Δεξίωση γάμου στο σπίτι

Δεξίωση γάμου στο σπίτι
Δεξίωση γάμου στο σπίτι

Καθώς οι εποχές που ζούμε είναι αρκετά δύσκολες, η οικονομική κρίση δεν έχει ακόμα εξασθενίσει και οι συνθήκες εργασίας δεν είναι ευνοϊκές για πολλούς συνανθρώπους μας, πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να γιορτάσουν την όμορφη στιγμή του γάμου τους στο σπίτι τους και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Και αυτό, καθώς μπορεί οι εποχές σιγά σιγά να αλλάζουν, ωστόσο οι παλιές καλές συνήθειες για πολλούς ανθρώπους παραμένουν σταθερές. Μια δεξίωση στο σπίτι είναι φαινόμενο το οποίο κρατάει τουλάχιστον μερικές δεκαετίες και προτιμάται κυρίως στις ορεινές περιοχές και σε πολλά νησιά της Ελλάδας. Η μητέρα και οι συγγενείς μαγειρεύουν, το κλίμα είναι κυρίως οικογενειακό και αναλόγως τη χωρητικότητα του σπιτιού ρυθμίζεται και το πλήθος των καλεσμένων. Έτσι, βλέπουμε περιπτώσεις όπου οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούν τα κοντινά άτομα της οικογενείας, ενώ άλλες φορές μπορούν να φιλοξενηθούν πολύ περισσότερα. Τέλος, αναλόγως και την οικονομική δυνατότητα του ζευγαριού, η δεξίωση μπορεί να περιλαμβάνει και ορισμένα ΄΄μη οικογενειακά΄΄ εδέσματα, στολισμό ανάλογα τις προτιμήσεις του ζευγαριού καθώς και live μουσική, ανάλογα πάντα και με τη χωρητικότητα του σπιτιού. Παρακάτω παρουσιάζονται λεπτομερώς ορισμένα στοιχεία που λαμβάνουν χώρα σε μία τέτοια δεξίωση:

Διακόσμηση

Η διακόσμηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία. Συνήθως όποιο χρώμα επιλέξετε για τη διακόσμηση της εκκλησίας, πάντα σε συνεννόηση με το άλλο σας μισό, το ίδιο καλό είναι να υπάρχει και στη διακόσμηση του σπιτιού. Έτσι, μπορείτε να ταιριάξετε τα γούστα σας με στιλιστικές επιλογές που σας εκφράζουν για ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, μπορείτε να στολίσετε την πόρτα σας με όμορφες άσπρες κορδέλες, μεγάλα και όμορφα λευκά φτερά, άσπρα ή κόκκινα τριαντάφυλλα, μπαλόνια ή ακόμα και μπομπονιέρες κάθε είδους. Συνεχίζοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στρογγυλό τραπέζι όπου πάνω μπορείτε να το στρώσετε με μεταξωτά τραπεζομάντηλα και βάζα ή διάφορα μπολ με μεζέδες, γλυκά, κουφέτα και κάθε λογής εδέσματα. Επιπρόσθετα, μπορείτε στο τραπέζι να τοποθετήσετε διάφορες εικόνες από εσάς και τη σύζυγό σας, καθώς και κεριά σε ποικίλους χρωματισμούς, όπου θα αναδεικνύουν καλύτερα το χώρο. Επιπλέον, στους τοίχους μπορείτε να τοποθετήσετε σατέν κορδέλες, καθώς επίσης και διάφορες φωτογραφίες σας, διακοσμητικά τοίχου ή να τοποθετήσετε μπαλόνια σύμφωνα με τα χρώματα της διακόσμησης. Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε είτε στο πάτωμα, είτε στο στρογγυλό σας τραπέζι διάφορα βάζα με λουλούδια, καθώς προτιμώνται για τη δημιουργία ατμόσφαιρας και αισθητικής στο χώρο.

