Γάμος & Social Media

Γάμος & Social Media

Ζούμε την εποχή του Facebook και του Instagram. Όλα φωτογραφίζονται πλέον και μοιράζονται καθημερινά σε φίλους και παρέες. Η κάθε σας δραστηριότητα δημοσιοποιείται όποτε εσείς το θελήσετε. Τι γίνεται όμως με το γάμο σας? Τι θα μοιραστείτε με τους φίλους σας? Ποιοί μπορούν και θα κάνουν δημοσιεύσεις?
Οι εποχές και τα έθιμα αλλάζουν και όσο κι αν σας αρέσει να κρατάτε τις παραδόσεις, υπάρχουν κάποιες νέες εφαρμογές στην καθημερινή σας ζωή που μπορεί να σας βοηθήσουν και θα ήταν καλό να γνωρίζετε κάποια πράγματα γι΄αυτές αν θέλετε να προσαρμοστείτε στα νέα δρώμενα. Το Facebook, το Instagram και το Pinterest είναι σίγουρα κάποιες από αυτές, που μπορεί να σας λύσουν τα χέρια από πολλές απόψεις.

 

Facebook

Μπορείς να κάνεις διάφορες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις ώστε να προετοιμάσεις το έδαφος για τη μεγάλη μέρα. Από την πρόταση γάμου μέχρι το ντύσιμο της νύφης ή του γαμπρού, όλα έχουν την γοητεία τους. Μην διστάσεις να ανεβάσεις φωτογραφίες σας, να μοιραστείς τις σκέψεις σου ή απλά να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που ίσως και να μην είναι στο γάμο για διάφορους λόγους. Αυτή είναι μια ευκαιρία να μοιραστείς μαζί τους τη χαρά σου! Ακόμα μπορείς να ενημερώνεις για διάφορα στάδια της οργάνωσης του γάμου, όσο μικρά και μεγάλα κι αν φαίνονται. Την πρόβα νυφικού, τον στολισμό, την δεξίωση και διακοσμητικά, προσκλητήρια γάμου και μπομπονιέρες. Τέλος μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα μετά το γάμο με τα άτομα που συμπαθείς και τους κοινούς σας φίλους, ώστε να μοιραστείτε φωτογραφίες από την ημέρα του γάμου σας, που τραβήχτηκαν από αυτούς. Μπορεί να μην είναι επαγγελματικές αλλά να αποτυπώνουν καλύτερα πολλά συναισθήματα χαράς και διασκέδασης. Πρόκειται για κάτι που θα το χαρούν εξίσου κι αυτοί όσο κι εσείς.

 

Instagram

Ανέβασε stories από βόλτες στα μαγαζιά όταν πας για νυφικά ψώνια. Κοινοποίησε τυχαίες φωτογραφίες και ζήτα τη γνώμη του κόσμου στις φωτό που ανεβάζεις για την επιλογή των ρούχων ή των διακοσμητικών ή των προσκλητηρίων γάμου. Φτιάξτε ένα wedding hashtag. Σκέψου ένα απλό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο wedding hashtag και παρακινήστε τους φίλους σας σας να το χρησιμοποιούν σε κάθε τους post ή tweet. Είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να συγκεντρωθούν όλες οι δημοσιεύσεις τους και να δείτε το γάμο σας μέσα από τα δικά τους μάτια. Μπορείς κι εδώ να ανεβάσεις stories ή φωτογραφίες με τα βήματα της οργάνωσης του γάμου, όπως είναι η δοκιμή της τούρτας, η πρόβα νυφικού ή τα παπούτσια. Μην ξεχνάς ότι η οργάνωση είναι διασκέδαση και χαρά και για σένα αλλά και για τους φίλους σου! Την ημέρα του γάμου σου μην ασχοληθείς καθόλου με αυτό το κομμάτι. Άσε τους επαγγελματίες φωτογράφους να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Από την επόμενη μέρα θα έχεις πολύ χρόνο να ανεβάσεις αυτές τις όμορφες επαγγελματικές φωτογραφίες στα social και να ενημερώσεις τα προφίλ σου. Επίσης μπορείς να ανεβάζεις φωτό από στιγμές εκτός γάμου, που απλά σας άρεσαν και ήταν διασκεδαστικές. Σίγουρα θα τις χαρούν άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να είναι μαζί σας. Για παράδειγμα την ώρα που ντύνεται ο γαμπρός και τον πειράζουν οι φίλοι του ή την ώρα που ντύνεται η νύφη.

