Ιδέες για προσκλητήρια βάπτισης

Ιδέες για προσκλητήρια βάπτισης

Τα προσκλητήρια βάπτισης του μωρού σας είναι η πρώτη εικόνα που θα έχουν οι καλεσμένοι σας από το μυστήριο. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι πρωτότυπο και αστείο ή κάτι πιο κλασικό που είναι πάντα επίκαιρο. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές διαθέσιμες σε σχέδια και χρώματα. Με μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ θα βρείτε οικονομικά και ποιοτικά προσκλητήρια σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Ακολουθούν κάποιες υποδείξεις και συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν με τις επιλογές σας.

Πάπυρος

Το πιο οικονομικό από όλα τα είδη προσκλητηρίων είναι ο πάπυρος. Βέβαια χαρτί από χαρτί διαφέρει, αλλά αν κοιτάξετε τα είδη των χαρτιών στις περιγραφές, τα γραμμάρια και την υφή από τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά, θα έχετε μια ιδέα για την ποιότητα και την τιμή. Επίσης μπορείτε να ζητάτε δείγματα χαρτιών από το κάθε κατάστημα για να τα δείτε από κοντά πριν παραγγείλετε. Το μεγάλο πλεονέκτημα με τον πάπυρο εκτός από την τιμή του, είναι το γεγονός ότι μπορείτε να το δέσετε μαζί με την μπομπονιέρα και να γλιτώσετε έτσι και την ταλαιπωρία να κουβαλάτε καλάθια με μπομπονιέρες στην εκκλησία και χρόνο για να τις μοιράζετε μετά. Επίσης θα γλιτώσετε και αρκετά χρήματα αφού θα χρειαστείτε μόνο μια μπομπονιέρα ανά προσκλητήριο και συνεπώς ανά οικογένεια, αντί για δύο ή τρεις.

Σχήμα – Καλούπι

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο συγκεκριμένο σχήμα για το προσκλητήριό σας. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε έτοιμα σχέδια ή μπορείτε να ζητήσετε από κάποια καταστήματα συγκεκριμένο καλούπι αν θέλετε. Είναι λίγο πιο ακριβά από τα υπόλοιπα είδη αλλά αυτό μπορεί να μην σας πειράζει. Προσκλητήριο σε σχήμα γραβάτας ή σε σχήμα αερόστατο, σχήμα καρδιάς ή πεταλούδας είναι κάποια από τα είδη κοπτικών που είναι πιο δημοφιλή. Οι μαμάδες προτιμούν επίσης προσκλητήρια σε σχήμα από αυτοκινητάκι, παπιγιόν, κορώνα, καραβάκι, φορεματάκι και άλλα.

Τετράδιο

Ένα πολύ πρωτότυπο και ασυνήθιστο προσκλητήριο είναι το μπλε τετράδιο μαθητή. Στο εξώφυλλο γράφετε την οικογένεια του παραλήπτη πάνω στην ετικέττα και στο εσωτερικό με χειρόγραφη γραμματοσειρά ακολουθεί το κείμενο με τα στοιχεία της βάπτισης. Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή θα ήταν να γραφτεί το κείμενο ανορθόγραφο σαν να το έγραψε κάποιο παιδάκι.

Facebook

Πρωτότυπο και αυτό και αρκετά επίκαιρο. Ένα προσκλητήριο σε χαρτόνι γυαλιστερό που θα απεικονίζει την φωτογραφία του μωρού σας στην μία πλευρά επάνω στη γωνία και θα ακολουθούν τα στοιχεία της βάπτισης κάτω από το προφίλ του μωρού. Τα χρώματα και το στήσιμο θα ακολουθούν τα πρότυπα της γνωστής πλατφόρμας και θα υπάρχει και η σχετική δημοσίευση με τις πληροφορίες.

