Βάπτιση και Συμβουλές για τη Μαμά

Βάπτιση και Συμβουλές για τη Μαμά

Πολλές πελάτισσές μας έχουν γίνει πρόσφατα είτε νονές είτε νυφούλες, διαβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας και πλέον, με το χρησμό του γάμου, είναι έτοιμες για το υπέροχο αυτό ταξίδι τα επόμενα χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο, πέρα από τη διαδικασία του γάμου, ο θεσμός της βάπτισης αποτελεί και αυτός μία διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος, συγκινήσεις και κυρίως λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επειδή οργάνωσαν σωστά το γάμο τους νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν χωρίς οργάνωση και με τη βάπτιση του παιδιού τους. Βέβαια, αυτό πολλές φορές καταλήγει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.  Έτσι, παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές για τις μαμάδες, όπου θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση και τη σωστή εκτέλεση της μέρας αυτής.

Ο κατάλληλος Νονός/Νονά

Η συγκεκριμένη θέση-ιδιότητα, σύμφωνα με τις απόψεις των περισσότερων πελατισσών μας αλλά και με τη δική μας, είναι μία θέση εμπιστοσύνης, αγάπης και αλληλοσεβασμού. Το άτομο αυτό θα κατέχει μία πολύ σημαντική θέση στη ζωή σας τα επόμενα χρόνια και θα είναι κοντά στο παιδάκι σας, βοηθώντας το και προσφέροντάς το πολύ αγάπη, στοργή και θαλπωρή. Δεν είναι λίγοι οι νονοί/νονές που παρευρέθηκαν στη βάφτιση και έκτοτε αγνοούνται, αφήνοντας εκτεθειμένη τόσο την ίδια την οικογένεια όσο και το μικρό μας φίλο. Σκεφτείτε μόνο πόσο άσχημο θα είναι για το παιδί σας να μην έχει λαμπάδα την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα ή δώρα από τους νονούς στα γενέθλιά του και να χρειάζεται να σκαρφιστείτε δικαιολογίες για να καλύψετε την απουσία της νονάς για να μην το πληγώσετε. Ακόμη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι νονός/νονά θα είναι ένα άτομο που θα αγαπάει τα παιδιά και θα γίνει καλός φίλος-φίλη μαζί τους, προσφέροντάς του δώρα, στιγμές ξεγνοιασιάς, συμβουλές και θα το καθοδηγεί όταν το χρειάζεται. Έτσι, θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για το μικρό μας φίλο και να τον εμπνέει ώστε να μαζέψει τις θετικές αυτές στιγμές και μεγαλώνοντας να νιώθει ευχαρίστηση και αγάπη προς αυτόν.

Σωστή οργάνωση

Το βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να υιοθετήσετε σε μία τέτοια στιγμή είναι αυτό της οργάνωσης. Η διαδικασία της βάπτισης μπορεί να φαίνεται απλή και εύκολη, ωστόσο έχει αρκετά διαδικαστικά και κυρίως πρακτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν από την οικογένεια για την ομαλή της ροή. Έτσι, ένας καλός τρόπος για να καταγράψετε ότι έχετε να κάνετε και να τα θυμάστε εγκαίρως ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως τελευταία στιγμή είναι να πάρετε χαρτί και μολύβι και να κάνετε μία λίστα. Αυτή θα περιλαμβάνει όλα εκείνα που θα χρειαστείτε, σε συνδυασμό με ορισμένες σημειώσεις που να δείχνουν τη σειρά με την οποία πρέπει να γίνουν, καθώς και τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε. Αναλυτικότερα, παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες που θα πρέπει να οργανώσετε και να λάβετε υπόψιν σας:
1.Να κλείσετε εγκαίρως την εκκλησία ή τον ιερό ναό όπου θα πραγματοποιηθεί η τέλεση του μυστηρίου. Πολλές εκκλησίες έχουν ουρά αναμονής, οπότε θα πρέπει, αν δεν μπορέσετε να κλείσετε αυτήν που επιθυμείτε, να έχετε μία εναλλακτική λύση στο τσεπάκι σας!
2.Να κλείσετε εγκαίρως το εστιατόριο ή το χώρο εκδηλώσεων που θέλετε να πραγματοποιηθεί η δεξίωση ή να γίνει το πάρτι μετά τη βάπτιση (αν και εφόσον το επιθυμείτε και μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά).
3.Να προμηθευτείτε εγκαίρως τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες ώστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας να προλάβετε να τα μοιράσετε και να τους ενημερώσετε όλους για το μοναδικό αυτό γεγονός. Συνήθως, τα προσκλητήρια, εφόσον αποφασίσετε το σχέδιο και την ποιότητα του χαρτιού, δεν παίρνουν μεγάλο διάστημα, αλλά αυτό δε συμβαίνει και με τις μπομπονιέρες, όπου μπορεί να χρειαστεί να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να τις έχετε στα χέρια σας.
4.Να επισκεφθείτε κάποιο ζαχαροπλαστείο, φούρνο ή μαγαζί που να είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία γλυκών και εδεσμάτων ώστε να προμηθευτείτε τα εδέσματα και τα κεράσματα των καλεσμένων που θα μοιράσετε στο προαύλιο της εκκλησίας.
5.Ενασχόληση με το στολισμό της εκκλησίας και του προαυλίου. Μπορείτε, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, να αφήσετε τον στολισμό στους ειδικούς δημιουργίας εκδηλώσεων ή αλλιώς να προμηθευτείτε εσείς τα υλικά και τα διακοσμητικά που θέλετε να υπάρχουν στην εκκλησία και στο προαύλιο. Οι επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας είναι αμέτρητες, οπότε βασικός γνώμονας στο σημείο αυτό αποτελεί το γούστο και η οικονομική σας δυνατότητα.
6.Να έχετε αποφασίσει από πριν ποια ρούχα θα φοράτε τη μοναδική αυτή μέρα, ώστε να μην τρέχετε για διορθώσεις και αλλαγές τελευταία στιγμή.

7.Να έχετε επιλέξει και να προμηθευτείτε εγκαίρως τα ρουχάκια του παιδιού καθώς και τα απαραίτητα συνοδευτικά για την τέλεση του μυστηρίου στην εκκλησία (πετσέτες, εσώρουχα, αλλαξιές, λαδάκι κλπ.)

Ηρεμία και Χαλάρωση

Αφού βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες όπου έχετε παραμελήσει, χαλαρώστε και απολαύστε τις όμορφες και μοναδικές οικογενειακές στιγμές με το μωράκι σας την περίοδο αυτήν. Μερικές φορές χάνουμε τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μας επειδή μας καταβάλει έντονα το άγχος και δεν μας αφήνει να τις βιώσουμε και να τις χαρούμε στο μέγιστο. Κάντε μία αγκαλιά το σύντροφό σας, πείτε του ότι τον αγαπάτε, παίξτε με το παιδί σας, περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί του και πάνω απ΄ όλα: ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ!