Έξοδα γάμου λίστα

Έξοδα γάμου - Λίστα
Αποφασίσατε να παντρευτείτε και ήρθε η ώρα να πάρετε χαρτί και μολύβι για να γράψετε όλα τα έξοδα και τις υποχρεώσεις. Πρέπει να καταγράψετε αναλυτικά όλα τα βήματα που χρειάζονται για να γίνει ο γάμος σας. Είτε έχετε επιλέξει ένα γάμο οικονομικό είτε ακριβό, η λίστα με τις αγορές και τις επιλογές που θα ακολουθήσετε είναι must. Αφού λοιπόν καταγράψετε πρώτα μία μία όλες τις δαπάνες σας σε ένα πρόχειρο χαρτί, ήρθε η ώρα να κοστολογήσετε κάθε μία από αυτές κατά προσέγγιση, ώστε να έχετε μία γενική εικόνα του συνολικού κόστους. Αυτό θα σας βοηθήσει εξάλλου ώστε να μην συμπεριλάβετε στη λίστα και κάποια πράγματα δευτερεύουσας σημασίας.
Μια καλή ιδέα θα ήταν να ορίσετε εξαρχής ένα ανώτερο ποσό και να βάλετε ένα ταβάνι στο όριο των εξόδων σας μαζί με τον σύντροφό σας. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα. Αν την διαβάσετε προσεκτικά ίσως ανακαλύψετε κάποια πράγματα που σας διέφυγαν. Δίπλα στο καθένα μπορείτε να γράψετε ένα πρόχειρο κόστος κατ΄εκτίμηση ή να κάνετε πρώτα την έρευνά σας και μετά. Αφού βγάλετε ένα συνολικό εκτιμώμενο κόστος τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε τυχόν προσθαφαιρέσεις ή εκπτώσεις σε σχέση με τις ποσότητες ή το στυλ που θα κινηθείτε.

 

1. Νυφικό
2. Φορέματα για παρανυφάκια
3. Αξεσουάρ νύφης (Βέλο, παπούτσια, εσώρουχα, καλτσόν)
4. Δαχτυλίδι αρραβώνων
5. Βέρες
6. Μακιγιάζ – Χτένισμα
7. Φωτογράφος
8. Βίντεο
9. Άλμπουμ (ψηφιακό και κανονικό)
10. Μεταφορικό μέσο γαμπρού και κουμπάρου
11. Μεταφορικό μέσο νύφης στην εκκλησία
12. Γαμπριάτικο κοστούμι
13. Αξεσουάρ γαμπρού (πουκάμισο, γραβάτα, μανικετόκουμπα, κάλτσες κλπ)
14. Λαμπάδες
15. Στέφανα
16. Δισκοπότηρο – Κρασί
17. Εκκλησία (ενοικίαση) – Σιγουρευτείτε ότι περιλαμβάνει φωτισμό, χαλί και ψάλτες
18. Εκκλησία (στολισμός)
19. Έγγραφα και παράβολα
21. Μπομπονιέρες
22. Δώρο κουμπάρου
23. Δεξίωση (αίθουσα – φαγητό κλπ)
24. Στολισμός δεξίωσης
25. Στολισμός αμαξιών
26. Μουσική (DJ ή μπάντα) αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία με την αίθουσα δεξιώσεων
27. Τούρτα
28. Κεράσματα
29. Ανθοδέσμη νύφης
30. Γαμήλιο ταξίδι του μέλιτος
31. Barchelor Party (Γαμπρός – Νύφη)
32. Baby sitter
33. Μεταφορικά έξοδα καλεσμένων που έρχονται από μακριά και τυχόν έξοδα διανυκτέρευσης

 

Μην αμελήσετε να διευκρινίσετε τι πληρώνει ο καθένας από τους εμπλεκόμενους ώστε να έχετε καθαρή εικόνα τι θα πληρώσετε τελικά εσείς ως ζευγάρι. Μιλήστε με τους κουμπάρους και τους γονείς σας για τα έξοδα που τους αναλογούν και είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν και αφαιρέστε τα από την λίστα σας. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε προσφορά από 2-3 εταιρίες οργάνωσης γάμου και να συγκρίνετε τις τιμές και μεταξύ τους αλλά και με τον δικό σας προϋπολογισμό. Ίσως να καταλήξετε ότι είναι προτιμότερο να αναθέσετε σε επαγγελματίες το όλο εγχείρημα ώστε και να γλιτώσετε κόπο και χρόνο αλλά και να έχετε πιθανόν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε αναλυτική λίστα από την εταιρία αυτή με το τι περιλαμβάνει και να την συγκρίνετε με τη δική σας για τυχόν παραλείψεις.
Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στο Blog. Σημειώστε σελιδοδείκτη το permalink.