Εξώφυλλο περιοδικού

Ένα ακόμη ασυνήθιστο προσκλητήριο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Μπορεί να προσαρμοστεί και για αγόρι και για κορίτσι. Αν για παράδειγμα αφορά κοριτσάκι, θα έχει την φωτογραφία του μωρού σας με μια μεγάλη επικεφαλίδα στο πάνω μέρος που θα αναφέρει τον τίτλο (Fashion Show, Baby Shower, Η Βάπτιση της χρονιάς) ή κάτι άλλο. Η διάταξη και το στήσιμο θα ακολουθούν αυτό των περιοδικών, όπου θα αναφέρονται επιγραμματικά σε τίτλους πάνω σε πιο μικρά σκόρπια ταμπελάκια τα στοιχεία του μυστηρίου. Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με ζωηρά και έντονα χρώματα καθώς και πιασάρικους τίτλους άρθρων του στυλ ”η καλύτερη εκκλησία της χρονιάς” ή ”μαθήματα μόδας” ή ”γονείς και νέο παιδί” κ.ο.κ.

Δίπλωμα οδήγησης

Ένα προσκλητήριο unisex που είναι πρώτο στις προτιμήσεις των γονιών τα τελευταία χρόνια, είναι η άδεια οδήγησης. Είτε το κάνετε σε πλαστικοποιημένη κάρτα είτε σε γυαλιστερό χαρτόνι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο. Πάνω αριστερά μπαίνει σε μικρό πλαίσιο η φωτογραφία του μωρού σας και ακολουθεί στα δεξιά ένα πινακάκι με τις κατηγορίες οχημάτων, τις σφραγίδες πιστοποίησης και τα στοιχεία των γονιών και των εξεταστών-νονών.

Γυάλινο μπουκαλάκι

Ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό προσκλητήριο, ειδικά αν το συνδυάσετε με ένα καλοκαιρινό θέμα. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο γυάλινα ή πλαστικά διάφανα στρόγγυλα μπουκαλάκια με ύψος περίπου 12-14 εκατοστά. Γεμίζετε τον πάτο του μπουκαλιού με δυο δάχτυλα άμμο ή τριμμένη κιμωλία στο χρώμα που θέλετε, τοποθετείτε μέσα το προσκλητήριο τυλιγμένο σε ρολό, κλείνετε με τον φελλό και στολίζετε με μια γάζα καμβά ή δαντέλα. Τυλίγετε το κορδονάκι γύρω από τον λαιμό και προαιρετικά στολίζετε με ένα διακοσμητικό κοχύλι ή αστερία ή μια άγκυρα. Ένα υπέροχο προσκλητήριο που αξίζει τον χρόνο κατασκευής του αφού πιθανότατα αντί να πεταχτεί από τους καλεσμένους όπως τα άλλα προσκλητήρια, θα στολίσει πολλά ράφια σπιτιών ως διακοσμητικό.

Αγγελίες – Γνωριμίες

Τι πιο πρωτότυπο από ένα προσκλητήριο σαν σελίδα εφημερίδας με αγγελίες, με την φωτογραφία του μπέμπη σας στο πάνω μέρος που θα καλεί τα κοριτσάκια στην εκκλησία για να τα γνωρίσει. Στο πάνω μέρος αναφέρει ότι μπέμπης ξανθός γοητευτικός με γαλάζια μάτια, ύψος τάδε και μηνιαίο εισόδημα το χαρτζιλίκι του παππού και της γιαγιάς, ψάχνει για μπέμπα αναλόγων προσόντων. Η συγκέντρωση των ενδιαφερομένων θα γίνει την τάδε του μηνός και ακολουθεί η εκκλησία και τα υπόλοιπα στοιχεία.

Κυριακάτικη Εφημερίδα

Πολύ ασυνήθιστο και χιουμοριστικό αναφέρει στον τίτλο με μεγάλα γράμματα Κυριακάτικη Εφημερίδα και από κάτω ότι ακολουθεί η πολυαναμενόνη βάπτιση του μπέμπη που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ στο παρελθόν. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομά του θα του δώσουν ο τάδε νονός κλπ.