Προσφερόμενο φαγητό

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της δεξίωσης γάμου σε σπίτι είναι τα προσφερόμενα εδέσματα. Έτσι, εάν η μητέρα, οι συγγενείς και οι φίλοι σας διαθέτουν ελεύθερο χρόνο και μπορούν να σας βοηθήσουν, τότε καλό είναι μαζί να κάτσετε και να φτιάξετε ένα μεγάλο μπουφέ στο σαλόνι ή την αυλή με φαγητά, κυρίως σπιτικά και όχι έτοιμα από έξω, ένα μπουφέ με γλυκά, είτε φτιαγμένα από εσάς είτε αγοραστά και ένα ακόμα μπουφέ με τα ποτά που θα δοθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να φιλοξενήσετε ένα μεγάλο αριθμό καλεσμένων, δηλαδή γύρω στα 150-200 άτομα, τότε καλό είναι να σκεφτείτε κάποια εναλλακτική σχετικά με το σερβίρισμα, καθώς η μητέρα και οι συγγενείς σας δε γίνεται να σερβίρουν τέτοια ποσότητα ατόμων σε ένα βράδυ. Έτσι, αν δε θέλετε να προσλάβετε κάποιο άτομο για αυτήν τη δουλειά, θα πρέπει να δείτε τι άλλες επιλογές έχετε. Μπορείτε ακόμα να νοικιάσετε τραπεζοκαθίσματα από διάφορες εταιρίες με το ανάλογο κόστος. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του catering, όπου παρ΄ όλο που μπορεί να σας κοστίσει λίγο παραπάνω, θα σας βοηθήσει συνολικά με τα καθίσματα, το στήσιμο των μπουφέ που θα χρησιμοποιήσετε και τη συνολική προετοιμασία του φαγητού και των ποτών. Επιπλέον, το καλύτερο σημείο είναι ότι την επόμενη ημέρα τα περισσότερα catering έρχονται και τα μαζεύουν όλα. Έτσι, εσείς δεν έχετε να κάνετε απολύτως τίποτα, παρά μόνο να απολαύσετε όσο πιο όμορφα μπορείτε τη μέρα αυτή, μία μέρα κομμένη και ραμμένη μόνο για εσάς!

Μουσική

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο που φυσικά δε μπορεί να λείπει από μία τέτοιου είδους εκδήλωση είναι η μουσική υπόκρουση. Αρχικά, μία επιλογή που έχετε είναι να προσλάβετε έναν επαγγελματία DJ, ώστε να σας βοηθήσει με τα τραγούδια και τη μουσική που ακούτε. Έτσι, ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για τον DJ που θα επισκεφθεί το σπίτι σας για να σας πει τι μπορεί να χρειαστεί είναι απαραίτητος, ώστε να μπορέσει να κάνει σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά του, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Επιπλέον, αν διαθέτετε ένα μεγάλο και άνετο χώρο, μπορείτε να προσλάβετε και μία ορχήστρα, ώστε να δώσει έναν άλλο αέρα στη δεξίωσή σας με ένα φυσικά μεγαλύτερο κόστος.

Μικρές τελευταίες πινελιές

Τέλος, μη ξεχάσετε ορισμένες μικρές πινελιές, οι οποίες είναι απαραίτητες για το χώρο και τη δεξίωση γενικότερα. Μερικές από αυτές είναι: 1) Η δημιουργία ξεχωριστού χώρου για τα πανωφόρια των καλεσμένων. 2) Η ύπαρξη κατάλληλου ψυγείου στο σπίτι, ώστε να μπορέσει να φυλαχτεί η τούρτα και τα ποτά 3) Χώρος στάθμευσης ο οποίος θα βρίσκεται είτε κοντά στο σπίτι σας, είτε τουλάχιστον να έχετε φροντίσει να δώσετε πληροφορίες στους καλεσμένους σας για κάποιο κοντινό μέρος όπου μπορούν να σταθμεύσουν, ώστε να μην υπάρχει η σύγχυση της τελευταίας στιγμής και 4) Να έχετε πάντα μαζί σας άφθονο χαμόγελο, διάθεση και κυρίως πολύ αγάπη ο ένας για τον άλλο!

Δείτε επίσης:

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.