Βάπτιση και Στολισμός. Τι να προσέξω

Βάπτιση και Στολισμός. Τι να προσέξω

Βάπτιση και Στολισμός. Τι να προσέξω

 

Ο κατάλληλος στολισμός και η διακόσμηση σε μία εκδήλωση και κυρίως στη βάπτιση του παιδιού σας αποτελούν λέξεις κλειδιά και χαρακτηριστικά που θα προκαλέσουν τις μεγαλύτερες εντυπώσεις, τόσο στους καλεσμένους, όσο και σε εσάς τους ίδιους την ώρα του μυστηρίου. Ωστόσο, αρκετές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες, τόσο εμείς, όσο και αρκετές από τις πελάτισσές μας, καταστάσεων όπου η διακόσμηση ήταν ελλιπής, πρόχειρη και κακοπροσεγμένη, με αποτέλεσμα να χαλάσει το αισθητικό αποτέλεσμα και να αναρωτιέστε τι πήγε λάθος. Τι θα πρέπει άραγε να προσέξει κανείς ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα; Πως μπορεί κάποιος να συνδυάσει τις ιδέες που έχει στο μυαλό του ώστε να γίνουν ακριβώς όπως τις φαντάζετε στην πράξη; Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι τρόποι διακόσμησης και διοργάνωσης του μοναδικού μυστηρίου της βάπτισης.

Εταιρεία διακόσμησης

Ένας από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να αρχίσουμε να οργανώνουμε το στολισμό μας είναι να απευθυνθούμε σε κάποιο ανθοπωλείο ή εταιρεία διακόσμησης. Αυτοί θα αναλάβουν το στολισμό του μυστηρίου στο χώρο της εκκλησίας και στο χώρο της δεξίωσης μετά τη βάπτιση, αν θελήσετε να πραγματοποιήσετε. Οι αμέτρητες επιλογές λουλουδιών, διακοσμητικών (κεριά, μπαλόνια, μικρά αντικείμενα, κορδέλες, λούτρινα αρκουδάκια κλπ.) και ιδεών που μπορούν να σας προσφέρουν είναι αρκετές ώστε να σας παρέχουν το ύψιστο της αισθητικής, με βασικό άξονα τις δικές σας στιλιστικές προτιμήσεις. Συνήθως προτιμώνται περισσότερο τα φωτεινά χρώματα σε τέτοιες εκδηλώσεις, ειδικά το κίτρινο και το πορτοκαλί, που μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα χρώματα όπως το άσπρο, ή το μπλε και να προσφέρουν ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα. Τα χρώματα αυτά τα βρίσκει κανείς κυρίως στις λαμπάδες που θα στολίζουν το χώρο έξω από την εκκλησία, καθώς και στα χαλάκια και τα διακοσμητικά που θα είναι σαν είσοδος υποδοχής για τους καλεσμένους που θα καταφθάνουν στο μυστήριο. Επιπρόσθετα, μπορείτε να στολίσετε το χώρο της βάπτισης και της δεξίωσής σας με μπουκέτα ή καλαθάκια με λουλούδια, όπως τριαντάφυλλα, τουλίπες, ορτανσίες, γαρδένιες κλπ. Στα τραπέζια μπορείτε να δώσετε μία ξεχωριστή πινελιά μέσω του ιδιαίτερου στολισμού τους με ορτανσίες καθώς και διάφορα άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Τέλος, ο στολισμός εφαρμόζεται σε όλα τα μέρη της δεξίωσης, από τον κυρίως χώρο, μέχρι και το catering, το κτήμα γενικότερα ή ακόμα και τον παιδότοπο όπου θα παίξουν τα μικρά. Οι επιλογές είναι πολλές, ωστόσο το βασικό είναι να ανταποκρίνονται στις δικές σας κοινές προτιμήσεις. Μερικές από τις μόδες που κυριαρχούν στην εποχή μας είναι οι: Vintage, Boho, Shabby, Rock, Pop, Romantic, Navy, etc. Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε το δικό σας στυλ με κάποιο από τα παραπάνω και να δώσετε στη δεξίωση έναν μοναδικό ΄΄αέρα΄΄.

