείτε να γράψετε στο κάτω μέρος του προσκλητηρίου σας την φράση ΄΄προαιρετικά λίστα γάμου – την τράπεζα και τον IBAN) με λίγο μικρότερο μέγεθος γραμμάτων από το υπόλοιπο κείμενο. Έτσι διευκολύνετε πολύ κόσμο που θέλει να σας κάνει κατάθεση ένα ποσό ώστε να μην τρέχει ούτε στις τράπεζες αλλά ούτε και στα μαγαζιά για να σας πάρει κάτι που ίσως να μην χρειάζεστε. Αν κάποιοι το θεωρούν ντροπή, ίσως να το ξανασκεφτούν και να δουν ότι πλέον όλα τα ζευγάρια το συμπεριλαμβάνουν στην πρόσκλησή τους.

Λίστα γάμου σε κατάστημα δώρων

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο κατάστημα επίπλων, ένα κατάστημα με είδη προικός και λευκά είδη, με οικιακό εξοπλισμό ή ακόμα καλύτερα κάποιο μεγάλο πολυκατάστημα που τα έχει όλα. Εκεί ετοιμάζετε προσεκτικά τον κατάλογό σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Αναφέρετε την ονομασία του στο κάτω μέρος του προσκλητηρίου,
γράφοντας προαιρετική λίστα γάμου – κατάστημα τάδε. Φυσικά θα πρέπει να φροντίσετε να μπορεί κάποιος να κάνει τις παραγγελίες του και ηλεκτρονικά. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη για όλους.

Λίστα γάμου σε γραφείο ταξιδίων

Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε ένα όμορφο γαμήλιο ταξίδι και δεν σας φτάνουν τα χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε ένα επώνυμο και αξιόπιστο γραφείο ταξιδίων για την οργάνωσή του. To αναφέρετε κι αυτό όπως και τα προηγούμενα στο κάτω μέρος του προσκλητηρίου.

Λίστα γάμου σε φιλανθρωπικό ίδρυμα

Αν έχετε κάποια σχετική οικονομική άνεση και τα έξοδα του γάμου σας και του σπιτιού σας καλυμμένα, τότε σκεφτείτε σοβαρά την περίπτωση να διαλέξετε ένα ίδρυμα ώστε τα χρήματα που θα σας δώσουν οι φίλοι σας να δωριστούν εκεί για κάποιον καλό σκοπό. Είναι μια πολύ καλή χειρονομία που όχι μόνο θα εκτιμηθεί από όλους αλλά πραγματικά θα πιάσει και τόπο. Υπάρχουν πολλά ιδρύματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που περιμένουν κάποιες δωρεές για να ορθοποδήσουν και να συνεχίσουν το έργο τους. Κάντε την έρευνά σας και επιλέξτε με σύνεση κάποιο από αυτά. Μπορεί να αφορά παιδιά, αστέγους, αρρώστους, άπορες οικογένειες, κακοποιημένα άτομα, ηλικιωμένους κ.ο.κ.

 

Λίστα Ειδικού Σκοπού

Η περίπτωση αυτή εξυπηρετεί ζευγάρια που ήδη μένουν μαζί ή έχουν ήδη οικογενειακό προϋπολογισμό και χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο. Μπορείτε να ορίσετε έναν λογαριασμό για αγορά ενός αμαξιού ή για την κάλυψη ενός στεγαστικού δανείου ή οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι έχετε ανάγκη περισσότερο.

Συνδυασμός

Μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό των παραπάνω αν αυτό ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε στο κάτω μέρος του προσκλητηρίου με μικρότερα γράμματα την λέξη προαιρετικά λίστα γάμου και από κάτω χωρισμένα με παύλες δύο διαφορετικά καταστήματα, το ένα με ασημικά και το άλλο με ηλεκτρικά, ή να βάλετε ένα με έπιπλα και έναν λογαριασμό τραπέζης.

 

Καλή επιτυχία!!

 

Δείτε επίσης:

 

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.