 

Pinterest

Το Pinterest είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να πάρεις ιδέες και να σε βοηθήσει ταυτόχρονα να οργανωθείς. Μπορείς να ψάξεις για φορέματα, για προσκλητήρια γάμου ή προσκλητήρια βάπτισης, νυφικά, τούρτες, διακοσμητικά, μπομπονιέρες, μακιγιάζ και τόσα άλλα. Θα σου εμφανίσεις χιλιάδες εικόνες από Ελλάδα και εξωτερικό για να διαλέξεις ή απλά να πάρεις ιδέες. Μπορείς να δημιουργήσεις έναν ή και περισσότερους πίνακες με διαφορετική θεματολογία και να καρφιτσώσεις εκεί ότι σε ενδιαφέρει και όταν χρειαστείς κάτι να ανατρέξεις σε αυτούς τους πίνακες. Προαιρετικά, μπορείς την επομένη του γάμου σου να ανεβάσεις φωτογραφίες είτε επαγγελματικές είτε δικές σας από τυχαίες χαρούμενες στιγμές σας ή από αντικείμενα και υλικά του γάμου σου, όπως για παράδειγμα οι βέρες σας, η τούρτα σας, ο στολισμός, τα προσκλητήρια κλπ. Εκτός από την χαρά που θα μοιραστείς, μπορεί να δώσεις πολλές ιδέες και σε πολλές άλλες υποψήφιες νύφες που ψάχνουν ιδέες και να ξέρεις ότι έτσι συνέβαλλες κι εσύ στην δική τους χαρά και ετοιμασία.

 

Twitter – snapchat – Social Media

Το snapchat χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από νεαρότερες ηλικίες από σύντομα μηνύματα και δημοσιεύσεις φωτογραφιών και βίντεο τα οποία αυτοκαταστρέφονται μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Το Twitter χρησιμοποιείται από όλες τις ηλικίες και είναι χώρος προώθησης φωτογραφιών, μηνυμάτων, διαφημίσεων  και προώθησης προϊόντων και σχολίων σε όλες τις δημοσιεύσεις. Μπορείτε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες σας, ειδικά στο Twitter και να σχολιάσουν οι φίλοι σας και οι συγγενείς. Είναι κάτι που σίγουρα θα σας γεμίσει χαρά και θα σας συνδέσει ακόμα περισσότερο μαζί τους αφού θα μοιραστείτε όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές σας. Μπορείτε επίσης να πάρετε ιδέες από γάμους και events άλλων ζευγαριών και να σφυγμομετρήσετε τις αντιδράσεις και τα σχόλια. Εξάλλου υπάρχουν άπειρες δημοσιεύσεις ζευγαριών από Ελλάδα και εξωτερικό που μπορεί να σας βοηθήσουν σε πολλά θέματα του γάμου που έχουν να κάνουν με τον στολισμό, την φωτογράφηση της επόμενης μέρας, το ντύσιμο, το bachelor Party, την δεξίωση και τόσα άλλα.

 

Τι να μην κάνω

 

– Μην αρχίσεις να κάνεις ανακοινώσεις στα social πριν ενημερώσεις τους βασικούς φίλους και συγγενείς που θα έπρεπε να το ξέρουν εξαρχής. Δεν θα ήθελες για παράδειγμα να μάθουν τα αδέρφια σου ότι παντρεύεσαι από μια ανάρτηση στο Facebook.
– Μην προσπαθήσεις να μιμηθείς μια υπέροχη φωτογραφία που είδες στο Pinterest από ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε σε ένα ωραίο κτήμα σε προάστιο της Αμερικής, ή έκανε τα ψώνια του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Νέας Υόρκης. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χάσεις την ουσία του γάμου σου και δεν θα τον χαρείς, προσπαθώντας να αντιγράψεις κάτι που δεν έχει ουσία. Η κάθε φωτογραφία έχει την δική της ομορφιά, όσο επαγγελματική ή ερασιτεχνική κι αν είναι. Το συναίσθημα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά πολλές φορές. Ο δικός σου γάμος θα έχει τον δικό του μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα.
– Μην ανεβάσεις ή δημοσιεύσεις όλες τις φωτογραφίες από το άλμπουμ του γάμου σου. Ακόμα και οι στενοί συγγενείς και φίλοι δεν θα το βρουν και τόσο ενδιαφέρον. Λίγες και καλές.
– Μην ανεβάζεις συνέχεια φωτό με τις προετοιμασίες του γάμου σου για τον ίδιο λόγο.
– Μην κάνεις συγκρίσεις με όσες φωτογραφίες έχεις δει στα social από άλλες νύφες με ωραία φορέματα ή στολισμούς σε εκκλησίες, διακοσμητικά και αμάξια και προσπαθείς να τις φτάσεις ή να τις ξεπεράσεις. Δεν έχει καμία ουσία και πιθανόν δεν θα τα καταφέρεις κιόλας. Ακόμα και να τα καταφέρεις όμως μπορεί να χάσεις άλλα πράγματα στην διάρκεια πιο σημαντικά.
– Μην ανεβάσεις φωτογραφίες της νύφης πριν το γάμο. Θα χαλάσεις την έκπληξη να σε δουν στην εκκλησία.
– Μην δημοσιοποιήσετε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της δεξίωσης (τραγούδια, μενού, φωτό με στολισμό κλπ). Καλό είναι να υπάρχει και λίγο αγωνία.

Η ώρα η καλή!

 

Δείτε επίσης:

 

Πόσο στοιχίζει ένας γάμος

Επιλογή φωτογράφου & συμβουλές

Φωτογράφιση της επόμενης μέρας – Tips

 

 

 

 

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.