Catering

Ένα κομμάτι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία και οργάνωση της βάπτισής σας αποτελεί το τμήμα του Catering. Τα Catering αναλαμβάνουν τα φαγητά, καθώς και τις ετοιμασίες που θα χρειαστείτε για το πάρτι του μικρού σας μετά τη βάπτιση. Ωστόσο, τα φαγητά είναι πολλά και οι επιλογές αμέτρητες. Εσείς θα πρέπει να αποφασίσετε αρχικά τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε καθώς οι επιλογές ποικίλουν ανάλογα με αυτά. Τα φαγητά που επιλέγονται συνήθως είναι κυρίως ορεκτικά, εδέσματα και γλυκά που σχετίζονται με τη σοκολάτα και πωλούνται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Έτσι, αν βαπτίζετε κοριτσάκι, είναι σύνηθες τα γλυκά να έχουν το σχήμα κάποιας αγαπητής κούκλας ή ξεχωριστού cartoon, ενώ αν είναι αγοράκι τότε συνηθίζεται τα γλυκά και πολλές φορές και η διακόσμηση γενικότερα να περιτριγυρίζονται γύρω από τη μπάλα, έναν δημοφιλή σούπερ ήρωα ή τα αυτοκινητάκια. Σχετικά με τα προσφερόμενα ροφήματα, συνήθως οι επιλογές κυμαίνονται ανάμεσα στα αναψυκτικά, φυσικούς χυμούς και ορισμένα αλκοολούχα ποτά για τους μεγάλους. Βέβαια, πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση σχετικά με το κλείσιμο της εταιρείας και τις παροχές αυτής, φροντίστε να κάνετε μία διεξοδική έρευνα αγοράς και να συγκρίνετε τιμές, προσφορές και τα ανάλογα προσφερόμενα προϊόντα, καθώς η αγορά αυτή είναι αρκετά διευρυμένη και οι παροχές πολλές. Επιπλέον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε το πάρτι του παιδιού σας σε κάποιο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Έτσι, μπορείτε με λίγα χρήματα παραπάνω να δείτε αν σας προσφέρουν οι ίδιοι το catering ώστε να μη χρειαστεί να προσλάβετε επιπλέον κάποια εταιρεία.

Θέμα βάπτισης

Επίσης φροντίστε πριν επιλέξετε το θέμα της βάπτισης που θα χρησιμοποιήσετε να μιλήσετε με κάποιον επαγγελματία για να δείτε κατά πόσο είναι εφικτό να έχετε έναν πετυχημένο στολισμό και ταυτόχρονα να είναι καλαίσθητος αλλά και οικονομικός. Υπάρχουν κάποια θέματα πιο εξεζητημένα και ιδιαίτερα όπως είναι η Frida Kahlo ή το κέντημα και η δαντέλα, ενώ κάποια άλλα είναι πιο εύκολα να υλοποιηθούν και ταυτόχρονα πιο διαχρονικά, όπως είναι οι πριγκίπισσες, οι πεταλούδες, οι κορώνες, τα αμαξάκια κλπ.

Συνδυασμός

Ακόμα, μην προσπαθήσετε να συνδυάσετε οπωσδήποτε το θέμα και τα χρώματα του προσκλητηρίου σας με τον υπόλοιπο στολισμό. Αν τα καταφέρετε έχει καλώς. Αν όχι, δεν πειράζει. Αν για παράδειγμα σας άρεσε ένα προσκλητήριο με φωτογραφία του μωρού σας και σεις έχετε επιλέξει θέμα στον στολισμό το μονόκερο, δεν είναι απαραίτητο να έχει μονόκερο και το προσκλητήριό σας. Μην ξεχνάτε ότι οι καλεσμένοι σας θα λάβουν το προσκλητήριο βάπτισης αρκετό καιρό πριν και δεν θα κάτσει κανένας να ασχοληθεί ή να θυμηθεί αν είχατε άλλο θέμα στο προσκλητήριο ή άλλα χρώματα. Αυτό είναι κάτι που θα το προσέξετε μόνο εσείς, οπότε κάντε αυτό που σας ευχαριστεί περισσότερο.

Δείτε επίσης:

Πρωτότυπα Στιχάκια – Κείμενα Βάπτισης

Catering Βάπτισης – Tips και συμβουλές

Υποχρεώσεις και έξοδα νονού

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν γίνετε νονός

Βάπτιση και Συμβουλές για τη Μαμά

 

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.