Σοκολάτα

Τι πιο πρωτότυπο από μια σοκολάτα που στο εξώφυλλο της θα αναφέρει τα στοιχεία της βάπτισης και ίσως κι ένα μικρό ποιηματάκι για τον τρόπο που θα γλυκάνει τους καλεσμένους. Περιτύλιγμα τυπωμένο σε μεταλιζέ χαρτί με ότι σχέδιο μπορείτε να φανταστείτε. Αφαιρείτε το εξώφυλλο της σοκολάτας που αγοράσατε και τυλίγετε το δικό σας. Κατόπιν το κολλάτε με δυο σταγόνες κόλλας κατά μήκος της ένωσης. Φροντίστε να μετρήσετε καλά την διάσταση της σοκολάτας πριν παραγγείλετε τα προσκλητήρια και να υπολογίσετε και τα περιθώρια που χρειάζονται τα πλαϊνά της σοκολάτας για να κολληθεί.

Σελιδοδείκτες

Πολύ ασυνήθιστο προσκλητήριο και για γάμο και για βάπτιση. Χαρτόνι μακρόστενο που θα αναγράφει τα στοιχεία της βάπτισης ή του γάμου σας, κατά προτίμηση χωρίς κάποιο ποιηματάκι ή κείμενο. Λόγω του μεγέθους είναι καλό να αναφέρετε μόνο τα απαραίτητα. Το πλεονέκτημα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα κρατήσουν το προσκλητήριό σας οι καλεσμένοι σας σε κάποιο βιβλίο τους αντί να πεταχτεί.

 

Ακολουθούν κάποιες ιδέες με θέματα κλασικά και πιο καινούργια που χρησιμοποιούνται πολύ τα τελευταία χρόνια.
Πειρατής, κορώνα, πεταλούδα, πριγκίπισσα, πρίγκιπας, ιππότης, αμαξάκι, μηχανάκι, ποδήλατο, βέσπα, αερόστατο, αεροπλανάκι, μονόκερος, κύκνος, ζωάκια του δάσους, ζωάκια της ζούγκλας, στρουμφάκια, μίκυ, μίνι, αλογάκι, δίπλωμα οδήγησης, νεράιδα, κάστρο, αγγελάκια.
Καραβάκι, καλοκαιρινό, ναυτικό, μπαλαρίνα, τροπικό, ζαχαρωτά, παγωτά, αυτοκινητάκι, διαβατήριο, Sarah Kay, ονειροπαγίδα, άγκυρα, μικρός πρίγκιπας, ελαφάκι.
Αλόχα, μέλισσα, λιονταράκι, καμηλοπάρδαλη, ελεφαντάκι, φλοράλ, προσκλητήριο ταυτότητα, μουστάκι, καπέλο.
Αρκουδάκι, γοργόνα, θαλασσινό, ψαράκια, μπάλα, ποδόσφαιρο, ήλιος, λεμόνι, αστεράκια, εισιτήριο, φραουλίτσα, καρουζέλ, γλυφιτζούρια, winnie, cars, ελικόπτερο, φάλαινα, φάρος, φωτογραφία του μωρού, γάτα, ζωγραφιά, σκίτσο, βατραχάκι, σταχτοπούτα, χιονάτη, λουλούδια, παραλία, παπιγιόν, μουσικό, νότες.
World travel, σνούπυ, τρενάκι, άμαξα, cartoon, αστερίας, ημερολόγιο, φεγγαράκι, tinkerbell, στρουμφίτα, μπανιέρα, παπάκι, καουμπόυ, κιθάρα, πατουσάκια, κουκουβάγια, πουλάκι, panda, hello kitty, σκυλάκι, τσίρκο, κλόουν, βυθός, μανιτάρια, boho, σκηνή, ινδιάνικο, δεινοσαυράκια, φορτηγό, φαγάνα, μάστορας, happy traveler.

Πριγκίπισσα Σοφία, κουνέλι, λαγός, πυροσβεστική, Frida Kahlo, ραπτομηχανή, ουράνιο τόξο, πιλότος, τουκάν, σβούρα, φόρεμα, παγόνι, φτερό, κουνιστό αλογάκι, σούπερ ήρωας, μικρός σεφ, τσαγιέρα, αλεπού, ομπρέλα, cupcake, κολοκύθα, υποβρύχιο, vintage, δαντέλα, ανανάς, λάμα, πιγκουίνος, ρόδα, κάκτος, ιπποπόταμος, gloria.

Δείτε επίσης:

Κείμενα – Στιχάκια βάπτισης

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.