Επιλογή της Ιδανικής αίθουσας δεξιώσεων

Επιλογή της Ιδανικής αίθουσας δεξιώσεων

Αν έφτασε η στιγμή που τόσο καιρό περιμένατε, η όμορφη και ξεχωριστή, δηλαδή, στιγμή του γάμου σας, τότε η σωστή επιλογή της αίθουσας δεξιώσεων είναι ένα θέμα που σίγουρα θα σας απασχολεί. Ωστόσο, τη σημερινή εποχή οι αίθουσες εκδηλώσεων έχουν αυξηθεί κατά πολύ, οπότε είναι πλέον εύκολο να έχετε πρόσβαση σε αυτές σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Έτσι, μπορείτε να κάνετε μία ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς, εξετάζοντας τις παροχές, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την τιμή που είστε διατεθειμένος να καταβάλλετε για αυτές. Πάμε να δούμε τώρα κάποια χαρακτηριστικά που καλό είναι να προσέχετε κατά τη διάρκεια επιλογής της κατάλληλης αίθουσας εκδηλώσεων.

Αριθμός Καλεσμένων

Ένα από τα βασικότερα κριτήρια είναι ο αριθμός των καλεσμένων. Αν έχετε π.χ. 300 καλεσμένους και τους έχετε σε μία αίθουσα χωρητικότητας 100 καλεσμένων, τότε καταλαβαίνετε ότι η δεξίωση δεν θα είναι ένα μέρος όπου θα μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική αυτή στιγμή του γάμου σας. Και αυτό, καθώς οι καλεσμένοι θα είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, δε θα υπάρχει πολύς χώρος για να μετακινηθούν και ο κυρίως χώρος για το χορό θα είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτος. Επιπρόσθετα, ο κλιματισμός και ο εξαερισμός δε θα είναι επαρκείς για τόσα άτομα και έτσι δε θα υπάρχει η κατάλληλη ατμόσφαιρα επικοινωνίας και συμβίωσης για το χρονικό εκείνο διάστημα. Τέλος, πολλοί ακόμη επιπρόσθετοι χώροι που συμπεριλαμβάνονται στον κυρίως χώρο των δεξιώσεων δε θα είναι επαρκείς για τους καλεσμένους, όπως το parking αυτοκινήτων, οι τουαλέτες κ.α.

Μέγεθος αίθουσας

Στον αντίποδα, μία πολύ μεγάλη αίθουσα συγκριτικά με το πλήθος των καλεσμένων θα δημιουργήσει προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις. Αρχικά, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό της θερμοκρασίας. Στις μεγάλες αίθουσες, η θερμοκρασία δύσκολα ανεβαίνει, εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων και της έλλειψης κατάλληλου κλιματισμού και εξαερισμού του χώρου. Έτσι, ενδέχεται οι καλεσμένοι να βρίσκονται σε μία δυσάρεστη κατάσταση και να μη μπορέσουν να ευχαριστηθούν μαζί σας τη στιγμή αυτήν. Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα είναι αυτό του αυξημένου κόστους. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που θα επιλέξετε, τόσο περισσότερη και πιο πλούσια θα πρέπει να είναι η διακόσμηση, ο φωτισμός και κυρίως τα συστήματα ήχου που θα λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα, ώστε να μεταφέρετε κατάλληλα ο απαραίτητος ήχος σε όλους. Έτσι, καταλαβαίνετε ότι το κόστος ενδεχομένως να ξεφύγει το αρχικού προϋπολογισμού και να βρεθείτε προ εκπλήξεως. Οργανωθείτε ανάλογα!

Σωστή προεπισκόπηση του χώρου

Κάτι που είναι απαραίτητο να κάνετε προκειμένου να οργανώσετε σωστά τη μέρα της δεξίωσης είναι μία ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς πιο πριν, είτε μέσω διαδικτύου, είτε από άλλες πηγές πληροφόρησης, συγκεντρώνοντας τους χώρους που σας αντιπροσωπεύουν περισσότερο και στη συνέχεια να κλείσετε ένα ραντεβού ώστε να τους δείτε και από κοντά. Πηγαίνοντας να δείτε έναν χώρο από κοντά, εξασφαλίζετε την οπτική σας επάνω στο χώρο, προτού αποφασίσετε να τον κλείσετε για τη δεξίωσή σας. Λεπτομέρειες όπως αυτές της αρχιτεκτονικής της διακόσμησης, των προσφερόμενων τροφίμων, ποτών, επιπλέον παροχών και κυρίως της τιμής ανά άτομο είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλίσετε τη βιωσιμότητα της εκδήλωσης καθώς και ότι όλα θα κυλίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχετε δημιουργήσει. Έτσι, αποφεύγετε δυσάρεστες καταστάσεις που μπορούν να δημιουργηθούν, κυρίως εξαιτίας της κακής αισθητικής, της χαμηλής ποιότητας των προσφερόμενων εδεσμάτων καθώς και του υψηλού κόστους. Τέλος, καλό είναι να ρωτήσετε αν το κέντρο σας προσφέρει δωρεάν συμβουλές διακόσμησης.

Σωστή επιλογή του DJ και της μουσικής

Καλό είναι στο κέντρο να ρωτήσετε αν υπάρχει συγκεκριμένη συνεργασία με κάποια μουσική ορχήστρα ή DJ και αν αυτές οι παροχές συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του πακέτου, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά το προσφερόμενο budget σας. Αν όχι, τότε έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τη μουσική υπόκρουση που θα υπάρχει στο χώρο, καθώς και το αν θα προσλάβετε κάποιο συγκρότημα ή μόνο έναν DJ. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συνήθως οι τιμές για να νοικιάσετε κάποιο συγκρότημα είναι μεγαλύτερες από αυτές που θα δίνατε σε κάποιον μεμονωμένο DJ, οπότε θα είναι μία σημαντική απόφαση που θα πρέπει να λάβετε.

Parking αυτοκινήτου

Πολλά είναι τα κέντρα που διαθέτουν έναν αξιοσέβαστο, από μεριάς έκτασης, χώρο για τη στάθμευση των αυτοκινήτων σας, γλυτώνοντας τους καλεσμένους από επιπλέον ταλαιπωρία και κίνηση. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά που υστερούν στο συγκεκριμένο τομέα. Έτσι, για τη σωστή οργάνωση και εξυπηρέτησή σας, οφείλετε να διευθετήσετε το θέμα του parking πριν κλείσετε το κέντρο, ώστε να είστε σίγουροι και για το πλήθος των καλεσμένων που μπορείτε να έχετε μαζί σας.

Για θέματα και συμβουλές  που αφορούν την οργάνωση του γάμου σας μπορείτε να συμβουλευτείτε την σελίδα μας και μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το κατάστημά μας για προσκλητήρια γάμου, κείμενα και προσφορές.